| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/04/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Κάτω από τις 1.100 μονάδες ο ΓΔ, στη δεύτερη πτωτική συνεδρίαση μετά την αξιολόγηση της S&P και την αγορά επίσημα πλέον να μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό. Και μετά το τέλος της αξιολόγησης, η τελευταία διόρθωση φαντάζει ότι πιο φυσιολογικό, με ερώτημα πόσο μεγάλη μπορεί να είναι. Σε συνέχεια λοιπόν των όσων έχουμε πει τελευταία, βλέπουμε ταλαιπωρία μπροστά μας …. Αλλά μέχρι τις πρώτες εκλογές συνεχίζουμε να μη βλέπουμε μεγάλη πτώση, ανάλογα φυσικά και με τις εξελίξεις διεθνώς. Βλέπουμε πως υπάρχουνε πιθανότητες να πάμε μέχρι τις καθοριστικές στηρίξεις στις 1.060 – 1.040 μονάδες και κάπου εκεί να βαλτώσουμε. Επαναλαμβάνουμε όλα αυτά μέχρι τις πρώτες εκλογές. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και στο δρόμο για τις δεύτερες βλέπουμε …. Με όλα ανοιχτά…
 

 
Διαγραμματικά πάντως, τεχνικός αναλυτής χαρακτηρίζει κάπως σοβαρές τις επόμενες συνεδριάσεις. Όχι όσον αφορά τον ΓΔ … Αλλά όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτη …. Ο οποίος χθες είχε μια αρκετά κακή εικόνα, με μεγάλη πτώση 3,13%, σχεδόν χαμηλό ημέρας. Όπως λοιπόν έλεγε ο τεχνικός αναλυτής, δεν πρέπει να χαθούνε οι στηρίξεις στις 800 – 790 μονάδες. Αν χαθούνε η τάση του δείκτη βαραίνει απότομα. Βαραίνει επικίνδυνα, με κίνδυνο, όπως είχε συμβεί και προσφάτως μιας περαιτέρω απότομης πτώσης.
 

 
Προς τα πού θα μπορούσε να συνεχιστεί η πτώση του τραπεζικού δείκτη; Προς τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 740 – 730 ή και 720 – 710 και 700 μονάδων!! Τι σημαίνει αυτό; Μια περαιτέρω πτώση από 7,5% μέχρι περίπου 10%!!
 

 
Περιμένουμε πως οι τζίροι θα είναι όλο και χαμηλότεροι το επόμενο διάστημα. Για να πάρετε μια εικόνα, δείτε πως ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση, με το συνολικό τζίρο της χθεσινής ημέρας να είναι και πάλι αναλογικά, αρκετά χαμηλότερος, 56εκ ευρώ ο καθαρός.
Παραπάνω φαίνεται ο τζίρος με τον οποίον ξεκίνησαν χθες οι μετοχές του FTSE 25. Εντυπωσιακά χαμηλές συναλλαγές, με χαρακτηριστικό πως κάποιες μετοχές άνοιξαν με 100 και 200 μετοχές. Ακόμη και οι τραπεζικές μετοχές, για τα δεδομένα τους, ξεκίνησαν με πραγματικά πολύ χαμηλές συναλλαγές, με την ΕΤΕ με συναλλαγές μόνο 9.491 μετοχών.
 

 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από τη χθεσινή ειδησεογραφία ξεχώρισε η εκτίμηση της Societe General για αφαίρεση της ΤΕΝΕΡΓ από το μεγάλο δείκτη της MSCI. Πάντως χρηματιστής, με δεικτικό τρόπο, θυμήθηκε κάτι. Τις συνεχείς αποτυχημένες εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας, σε κάθε αναδιάρθρωση από το 2021 και μετά, πως η μετοχή της Jumbo διαγράφονταν από το δείκτη. Κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε, με τη μετοχή προσφάτως να βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum