| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Κατά μέσο όρο και σε ένα βαθμό έστω, πωλητές ήτανε οι μικροί επενδυτές και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με το Χ.Α. να φαίνεται απρόθυμο να ακολουθήσει (σε μεγάλο βαθμό) την τελευταία διόρθωση των διεθνών αγορών και τους πάντες, αναλυτές και επενδυτές να μιλάνε για την πτώση που έρχεται. Νομίζω το έχετε καταλάβει πως επιμένουμε πάρα πολύ, κυρίως στο τι κάνουνε οι μικροί επενδυτές !! Σε βαθμό εμμονής ίσως. Αλλά πραγματικά όλη αυτή η μαυρίλα που υπάρχει πάνω από τις αγορές, μας έχει εξιτάρει, ανάμεσα σε άλλα ως ένθερμοι οπαδοί και της “Contrarian Theory”.
 

 
Θέλετε να κάνετε ένα πείραμα. Ρωτήστε 30 άτομα που ασχολούνται (πραγματικά) με τα χρηματιστήρια, τι εκτιμούνε για την πορεία της αγοράς κατά τους επόμενους μήνες. Πιστεύουμε πως οι 20 από τους 30 θα είναι σίγουροι πως η αγορά θα πέσει. Περίπου 3-4 που έτσι και αλλιώς είναι μονίμως αισιόδοξοι, θα σας πούνε πως θα πάει πάνω. Και περίπου 6-7 πως θα δούμε, με πιθανότερο το αρνητικό σενάριο. Μπορεί να σας κουράζουμε. Αλλά θυμίζοντας πως αυτά τα αναφέραμε από τις περίπου 790 - 800 μονάδες όταν και ξεκίνησε η τελευταία ισχυρή αντίδραση. Όσο λοιπόν υπάρχει τόσο πολύ μαυρίλα στην αγορά, εμείς ελπίζουμε…
 

 
Να αναφέρουμε και κάτι άλλο σε αυτό το σημείο. Πως πλέον το Χ.Α. από τις αρχές του 2022 βρίσκεται στο -0,21% (προχθές είχε βρεθεί και σε θετικό πρόσημο). Σίγουρα δεν είναι καμία μαγική απόδοση. Ωστόσο κρατάμε πως με αυτήν την επίδοση, ο ΓΔ του Χ.Α. είναι ο χρηματιστηριακός δείκτης με την 9η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως. Και την 3η καλύτερη στην Ευρώπη, με την Πορτογαλία που φέτος πηγαίνει εξαιρετικά και την Βρετανία.
 

 
Για την ιστορία, ξέρετε ποιο είναι το χρηματιστήριο με την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως; Το τουρκικό, με τον BIST 100 (XU100) να καταγράφει από τις αρχές του 2022 εντυπωσιακή άνοδο 67%. Βέβαια κανείς δε θα πρέπει να παραβλέπει πως στα τέλη του 2021 η ισοτιμία TRY / USD είχε βρεθεί ακόμη και μέχρι 0,09χ και σήμερα βρίσκεται στο 0,055χ σε μια υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος κατά περίπου 39%.
 

 
Είχαμε αναφερθεί και χθες στην Phoenix Vega Mezz, στην high risk και ιδιαίτερης φύση εισηγμένη, που πάρα τον κίνδυνο που μπορεί να έχει μια εισηγμένη τέτοιας μορφής, έχει μπροστά της μια επιστροφή κεφαλαίου περίπου 22% (0,0144 ευρώ). Χθες λοιπόν η μετοχή είχε μια καλή συνεδρίαση (0,0677 ευρώ, +7,29%), αν και όπως έχουμε γράψει, λόγω της ευρείας μετοχικής της σύνθεσης (έχει προέλθει από spin off της Πειραιώς) έχει πάντα εν δυνάμει πωλητές. Εμείς απλώς θυμίζουμε πως μιλάμε για μια εισηγμένης με ομόλογα ονομαστικής αξίας 2δις ευρώ που αποτιμώνται στο 2,5% της ονομαστικής τους αξίας.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum