| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/04/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Εννοείται πως όλα τα βλέμματα θα είναι σήμερα στραμμένα στην βραδινή ανακοίνωση της S&P. Εμείς την άποψη μας σας την έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Πως δε βλέπουμε αναβάθμιση του rating, με πιο πιθανό και αυτό όχι σίγουρα, μια αναβάθμιση του outlook (προοπτικές). Τα είχαμε γράψει αυτά τις τελευταίες ημέρες, τα επαναλάβουμε όμως και σήμερα, αφού κακά τα ψέματα το ζήτημα της αναβάθμισης είναι ένα στοίχημα στο οποίο τις τελευταίες περίπου 2 – 3 εβδομάδες έχει ποντάρει πολλά το Χ.Α. και για αυτό είχαμε το πρόσφατο 11 στα 11, ανακάμπτοντας σημαντικά η αγορά μας….
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 
Κυρίως τα λέμε και πάλι σήμερα τα παραπάνω, επαναλαμβάνοντας και ένα σκεπτικό που έχουμε. Σήμερα ανακοινώνεται το rating από την S&P. Αν επιβεβαιωθεί πως δε θα έχουμε αναβάθμιση και έστω και αν έχουμε αναβάθμιση του outlook. Από Δευτέρα θα έχει φύγει, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, το ζήτημα της επενδυτικής βαθμίδας (έστω και αν αυτό θεωρείται βέβαιο πως θα συμβεί τους επόμενους μήνες και μάλλον το τελευταίο τρίμηνο του 2023, χωρίς να αποκλείεται και στις αρχές του 2024). Έχουμε πει όμως. Πως δε φτάνει που μάλλον τελειώνει για τώρα η συζήτηση για την επενδυτική βαθμίδα. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις διπλές επερχόμενες εκλογές. Εκλογές, οι οποίες έστω μια μικρή ζημία, είναι πολύ εύκολο να την κάνουνε. Παραπέμποντας και σε πρόσφατα σχόλια μας. Ε! Μια προσοχή η αγορά μας, ειδικά όσο πλησιάζουνε οι εκλογές, τη θέλει, αν και ευχόμαστε όλα τα πάνε καλά και η αγορά θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει θετικά.
 

 
Έτσι και αλλιώς, ως γνήσιοι contrarians, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Οι αγορές συνηθίζουνε να κάνουνε το αντίθετο από αυτό που βλέπουνε οι περισσότεροι. Με καύσιμα λοιπόν από αυτό ας ελπίσουμε η αγοράς μας, να μας εκπλήσσει με νέα υψηλά πολλών ετών. Θέλετε ένα γενικό σχόλιο και για τις διεθνείς αγορές. Το ότι συντριπτικά οι περισσότεροι βλέπουνε τις αγορές να διορθώνουνε. Και κυρίως ότι πάρα πολλοί τις σορτάρουνε, μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο νέο, για να συνεχίσουνε οι αγορές να έχουνε μια πολύ καλύτερη σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών – επενδυτών.
 

 
Σχετικά με τα παραπάνω, θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Απαισιόδοξη άποψη για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών τους επόμενους μήνες εκφράζει η πλειοψηφία των fund managers που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση της Bank of America για αυτό τον μήνα. Ειδικότερα, 7 στους 10 επαγγελματίες των αγορών περιμένουν πτώση των χρηματιστηρίων τους επόμενους μήνες, λόγω της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής. Το έχουμε ξαναγράψει, πως όλα αυτά με την contrarian theory μπορεί να ακούγονται κάπως περίεργα. Παρά πολλά φορές έχουνε επιβεβαιωθεί. Και μπορεί και εμείς να περιμένουμε προβλήματα στα χρηματιστήρια, λόγω κυρίως της κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα κατεβάσει ρυθμούς, όπως όλα δείχνουνε, για πολλά χρόνια. Είπαμε όμως ….. Η Contrarian Theory είναι σοφή!
 

 
Να επιστρέψουμε και να κλείσουμε με την αξιολόγηση της S&P …. Ξέρετε τι έλεγε άνθρωπος της αγοράς συζητώντας το θέμα. “Αν έχουμε αξιολόγηση”. Και αυτό γιατί πάρα πολλές φορές σε αντίστοιχες αξιολογήσεις, έχουν τελικά αναβληθεί οι όποιες ανακοινώσεις!! Λέτε να γίνει και πάλι το ίδιο;
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum