| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 
«Μόνο τότε θα ξυπνήσει το Χ.Α. …. Μόνο όταν δούμε πολύ φόβο και τους μικρούς να πουλάνε …. Προς στιγμήν αυτό δε συμβαίνει, με τους περισσότερους να πιστεύουνε πως η αγορά, αργά ή γρήγορα, θα κάνει την υπέρβαση και πως με τη μετάλλαξη όμικρον και την πανδημία όλα είναι ελεγχόμενα…» Αυτά έλεγε χθες άνθρωπος της αγοράς, τις απόψεις του οποίου σας έχουμε αναφέρει αρκετές φορές …. Και είναι αλήθεια πως συνεχίζουμε να βλέπουμε μια αγορά που δε μπορεί να ανεβεί, αλλά και δεν πέφτει, με αντανακλαστικά κάθε φορά που πάει να πάει. Ωστόσο θέλουμε μέχρι πότε θα το καταφέρνουμε αυτό!! 
 

 
Βέβαια εμείς έχουμε γράψει ένα σενάριο που έχουμε (στο GFF) στο μυαλό μας ….. Ένα σενάριο που θέλουμε να ελπίζουμε πως θα συμβεί …. Μέσα σε όλη αυτή τη μιζέρια και τα συνεχή πάνω κάτω …. Η αγορά πηγαίνει υψηλότερα …. Πηγαίνει περίπου 900 -  910 μονάδες …. Εκεί φοβισμένοι οι μικροί επενδυτές πως η αγορά θα γυρίσει και πάλι (λογικό μετά τα όσα έχουνε συμβεί τους τελευταίους μήνες) … Πουλάνε …. Και τι κάνει η αγορά; Φεύγει υψηλότερα …. Και όπως άπειρες φορές έχει συμβεί … Οι μικροί τρέχουνε αργότερα να μαζέψουνε τα χαρτιά υψηλότερα …. Είπαμε θέλουμε να πιστεύουμε πως τελικά αυτό θα συμβεί και πως η αγορά δε θα χάσει στηρίξεις και δε θα φύγει σημαντικά χαμηλότερα…
 

 
Και σας έχουμε τώρα μια πικάντικη «είδηση» ….. To ΣΚ περιμένοντας το χιόνι (το οποίο έστω σε ένα βαθμό ήλθε) …. Και στο πιο ωραίο Café της ευρύτερης περιοχής Εκάλης – Δροσιάς (Troufa) …. Μαθαίνουμε πως είχαμε μεγάλη συνάντηση …. Τρείς με αρκετό χρήμα …. Ένα στέλεχος (λέμε τώρα) του GFF (αυτός σίγουρα χωρίς λεφτά 😊) … Και με τι είχε να κάνει η συνάντηση; Ότι οι 3 επιχειρηματίες μαζεύουνε απόψεις, αφού ενδιαφέρονται να επενδύσουνε από κοινού, ένα αρκετά μεγάλο ποσό στα cryptocurrencies ….  Μάλιστα!! Τώρα τι τους είπε το GFF …….. Μάλλον ακόμη θα τρέχουνε 😊….. Βέβαια για να τα λέμε όλα ….. Τηλεφωνικά το είχανε συζητήσει και πριν από περίπου 10 ημέρες και από εκεί τα crypto μετράνε ένα -20 και -25%.... Το ξαναλέμε μέσα σε μόλις μερικές ημέρες..
 

 
Τώρα στης της Jumbo …. Πέραν των γνωστών ζητημάτων με το κόστος μεταφοράς κτλ ….. Θα παραπέμψουμε στον παρακάτω πίνακα, όπου ουσιαστικά περιγράφεται πιο είναι πλέον το μεγάλο πρόβλημα της εταιρείας. Ότι πέραν της Ελλάδας, στις δύο βασικές αγορές – χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία, στη Βουλγαρία και κυρίως στην Ρουμανία, γίνεται ο κακός χαμός με την πανδημία. Και πλέον στις δύο αυτές χώρες, τα πράγματα σφίγγουνε όλο και περισσότερο …. Και εκεί που το 2020, οι δύο αυτές χώρες και κυρίως η Ρουμανία στήριξαν τα αποτελέσματα. Όλα δείχνουνε πως στα επόμενα τρίμηνα, θα είναι το αδύνατο σημείο ….. Στον παρακάτω λοιπόν πίνακα φαίνεται ξεκάθαρα η σχέση χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και οι νεκροί ανά εκατομμύριο …. Και όπως φαίνεται η κατάσταση στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία, είναι η χειρότερη από όλες τις χώρες, με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο. Βέβαια και όπως φάνηκε στο 9μήνο, όπως και αν εξελιχθούνε τα πράγματα, η εισηγμένη είναι κάτι παραπάνω από υγιής ….

 

 

 
Κλείνοντας τώρα …. Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει και ποιος θα γράφει στο GFF το επόμενο διάστημα, αφού δυστυχώς ο ένας μετά τον άλλο έχουμε βγαίνουμε θετικοί και σιγά – σιγά πέφτουμε κάτω σαν τα κοτόπουλα (γαλοπούλες καλύτερα λόγω Χριστουγέννων). Βάλτε τώρα ότι έχει παγωνιά. Βάλτε ότι έρχονται γιορτές …. Δεν υποσχόμαστε πως αυτή η στήλη (και όχι μόνο 😊) θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες κανονικά αφού ήδη ένα πυρετό 38 τον έχουμε ….. Όπως και ένα καλό Whisky (δώρο λόγω εποχής) …… Και με αφορμή αυτό να ξέρετε ένα “fake news” που υπάρχει … Πως δεν πρέπει να πίνεις όταν είσαι άρρωστος. Αλλά εμείς θα αποδείξουμε πως αυτό είναι ένα ψέμα ..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum