| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Όχι πάλι» …..  Αυτό σχολίαζε άνθρωπος της αγοράς. Που αναφέρονταν; Στο σχόλιο που μας είχε κάνει προσφάτως: «Άντε να δούμε τώρα που το Χ.Α. μπαίνει σε ξεκάθαρο ανοδικό Bull Market τι θα γίνει πάλι». Και το ερώτημα είναι αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτεταμένη διόρθωση των παγκόσμιων χρηματιστηρίων που θα τελειώσει, άδοξα, την άνοδο του Χ.Α. … Και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε το ίδιο πρόσωπο γελώντας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία … «Αυτή τη φορά που το Χ.Α. δείχνει να πηγαίνει για άνοδο, λέτε να γίνει παγκόσμιος πόλεμος;» ….. Και πραγματικά γελάσαμε με αυτό το σχόλιο…..
 

 
Πάντως και μόνο να λάβει κανείς υπόψη  πως την ώρα που οι αγορές διορθώνουνε, το Χ.Α. κρατάει και βρίσκεται μια ανάσα από τα προ μερικών ημερών υψηλά 8 ετών. Αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε ένα ξεκάθαρο ανοδικό trend, που το μόνο που μπορεί να το διακόψει είναι μια διόρθωση των παγκόσμιων χρηματιστηρίων. Όπως πάντως αναφέραμε και παραπάνω, είμαστε τόσο γκαντέμικη αγορά που μπορεί τώρα που πάμε να ανέβουμε, να γυρίσουνε τα παγκόσμια χρηματιστήρια μετά από 12-13 χρόνια συνεχής ανόδου…
 

 
Το πόσο καλά πηγαίνει το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται και από κάτι άλλο … Πως μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο ήμαστε η πρώτη αγορά της Ευρώπης και το 3ο χρηματιστήριο στον κόσμο ….. Μια εξαιρετική απόδοση και ας είμαστε στον πρώτο μήνα του 2022….
 

 
Σε κάτι το οποίο τώρα έχουμε χαρακτηρίσει από τα κλειδιά πως θα πάει το Χ.Α., με τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνο να είναι να μην έχουμε μια σημαντική διόρθωση των διεθνών χρηματιστηρίων …. Θα λέγαμε πως κάνοντας ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε, δύο συμπεράσματα μπορεί να βγούνε ….. Πρώτον ότι το Χ.Α. κράτησε και όπως χαρακτηριστικά αναφέραμε είναι το πρώτο χρηματιστήριο στην Ευρώπη σε απόδοση. Και δεύτερον και το πιο βασικό, πως οι μικροί συνεχίζουνε να μην αγοράζουνε ….. Και θα το επαναλάβουμε. Πως σίγουρα μπορεί να γίνει η στραβή από έξω και τις διεθνείς αγορές. Αλλά όσο οι μικροί δεν αγοράζουνε τα πράγματα πηγαίνουνε εξαιρετικά, με το Χ.Α. με την πρώτη ευκαιρία να μπορεί να κάνει την υπέρβαση ….
 

 
Στο σημερινό άρθρο της στήλης «Από τον Marx ως τον Soros» αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
Η κεντρική άποψη που έχουμε στο GFF είναι πως με την λήξη της πανδημίας του Covid – 19, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να μπει σε μια περίοδο ταλαιπωρίας. Μια περίοδο που καμία σχέση δε θα έχει με τα αισιόδοξα σενάρια που διατυπώνονται για εντυπωσιακούς – μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει, με αυτό που θα έλεγε κανείς τέλος της πανδημίας (όχι φυσικά ότι ο ιός θα εξαφανιστεί), ενδεχομένως να επιβεβαιωθεί στα παγκόσμια χρηματιστήρια ο κανόνας αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση, με τις αγορές να μπαίνουνε σε μια φάση διόρθωσης, ενδεχομένως με το πρώτο μέσο-μακροπρόθεσμο «Bear Market» μετά από περίπου 13 χρόνια ενός παρατεταμένου «Bull Market».
 
Και θα πείτε πως ευλογούμε τα γένια μας…. Αλλά ειλικρινά σε αυτό το σχόλιο, σε σχέση και με κάτι που είχαμε γράψει προσφάτως, θα βγάλουμε το καπέλο…. Πολύ ψαγμένο σχόλιο και δυστυχώς συμφωνούμε απόλυτα, αν και ευχόμαστε αυτή η εκτίμηση να διαψευστεί ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum