| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα ξεκινήσουμε με μια πρόβλεψη του υπεύθυνου του GFF. Μια πρόβλεψη που ευχόμαστε να επιβεβαιωθεί. «Ξέρω πως ακούγεται περίεργο. Η αίσθηση μου είναι πως ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία μπορεί να φτάσει προς το τέλος του κατα τους επόμενους. Δε λέω σίγουρα, ωστόσο αν κανείς δει προσεκτικά την ειδησεογραφία διαπιστώνει αμέσως πως σταδιακά η Ρωσία θέλει να απεμπλακεί. Μπορεί να έχει περάσει στα ψιλά …. Αλλά εγώ είδα πως στα πλαίσια των τελευταίων συναντήσεων, τη Ρωσία άρχισαν να αδειάζουνε μέχρι και η Κίνα και η Ινδία! Παράλληλα οι τιμές αερίου μειώνονται. Επίσης βλέπω πως ο Ρωσικός στρατός δε θέλει να το τραβήξει και αμύνεται, με τη Ρωσία να μη χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που θα μπορούσε. Την ίδια ώρα μέχρι και ο Ερντογάν δήλωσε πως ο Πούτιν θέλει να τελειώσει τον πόλεμο. Δε θεωρώ τίποτα δεδομένο. Αλλά νιώθω πως αυξάνονται οι πιθανότητες ο πόλεμος να τερματιστεί μέχρι το τέλος του 2022».

 

ΥΓ: Το σχόλιο - συζήτηση είχε γίνει πριν το διάγγελμα Πούτιν, ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του GFF και επέμεινε πως θέλει να γραφτεί, επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως το αρνητικό σενάριο παραμένει το επικρατέστερο, αλλά θα δούμε στην πράξη και μέσα στους επόμενους μήνες τι θα γίνει.
 

 
Φυσικά η στήλη δεν άλλαξε ξαφνικά προφίλ και ασχολείται με τα πολιτικά θέματα. Αλλά όλα τα παραπάνω ήτανε μέρος της συζήτησης τι μπορούμε να περιμένουμε στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες – μήνες. Δυστυχώς το αρνητικό σενάριο παραμένει το πιο αρνητικό. Αλλά καταλαβαίνουμε όλοι τι θα μπορούσε να σημάνει ένας τερματισμός του πολέμου. Μια ξαφνική βίαιη αντίδραση των αγορών, έστω για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού κακά τα ψέματα ο πόλεμος δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει. Βέβαια μια μεγάλη ισχυρή αντίδραση θα την είχαμε.
 

 
Το έχουμε ξαναγράψει. Και έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Στις διεθνείς αγορές και κυρίως τη Wall Street υπάρχει τεράστιο σορτάρισμα. Μια τόσο θετική είδηση θα οδηγούσε σε ένα βίαιο short covering και μια ακόμη μεγαλύτερη, αυτοτροφοδοτούμενη, άνοδο. Με διάθεση υπερβολής, τουλάχιστον ο S&P 500, θα μπορούσε μέχρι κοντά στα υψηλά του να βρεθεί.
 

 
Γίναμε που γίναμε αισιόδοξοι (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Όλα τα παραπάνω θα συνέβαιναν  την ώρα που στο Χ.Α. οι περισσότεροι μικροί επενδυτές είναι εκτός αγοράς και θεωρούμενοι δεδομένη την πτώση. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε αυτό, πιστεύοντας πάντα στην contrarian theory και τη μαγεία των αγορών, έστω βραχυπρόθεσμα, να κάνουνε το αντίθετο με αυτό που περιμένει η πλειοψηφία, κυρίως των μικρών επενδυτών. Πολύ αισιοδοξία έπεσε σήμερα και ευχόμαστε να μη μας βγει ξινή.
 

 
Κλείνουμε με τη ΛΑΜΔΑ, ξέροντας πως η χρηματιστηριακή της εικόνα είναι τουλάχιστον πολύ μέτρια, για να μην πούμε απογοητευτική. Στα πλαίσια της τελευταίας παρουσίασης της διοίκησης της εισηγμένης, έγινε αναφορά στην είσοδο της ΛΑΜΔΑ Malls στο Χ.Α. το 2023. Η αξία της εταιρείας εκτιμάτε στα 1,3δις ευρώ. Εμείς απλώς θυμίζουμε πως η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης είναι 1δις ευρώ. Δηλαδή η εισηγμένη ετοιμάζεται να βάλει στο Χ.Α. μια 100% θυγατρική της που έχει αξία μεγαλύτερη της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της εισηγμένης. Οκ, καταλαβαίνουμε το θεωρητικό ρίσκο που υπάρχει σε τέτοιου είδους project (Development) όπως του Ελληνικού. Αλλά εμάς η μετοχή της ΛΑΜΔΑ, μέσο-μακροπρόθεσμα, μας φαίνεται κάτι παραπάνω από ελκυστική, ασχέτως τι θα γίνει βραχυπρόθεσμα στη μετοχή, λόγω και της συνολικής εικόνας των αγορών.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum