| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -23/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Αν ξεχώρισε κάτι από τη χθεσινή ειδησεογραφία, αυτό ήτανε οι εκθέσεις της DB και της Euroxx για τις τιμές των ελληνικών τραπεζών, με αναβαθμίσεις και σημαντικά περιθώρια ανόδου, τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων …. Την άποψη μας σας την έχουμε πει αρκετές φορές τα τελευταία περίπου 1,5 – 2 χρόνια …. Πως η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή τα χρόνια της κρίσης. Πιο χαρακτηριστικό πως μετά από περίπου 13-14 χρόνια μιλάμε για μερίσματα και μάλιστα μερίσματα όχι της πλάκας, του 0,5% και 1% …  Έχουμε ξαναγράψει πως οι τιμές στόχου με περιθώρια 30, 40 και κάποιες φορές 50% είναι απόλυτα ρεαλιστικές. Είναι τιμές στόχου που με τα δεδομένα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή, θα επιβεβαιωθούνε, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα…
 

 
Για την ιστορία … Την εκτίμηση πως οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου εξακολουθούν να προσφέρουν σημαντική αξία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εκφράζει η Euroxx, έπειτα από το ράλι του 64% από τις αρχές του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή εταιρεία ξεκινά εκ νέου την κάλυψη του κλάδου, δίνοντας σύσταση αγοράς και για τις τέσσερις τράπεζες, με την Eurobank να αποτελεί το top pick της, καθώς τα περιθώρια ανόδου έως την τιμή-στόχο υπολογίζονται στο 52%.
 

 
Ειδικότερα, η Euroxx θέτει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στα 2,3 ευρώ, για την Εθνική στα 8,5 ευρώ (περιθώρια ανόδου 33%), για την Πειραιώς στα 4,6 ευρώ (περιθώρια ανόδου 38%) και για την Alpha Bank στα 2,10 ευρώ (περιθώρια ανόδου 40%). Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματιστηριακή δίνει στη σχετική ανάλυσή της τον τίτλο «Αφήστε τα κέρδη σας να τρέξουν», κάτι με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα ….
 
Όσον αφορά την DB, οι τιμές στόχου είναι οι ακόλουθες, με εξαίρεση την Πειραιώς, με καλά περιθώρια ανόδου σε Alpha Bank και Eurobank (αρκετά μικρότερα στην ΕΤΕ):

 

 
Τώρα σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος περί πρόθεσης για υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε η Ιντρακάτ προχθές μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. “Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος οικονομικού site για "αναπτυξιακή ΑΜΚ" της Intrakat, από την εταιρεία διαψεύδεται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο” ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας: “Η εταιρεία δεν εξετάζει στη φάση αυτή κανένα ενδεχόμενο ΑΜΚ, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα εκτός του ότι είναι παντελώς ψευδή, δημιουργούν υπόνοια σκοπιμότητας”.
 
Βέβαια εμείς να θυμίσουμε πως η ίδια η διοίκηση της εταιρείας σε πρόσφατη ΓΣ είχε αφήσει το ενδεχόμενο αυτό. Επίσης μπορεί στην αρχή του χρόνου να έχει γίνει η ΑΜΚ 100 εκ ευρώ, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει τα ίδια κεφάλαια στα περίπου 150εκ ευρώ. Ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε τις οικονομικές καταστάσεις 6μηνου, να δούμε συνολικά μετά από εξαγορές και νέα έργα που αναλαμβάνει η εισηγμένη ποια είναι η χρηματοοικονομική κατάσταση και οι δείκτες μόχλευσης και αν χρειάζεται νέα ΑΜΚ. Για να είμαστε ειλικρινείς και κρατώντας μεγάλες επιφυλάξεις για τα πραγματικά περιθώρια κέρδους πολλών από τα έργα, κυρίως αυτά που ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιο της η εισηγμένη (κυρίως μετά την εξαγορά του Άκτωρα). Δεν αποκλείουμε στο 6μηνο και γενικά στο σύνολο της χρήσης του 2023, να δούμε εξαιρετικά επιβαρυμένους δείκτες μόχλευσης που τελικά το 2024 να οδηγήσουνε σε μια νέα ΑΜΚ.
 

 
Τώρα όσον αφορά το ράλι της μετοχής της ΙΝΤΡΑΚΑΤ από την αρχή του χρόνου, +107% και αν το αξίζει η εισηγμένη. Αφού πούμε το παραδοσιακό προσοχή. Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο με άλλες φορές, χωρίς σε καμία περίπτωση να λέμε πως η ΙΝΚΑΤ είναι τόσο κακή εισηγμένη, όπως αυτές που κατά καιρούς έχουμε δει. Αν κάποιος επενδυτής πιστεύει πως η εισηγμένη δικαιολογεί την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 550εκ ευρώ και αξίζει να επενδύσει τα χρήματα του. Έχει καλώς. Αν όχι κακώς ασχολείται με τη μετοχή. Αν πάλι αδυνατεί (μεγάλο μέρος των επενδυτών βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία) να καταλάβει πως όταν αγοράζεις μετοχές μιας εταιρείας, αγοράζεις ουσιαστικά την αξία και τα νούμερα της εταιρείας. Πάλι κακώς ασχολείται με το χρηματιστήριο.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum