| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/10/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Αυτή η αγορά ήτανε και παραμένει για πάνω ….. Απλώς ήμασταν άτυχοι να πέσουμε πάνω στον τελευταίο πόλεμο στο Ισραήλ, αν και συνεχίζω να πιστεύω πως θα δούμε υψηλότερες τιμές μέχρι τέλους του χρόνου” …. Τα παραπάνω έλεγε χθες χρηματιστής, θα λέγαμε μια άποψη παρόμοια με την άποψη μας εδώ και καιρό …… Ξέρουμε πως κάποιοι θα πούνε πως πάντα οι χρηματιστές είναι πάντα αισιόδοξοι ….. Είναι αλήθεια αυτό. Αλλά θα θυμίσουμε πως αυτό δεν ισχύει με εμάς, που κόντρα στη γενική αισιοδοξία που υπήρχε προειδοποιούσαμε πως το 3ο τρίμηνο και κυρίως το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος δε θα ήτανε καλό …
 

 
Τι ακριβώς πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε; Πως η αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου θα ισοφαρίσει τα υψηλά του έτους και υψηλά περίπου 7-8 ετών, τις 1.350 μονάδες, χωρίς να αποκλείουμε να πάμε για τις 1.370 – 1.390 μονάδες ….. Και όλα αυτά έχοντας πάντα πίστη και στην περίοδο που βρισκόμαστε, με το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς να κρύβει κατά μέσο όρο, θετικές εκπλήξεις για την αγορά μας …. Και με ώθηση από τις τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες …. Και όσο και αν προβληματιζόμαστε για την εικόνα των διεθνών αγορών, έχοντας μιλήσει για μεγάλη επιδείνωση της τάσης. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η αγορά θα τα πάει καλά τους επόμενους 2 – 3 μήνες, μέχρι περίπου τα μέσα Ιανουαρίου …..
 

 
Τώρα όσο αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες και την Alpha Bank, εξελίξεις τις οποίες όπως και αν τις δει κανείς είναι θετικές …. Οι πληροφορίες επιμένουνε πως έρχονται και άλλες αντίστοιχες προτάσεις από μεγάλους επενδυτές για τα ποσοστά του ΤΧΣ. Κυρίως στην περίπτωση της ΕΤΕ, κάποιοι επιμένουνε πως έρχεται πρόταση που θα εκπλήξει, αν και πάντα εμείς σε τέτοια σενάρια κρατάμε επιφυλάξεις μέχρι να δούμε τις όποιες τελικές ανακοινώσεις ….
 

 
Το πιο ενδιαφέρον σενάριο είναι πως ο Χένρι Χόλτερμαν, ο γνωστός Ολλανδός με τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας, μέσω της REGGEBORGH INVEST B.V. … Ενδιαφέρεται όχι μόνο για το 9% του ΤΧΣ στην Alpha Bank, αν και θέλουμε να δούμε τι θα γίνει τώρα μετά την πρόταση της UniCredit. Αλλά ενδιαφέρεται και για 20% της Εθνικής που βγάζει προς πώληση το ΤΧΣ, με τη διαδικασία θυμίζουμε να αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο.  Θυμίζουμε πως η REGGEBORGH INVEST B.V. κατέχει to 5,12% της Alpha Bank, το 45,2% του Ελλάκτωρα και ένα μικρότερο ποσοστό στην Optima Bank.
 

 
Τώρα βάζοντας τα όλα κάτω  ….. Αν προχωρήσει της UniCredit στην Alpha Bank. Η REGGEBORGH INVEST B.V. θα μπορούσε να πουλήσει με τη σειρά της το 5,12% που κατέχει στην Alpha Bank, με την UniCredit να φτάνει στο 14% το ποσοστό της στην Alpha Bank. Και κάπως έτσι η REGGEBORGH INVEST B.V. να ρίξει το βάρος της στην Εθνική Τράπεζα, πάντα με βάση τις πληροφορίες πως ενδιαφέρεται για το ποσοστό του ΤΧΣ στην τράπεζα.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum