| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 23/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

“All time classic” ….. Αυτό είναι το σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση. Τι σημαίνει αυτό; Πως η αγορά είχε μια βαρετή ημέρα. Οι κλασσικοί traders κατά μέσο όρο απείχαν. Ελάχιστοι ασχολούνταν. Και όπως πάρα πολλές συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα γνωστά κεφάλαια, βρήκανε την ευκαιρία και τράβηξαν την αγορά στο κλείσιμο και τις δημοπρασίες κλεισίματος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ….

 

 

Σε σχέση με τα παραπάνω ….. Και μένουμε σε αυτό. Πως στο τι θα κάνει η αγορά από εδώ και πέρα εξαρτάται τι θα κάνουνε οι μικροί επενδυτές. Αν θα μείνουνε ζαλισμένοι, χωρίς να είναι υπέρ-αγορασμένοι, όπως σε ένα βαθμό συμβαίνει. Πόσο μάλλον αν πουλάνε και μειώνουνε θέση όσο ανεβαίνει η αγορά, φοβούμενοι μια μεγάλη πτώση. Τόσο μπορούμε να ελπίζουμε πως η αγορά θα συνεχίσει να ανεβαίνει ….

 

 

Θυμίζουμε πως λίγο πολύ αυτό είχε συμβεί μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου. Κανείς δεν πίστευε την άνοδο ….. Οι μικροί ήτανε κατά μέσο όρο πωλητές. Και δια μαγείας η αγορά ανέβαινε. Δεν είναι τυχαίο πως περίπου μέχρι τα μέσα Φεβρουάριο, για το 2022 ήμασταν η καλύτερη αγορά στην Ευρώπη και μια από τις καλύτερες στον κόσμο … Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Και επειδή αυτό ήτανε πολύ πρόσφατο, ας ευχηθούμε πως αφενός δε θα στραβώσει και πάλι τόσο πολύ το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Αφετέρου πως το Χ.Α. θα μας εκπλήξει και πάλι θετικά ….

 

 

Καταλαβαίνετε πως καθημερινά παρακολουθούμε την αγορά, βλέπουμε στατιστικά και έχουμε συζητήσεις ….. Είναι χαρακτηριστικό πως  για τους τελευταίους 12-18 μήνες, όποιο στατιστικό και αν δει κανείς. Διαπιστώνει πως οι τραπεζικές μετοχές τα πηγαίνουνε καλύτερα. Θέλετε από τις αρχές του χρόνου. Θέλετε σε επίπεδο 52 εβδομάδων. Θέλετε σε επίπεδο 1,5 έτους ….. Θέλετε σε επιμέρους μετοχές, με την Eurobank να είναι το 2021 η πρώτη σε άνοδο μετοχή του FTSE 25. Δεν είναι τυχαίο!! Δεν είναι τυχαίο πως μετά από περίπου 12 χρόνια καταστροφής των επενδυτών, οι τραπεζικές μετοχές τα πηγαίνουνε καλύτερα. Συνεχίζουμε να συμπαθούμε πολλές μη – τραπεζικές μετοχές. Για πρώτη φορά πάντως από τις αρχές του 2021 ήμαστε θετικοί και με τον τραπεζικό κλάδο.

 

 

Παρά τις πρόσφατες ακραίες διακυμάνσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ο μοναδικός ανοδικός (βασικός) δείκτης από τις αρχές του 2022 είναι ο τραπεζικός δείκτης (+8,56%) Vs πτώσης 2,89% του τραπεζικού δείκτη. Σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή, ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +19,10% και ο ΓΔ στο +4,26%.  Και όλα αυτά τα γράφουμε για τις τράπεζες, με αφορμή τις τελευταίες πολύ θετικές εκθέσεις για τις εγχώριες τράπεζες, με σημαντικά υψηλότερες τιμές στόχους, τις οποίες πιστεύουμε πως δικαιολογούμε οι τράπεζες, εφόσον φυσικά δε γίνει ο κακός χαμός στις αγορές.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum