| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 25/10/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Αν και σίγουρα στο ενδιάμεσο προέκυψε ο πόλεμος στο Ισραήλ – Γάζα, μια εξέλιξη που έχει οδηγήσει στην επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας των βασικών διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών, κάτι το οποίο έχουμε πει πως μας ανησυχεί. Ψυχρά – ψυχρά αν το δούμε, παραπέμποντας στα σχόλια  των τελευταίων μηνών. Η αγορά έχει σχεδόν πάει όπως την περιμέναμε … Είχε ένα κακό δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος, διόρθωσε μέχρι συγκεκριμένες πολύ ισχυρές στηρίξεις …. Ουσιαστικά ακριβώς αυτές που λέγαμε …. 1.160 – 1.140 μονάδες του ΓΔ και οι 890 – 870 μονάδες του τραπεζικού δείκτη. Και είχαμε την τελευταία αντίδραση της αγοράς, όσο και αν πάντα βρισκόμαστε υπό την απειλή του πολέμου …..
 

 
Λέγαμε λοιπόν το σενάριο πως θα είχαμε διόρθωση μέχρι τις παραπάνω στηρίξεις …  Για τη συνέχεια; Θα μείνουμε σταθεροί στο ότι η αγορά έχει μπροστά της ανάκαμψη, όσο και αν ελάχιστοι το πιστεύουνε. Για την ακρίβεια ότι ελάχιστοι το πιστεύουνε, έχουμε πει χαρακτηριστικά πως μπορεί να είναι και καλό, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να τραβήξουνε την αγορά, εκεί που κανείς δεν το περιμένει ….. Ως γνήσιοι λοιπόν contrarians θα θέλαμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια, παρακολουθώντας και το πως συμπεριφέρονται οι μικροί, αν δηλαδή βγαίνουνε αγοραστές ή πωλητές.
 

 
Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί άμεσα η άνοδος ….. Μπορεί και όχι και κάπου εδώ στις 1.200 μονάδες να κολλήσουμε και πάλι. Να συνεχίσει να παλινδρομεί κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, κουράζοντας και άλλο τους επενδυτές. Παράλληλα, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πάρα πολύ πως η αγορά το 4ο τρίμηνο θα το κλείσει με κέρδη, χωρίς μάλιστα να αποκλείουμε να το κλείσει μέχρι και σε νέα υψηλά, δηλαδή στις 1.350 μονάδες ή και υψηλότερα, με γνωστό το μεγάλο μακροπρόθεσμο στόχο των αντιστάσεων στις 1.370 – 1.390 μονάδες …..
 

 
Μάλιστα μετά και τα όσα έχουνε προκύψει από την επικαιρότητα και το φόβο που υπάρχει. Δεν αποκλείουμε την όποια άνοδο να την κάνει η αγορά ακόμη πιο πονηρά. Να βαλτώσει για κάποιο καιρό. Και εκεί που δεν το περιμένει κανείς και μέσα σε μόλις μερικές συνεδριάσεις, να κινηθεί έντονα ανοδικά, πριν κανείς να προλάβει να το πάρει χαμπάρι …. Έτσι και αλλιώς δε θα είναι η πρώτη φορά που η αγορά μας θα έκανε μια άνοδο με αυτόν τον τρόπο.  
 

 
Με απλά λόγια Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω …. Να συνεχίζει να υπάρχει φόβος στην αγορά …. Να μην βγούνε οι μικροί αγοραστές και μάλιστα κάποιοι από αυτούς να παραμείνουνε πωλητές …. Και όλα καλά ….. Δε θα μας εξέπληττε να δούμε να συνεχίζεται η αντίδραση, όσο και είναι αλήθεια πως υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum