| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Το σχόλιο χρηματιστή – ανθρώπου της αγοράς με το οποίο συνήθως ξεκινάμε, το έχουμε παρακάτω. Θα ξεκινήσουμε με τις διεθνείς αγορές και ένα διάγραμμα από την τελευταία έκθεση της Bank of America. Ένα διάγραμμα το οποίο επιβεβαιωθεί ακριβώς αυτό που είχαμε γράψει τις τελευταίες ημέρες για την κρισιμότητα της κατάστασης στον Nasdaq, ο οποίος τεστάρει πολύ κρίσιμες στηρίξεις … Το παρακάτω λοιπόν είναι το διάγραμμα του Nasdaq με εβδομαδιαία δεδομένα, στο οποίο φαίνεται ο δείκτης να δοκιμάζει τον ΚΜΟ200 εβδομάδων. Μια δοκιμασία η οποία όπως φαίνεται ήτανε επιτυχής σε όλες τις κρίσεις των τελευταίων ετών. Και φυσικά ευχόμαστε να συμβεί και πάλι το ίδιο (αν και αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουνε πιο δύσκολα). Γίνεται αντιληπτό πως απώλεια των συγκεκριμένων στηρίξεων μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.
 
 

 
Τι σημαίνει τώρα μεγάλες περιπέτειες; Σε σχέση με το παραπάνω διάγραμμα και σε σχέση με αυτά που γράφουμε στο GFF εδώ και αρκετό καιρό και από πολύ υψηλότερα επίπεδα!! Θα θυμίσουμε πως έχουμε προβλέψει τιμές για τον Nasdaq αισθητά χαμηλότερες των 10.000 μονάδων, με έναν πιθανό μεγάλο μακροπρόθεσμο στόχο, στο εξαιρετικά κακό φυσικά σενάριο. Τις 6.800 με 6.700 μονάδες !! Δηλαδή επίπεδα περίπου 37% χαμηλότερα σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές!!!
 

 
Είπαμε πως το παραπάνω διάγραμμα του Nasdaq, είναι με εβδομαδιαία δεδομένα, περιλαμβάνοντας και τον ΚΜΟ 200 εβδομάδων!! Αν λοιπόν κάναμε το ίδιο στον S&P 500, η τιμή για το συγκεκριμένο κινητό μέσο όρο, ο οποίος λειτουργεί ως στήριξη είναι οι περίπου 3.500 μονάδες, δηλαδή περίπου 5% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές, μέχρι να έχουμε δοκιμασία των συγκεκριμένων καθοριστικών στηρίξεων.  
 

 
Πάμε τώρα στο σχόλιο χρηματιστή για τη χθεσινή συνεδρίαση!! Για την ακρίβεια ποιό σχόλιο, αφού με κλειστή τη Wall Street και με τέτοιους τζίρους, τα όποια συμπεράσματα μικρή σημασία έχουνε. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε, από σήμερα έχουνε νόημα οι συνεδριάσεις, όπου θα δούμε πως θα συμπεριφερθούνε οι αγορές. Όπως όμως είπε, ενδιαφέρον έχει και κάτι άλλο. Να δούμε πως θα συμπεριφερθούνε συγκεκριμένες εισηγμένες οι οποίες χθες ανέβηκαν, όπως η ΔΕΗ, η ΛΑΜΔΑ, ο ΟΤΕ και σε μικρότερο βαθμό ο Μυτιληναίος, αλλά και άλλες. Αν δηλαδή έρχονται εντολές από τις ΗΠΑ και κυρίως πωλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη πως τα παραπάνω χαρτιά χθες ανέβηκαν και το προηγούμενο διάστημα είχαμε πιεστεί σημαντικά.
 

 
Και μια που αναφερθήκαμε στη ΛΑΜΔΑ ….. μετά από αυτά που έχουμε δει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο πλέον. Κρατάμε τον πήχη χαμηλά. Ωστόσο να μην ξεχνάμε πως από τις αρχές Ιουνίου (02/06) το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έχει παγώσει (η εταιρεία κατέχει το 1,3% των μετοχών) ….. Και περιμένουμε με ενδιαφέρον την επανέναρξη αυτών των αγορών κατά τις επόμενες συνεδριάσεις. Επανέναρξη του προγράμματος, η οποία σίγουρα θα βοηθήσει τη μετοχή, αν και πάντα το κλειδί είναι η στάση των μεγάλων fund που έχουνε θέσει στη μετοχή και δυστυχώς, λόγω κυρίως της γενικής κατάστασης στις αγορές, κατά τους τελευταίους μήνες, μείωναν θέση στην εισηγμένη, κάτι το οποίο κατά την άποψη μας την αδικεί πάρα πολύ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum