| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Για λόγους που έχουνε εξηγήσει και εξηγούμε σχεδόν καθημερινά στο GFF. Με αγωνία αναμένεται να ξεκινήσει η καινούργια εβδομάδα (βέβαια κρατάμε τη μεγάλη άνοδο της Παρασκευής στη Wall Street). Ως γνήσιοι οπαδοί όμως της Contrarian Theory. Και επειδή μας βολεύει. Θα ξεκινήσουμε με τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης της Bank of America, έχοντας σχολιάσει πως όσο οι μικροί δεν ασχολούνται (ειδικά αν πουλάνε). Αν και η ειδησεογραφία είναι πολύ αρνητική, μπορούμε να ελπίζουμε, έστω σε μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση.
 
Στην έκθεση τώρα της Bank of America:
 
Όπως αναφέρει σε ανάλυση της, η απαισιοδοξία ανάμεσα στους επενδυτές έπιασε «πάτο», ενεργοποιώντας σήμα αγοράς για τα χρηματιστήρια (επαναλαμβάνουμε πως την Παρασκευή ήλθε η μεγάλη αντίδραση της Wall Street).
 
Σύμφωνα με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, το contrarian σήμα αγοράς ενεργοποιήθηκε την Τρίτη, με πάνω από το 88% των χρηματιστηριακών δεικτών να κινούνται κάτω από τον μέσο όρο 200 και 50 ημερών.
 
Ο δείκτης Bull & Bear Indicator της Bank of America βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, στο μηδέν, δηλαδή στα επίπεδα που οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως «maximum bearish». Ιστορικά, οι αποδόσεις των χρηματιστηρίων στους 3 μήνες αφότου ο Bull & Bear Indicator πέσει στο μηδέν είναι πολύ ισχυρές, εκτός και εάν υπάρξει κάποιο ακραίο γεγονός (όπως για παράδειγμα η διπλή ύφεση του 2002 ή οι συστημικές κρίσεις του 2008 και του 2011). Επαναλαμβάνουμε πως όλα αυτά σημειώνονταν πριν τη μεγάλη αντίδραση της Παρασκευής.

 

 

 
Και συνεχίζοντας με την έκθεση της Bank of America. Βέβαια Θα πρέπει να κρατήσουμε ότι όπως σημειώνεται, οι επενδυτές έχουν αγοράσει από τις αρχές του 2022, μετοχές καθαρής αξίας 195δις δολαρίων, έχοντας παράλληλα πουλήσει ομόλογα 193δις δολαρίων, κάτι που δείχνει ότι το capitulation (το σημείο στο οποίο οι επενδυτές «παραιτήθηκαν») του bear market του 2022 δεν βρίσκεται στις μετοχές, αλλά στα ομόλογα. Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα, οι επενδυτές έριξαν 10,8 δισ. δολάρια στα μετρητά και 0,6 δισ. δολάρια στον χρυσό, αλλά απομάκρυναν 16,8 δισ. δολάρια από τις μετοχές και 23,5 δισ. δολάρια από τα ομόλογα.
 

 
Ενδιαφέρουσα η τελευταία έκθεση της DB για τις ελληνικές τράπεζες, με θετικά σχόλια, υψηλές κατά μέσο όρο τιμές στόχου, αλλά και αναφορές πως οι ελληνικές τράπεζες είναι εκτός του ραντάρ των ξένων επενδυτών. Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζονται οι προβλέψεις της DB. Εμείς ξέρετε σε τι θα μείνουμε; Στις εκτιμώμενες μερισματικές αποδόσεις!! Ειλικρινά δεν ξέρουμε πόσα χρόνια είχαμε να δούμε να υπάρχουνε νούμερα στον τμήμα μερισματικές αποδόσεις (Div.Yield). Όχι φυσικά ότι οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται πάντα. Αλλά όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά και μόνο που μιλάμε για μερίσματα κατά τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας μάλιστα από τα αποτελέσματα της φετινής χρήσης, είναι πραγματικά ιστορική στιγμή.

 

 
Πάμε και σε ένα σχόλιο για τη ΛΑΜΔΑ.  Όπως λέει και ο υπεύθυνος του GFF, δεν την περιμένουμε βραχυπρόθεσμα να ξυπνήσει (ας ελπίσουμε να κάνουμε λάθος). Αλλά με χαρά σας πληροφορούμε πως μετά από πραγματικά αρκετό καιρό, μαθαίνουμε πως μεγάλο ξένο fund βγήκε αγοραστής στη μετοχή. Σίγουρα συνεχίζουνε να υπάρχουνε πωλητές. Αλλά ότι βγήκε το συγκεκριμένο fund αγοραστής είναι μια θετική εξέλιξη.
 

 
Όπως γράψαμε και παραπάνω αγαπάμε την Contrarian Theory. Θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου οι πάντες μιλούσανε για την περαιτέρω άνοδο της τιμής του πετρελαίου, προβλέποντας νέες τιμές ρεκόρ. Εμείς σας λέγαμε πως βλέπαμε στο GFF πως η τιμή του πετρελαίου, τουλάχιστον προς στιγμήν, έχει κορυφώσει και πως δε βλέπαμε υψηλότερες τιμές. Τελικά λοιπόν τα ρεκόρ δεν ήλθαν, με τον Ιούνιο να είναι μήνας αποκλιμάκωσης για τις τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες που προκαλούν αβεβαιότητα και πιέσεις στην αγορά είναι στο «κόκκινο». Έτσι λοιπόν η τιμή του μπρεντ κυμαινόταν γύρω από τα 120 δολάρια το βαρέλι πριν από έναν μήνα και σήμερα διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 106 δολάρια. Έχουμε λοιπόν πτώση μεγαλύτερη του 10% σε έναν μήνα. Ανάλογες είναι οι απώλειες και για το αμερικανικό αργό (WTI). 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum