| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
Είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες πως ένα από τα επόμενα στοιχήματα της αγοράς έχει να κάνει με placement των μετοχών που έχει το ΤΧΣ στις Τράπεζες, με σενάρια πως ειδικά όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα, θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ γρήγορα εξελίξεις, σε συνδυασμό με ΑΜΚ της Τράπεζας …… Αφήνοντας προς στιγμήν το ζήτημα της ΑΜΚ (που όπως γράφουμε τις τελευταίες ημέρες υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες να έχουμε στο πρώτο τρίμηνο του 2022) …. Όσον αφορά τις μετοχές του ΤΧΣ στην ΕΤΕ (40%), ρωτήσαμε άνθρωπο που είναι πολύ κοντά στο ταμείο  …. Και η απάντηση που λάβαμε είναι: «Σχεδόν το αποκλείω να γίνει κάτι άμεσα …. Πρακτικά δε μπορεί τώρα να λάβει τέτοια απόφαση το ταμείο πριν ξεκαθαρίσουνε κάποια πράγματα. Να γίνει ΑΜΚ, να δώσει έγκριση το ταμείο και να μειωθεί έτσι το ποσοστό του ταμείο, φυσικά και μπορεί. Αλλά να προχωρήσει το ΤΧΣ τώρα σε placement μετοχών, από πολύ δύσκολο ως απίθανο».
 

 
Και να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο τα ποσοστά που έχει το ταμείο στις τράπεζες. Ειδικότερα, κατέχει  αυτή τη στιγμή το 40,3% της Εθνικής Τράπεζας, το 27% της Πειραιώς, το 9% της Αlpha Bank και το μικρότερο ποσοστό με διαφορά, έχει στην Eurobank, μόλις 1,4%.
 

 
Πάμε τώρα στη φοβερή Αττικής, με τη μετοχή να κλείνει χθες σε νέο limit down -30% (0,612 ευρώ) και το δικαίωμα (πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης) στα 0,78 ευρώ, -97,66%. Και ζητήσαμε τη βοήθεια του υπεύθυνου του GFF που τα πηγαίνει καλά με αυτά τα νούμερα, να μας εξηγήσει κάποια πράγματα …. Και μιλάμε για την πλήρη στρέβλωση …. Με βάση λοιπόν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, η μετοχή μέσω δικαιώματος έχει περίπου 0,21-0,22 ευρώ και στο ταμπλό έχει 0,612 ευρώ …. Και για αυτό φυσικά η μετοχή πέφτει και λογικά θα συνεχίσει να πέφτει.
 

 
Πως τώρα γίνεται το παραπάνω, δηλαδή μέσω δικαιώματος να βγαίνει η μετοχή 0,21-0,22 ευρώ. Απλά, αγοράζει κανείς ένα δικαίωμα (έστω 1 ευρώ). Και με βάση τους όρους της ΑΜΚ δικαιούται 50 (το στρογγυλοποιούμε) νέες μετοχές στα 0,20 ευρώ. Επομένως, αγοράζει το δικαίωμα και συμμετέχει στην ΑΜΚ, πληρώνοντας 10 ευρώ για 50 μετοχές. Έχει δώσει λοιπόν συνολικά 11 ευρώ για 50 μετοχές, δηλαδή 0,22 ευρώ ανά μετοχή.
 

 
Και κλείνοντας να κοκορευτούμε και λίγο J ……. Και αυτό γιατί επιβεβαιώθηκε αυτό το οποίο είχαμε γράψει, σε μια ιστορική στιγμή (J), με την ΕΧΑΕ να βγαίνει από τον FTSE 25 και στο δείκτη να μπαίνει η Quest. Και κακά τα ψέματα, το ερώτημα για την ΕΧΑΕ είναι πως θα αποφύγει τα χειρότερα …. Όσον αφορά την Quest ….. Ένα τεράστιο respect (θα αναφερθούμε τη Δευτέρα και πάλι).
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum