| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα συνεχίσουμε και σήμερα με της Εθνικής Τράπεζας και συνεχίζουμε να ρωτάμε και να ψάχνουμε το θέμα μιας πιθανής ΑΜΚ ….. Και μας κάνει εντύπωση πως σχεδόν από όλους παίρνουμε πλέον την ίδια απάντησε. Πως με πιθανότητες 80 με 90% πάμε για ΑΜΚ και μάλλον αυτό θα συμβεί σύντομα. Και στεκόμαστε σε αυτό το ζήτημα. Όχι μόνο γιατί φυσικά ενδιαφέρει τους μετόχους της Εθνικής Τραπέζης. Αλλά όλη την αγορά. Γιατί δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Δεν είμαστε και Wall Street. Και δε γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε μια μεγάλη ΑΜΚ που στεγνώνει τη ρευστότητα της αγοράς ….. Γιατί 1,3δις ευρώ που έκανε η ΔΕΗ. 1δις ευρώ που είχε κάνει μήνες πριν η ΑΛΦΑ και η Πειραιώς. Και αν κάνει τώρα περίπου 1δις ευρώ η ΕΤΕ. Είναι πραγματικά μεγάλα ποσά για ένα τόσο φτωχό χρηματιστήριο … που χθες έκανε καθαρό τζίρο 70εκ ευρώ και φτάσαμε να μιλάμε για μεγάλο τζίρο…
 

 
Όταν την προηγούμενη Τρίτη – Τετάρτη είχαμε την είσοδο της μετοχής της ΔΕΗ στον MSCI Standard Greece …. Σας είχαμε μεταφέρει την άποψη ανθρώπου της αγοράς πως πρέπει να περιμένουμε τις αλλαγές των δεικτών της Morgan Stanley (ισχύουν από Δευτέρα 29/11 – μεγάλο ενδιαφέρον στις δημοπρασίες κλεισίματος της Παρασκευής, 17:00 – 17:10).  Και αυτό γιατί μπορεί επίσημα να μην περιμένουμε κάποια άλλη προσθήκη – αφαίρεση μετοχής στον MSCI Standard Greece, με τη ΔΕΗ να έχει ήδη μπει από την προηγούμενη Τετάρτη ….  Αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουνε αλλαγές σε σταθμίσεις κτλ ….. για τις οποίες κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος τι θα προκαλέσουνε στις μετοχές που συμμετέχουνε στους δείκτες  …. Στη βάση λοιπόν αυτή, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις δημοπρασίες κλεισίματος της Παρασκευής. Μάλιστα, θέλουμε να δούμε μήπως και η τελευταία κακή εικόνα της αγοράς, έχει κάποια σχέση με αυτό!!
 

 
Αναφερθήκαμε χθες εκτενώς στο GFF για το ζήτημα της Αττικής και τα όσα έγιναν ….. Και κατά την άποψη μας εδώ στο GFF, πιστεύουμε πως το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει υποπέσει σε ένα λάθος …. Δεν είναι δυνατόν ως αποτέλεσμα της μεγάλης ανόδου της Δευτέρας, να βρίσκεται κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Αττικής να έχει το 0,75% της στάθμισης του ΓΔ, εκεί που είχε 0,05% μέχρι και τη Δευτέρα!!! Είναι χαρακτηριστικό πως το -30% χθες είχε επίπτωση 0,23% στο ΓΔ, ο οποίος θυμίζουμε πως έκλεισε ουσιαστικά χαμηλό ημέρας, -1,81%.  
 

 
Ξέρετε τώρα ποιό είναι ένα θριλεράκι που θα παίξουνε δύο εισηγμένες του Χ.Α.. Η ΕΧΑΕ και η Quest. Τη θέση στον FTSE 25. Γιατί με την ΕΧΑΕ πλέον να έχει πέσει προσφάτως χαμηλότερα της 30ης θέσης, έχουνε αυξηθεί κατακόρυφα οι πιθανότητες, να αφαιρεθεί από το δείκτη και να μπει στη θέση της η Quest, που συνεχίζει να σπάει όλα τα κοντέρ και περιμένει και ένα σημαντικό – έκτακτο – μέρισμα… Και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αρνητικό σενάριο θα είναι για την ΕΧΑΕ, να βρεθεί μετά από τόσο καιρό εκτός της μεγάλης κατηγορίας του FTSE 25.
 

 
Και να κλείσουμε με τον ΟΤΕ … που χθες είχαμε  την έκθεση της Citi που έδωσε τιμή στόχο τα 20 ευρώ και σύσταση buy, βλέποντας ράλι άνω του 36%, ενώ τοποθετεί τη μερισματική απόδοση στο 4,5% και χαρακτηρίζει την ελληνική εισηγμένη ως την καλύτερη επιλογή από τον κλάδο των τηλεπικοινωνίων στην ευρωζώνη. Και ακούσαμε ωραία ατάκα:
 
«Προσωπικά στα 7δις ευρώ, μόνο φτηνή δεν τη θεωρώ. Καλή εταιρεία, με σοβαρούς επενδυτές και διοίκηση είναι. Αλλά φτηνή σε όρους αποτίμησης σε καμία περίπτωση. Ποτέ δε θα αγόραζε τη μετοχή της στα 15 και 16 ευρώ, αφού σίγουρα υπάρχουνε φθηνότερες επιλογές. Πάντως αν θέλει κανείς να επενδύσει σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη … Οι περισσότερες χρηματοοικονομικά έχουνε το μαύρο τους το χάλι …. Και σίγουρα ο ισολογισμός του ΟΤΕ είναι πιο καθαρός (υγιής). Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί να θέλει κάποιος να επενδύσει στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο».
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum