| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 22/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Συζητούσαμε χθες εδώ στο GFF το σχόλιο που υπήρχε για τον FTSE 25 και το γεγονός πως η διαγραμματική εικόνα επιδεινώνεται ανησυχητικά. Για την ακρίβεια κάτι παραπάνω από ανησυχητικά, με κίνδυνο και με τη βούλα να μιλήσουμε για πλήρη αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε αρνητική. Και αυτό που εμείς καταλάβαμε από τη συζήτηση μας με τον υπεύθυνο του GFF είναι πως αν και ο ΓΔ καταφέρνει να βρίσκεται υψηλότερα των 820 και των 800 – 780μνδ (είναι έστω μια παρηγοριά αυτή). Η διαγραμματική εικόνα του FTSE 25 στέλνει μηνύματα πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει το κάτω. Και με δεδομένη τη διαγραμματική δομή του FTSE 25. Ένα κάτω που θα οδηγήσει στην εύκολη απώλεια των παραπάνω σημαντικών στηρίξεων του ΓΔ ….
 

 
Το συμπέρασμα των παραπάνω, με συγκεκριμένα επίπεδα …. Όπως είχε αναφερθεί σε σχετικά σχόλια στο GFF. Αντίδραση εδώ και τώρα, επιστροφή του FTSE 25 υψηλότερα των 2.000 (έκλεισε χθες στις 1.993,34 μονάδες) και προσέγγιση έστω των 2.040 – 2.060 μονάδων!!, που είναι και τα πιο σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα!!
 

 
Δηλαδή τι σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε έναν απότομο κύκλο πτώσης στον FTSE 25;  Πως με ευκολία πηγαίνει 1.880 και 1.850 – 1.840 μονάδες, δηλαδή περίπου 7-8% χαμηλότερα ο δείκτης και η αγορά συνολικά!! Λέμε εύκολα, γιατί από ότι καταλάβαμε αν αρχίσει αυτό το κάτω και πάντα με τη δομή που έχει το διάγραμμα του FTSE 25. Την επόμενη φορά μπορεί να μην σταματήσει η πτώση, όπως έγινε στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και πέρσι το Μάρτιο !!! Και κάπως έτσι να δούμε πολύ χαμηλότερα επίπεδα…
 

 
Το παρακάτω το διάγραμμα του Nasdaq με εβδομαδιαία δεδομένα, το είχαμε παρουσιάσει στις αρχές Ιουνίου, όταν και ξεκίνησε μια σημαντική αντίδραση για όλα τα χρηματιστήρια. Σε αυτό φαίνεται ο δείκτης να δοκιμάζει τον ΚΜΟ200 εβδομάδων (προσοχή μιλάμε για το εβδομαδιαίο διάγραμμα). Μια δοκιμασία η οποία όπως φαίνεται ήτανε επιτυχής σε όλες τις κρίσεις των τελευταίων ετών.  Ο δείκτης λοιπόν αντέδρασε την περίοδο του καλοκαιριού και ουσιαστικά από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έχει ξεκινήσει η διόρθωση η οποία έχει οδηγήσει εκ νέου στη δοκιμασία αυτών των τόσο ισχυρών στηρίξεων. Φυσικά ευχόμαστε ο δείκτης να καταφέρει και πάλι να δώσει μια ισχυρή αντίδραση. Ωστόσο γίνεται αντιληπτό πως απώλεια των συγκεκριμένων στηρίξεων μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.
 
 

 
Και όπως επίσης είχαμε γράψει. Τι σημαίνει μεγάλες περιπέτειες; Σε σχέση με το παραπάνω διάγραμμα και σε σχέση με αυτά που γράφουμε στο GFF εδώ και αρκετό καιρό και από πολύ υψηλότερα επίπεδα!! Θα θυμίσουμε πως έχουμε προβλέψει τιμές για τον Nasdaq αισθητά χαμηλότερες των 10.000 μονάδων, με έναν πιθανό μεγάλο μακροπρόθεσμο στόχο, στο εξαιρετικά κακό φυσικά σενάριο. Τις 6.800 με 6.700 μονάδες !! Δηλαδή επίπεδα περίπου 35-40% χαμηλότερα σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές!!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum