| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Για τους λόγους που συνεχώς αναλύουμε στο GFF, έχουμε χαρακτηρίσεις τις επόμενες συνεδριάσεις κρίσιμες, με το μεγάλο ερώτημα να είναι τι θα γίνει την 3η φορά τους τελευταίους μήνες που δοκιμάζονται οι στηρίξεις στις 790 – 780 μονάδες. Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς και βάζοντας τα όλα κάτω. Δεν κρύβουμε πως αυτή τη φορά φοβόμαστε πως θα είναι η 3η και φαρμακερή, με την αγορά να χάνει στο τέλος τις κρίσιμες στηρίξεις …. Και είναι αλήθεια πως συζητώντας το με αρκετούς χρηματιστές και ανθρώπους της αγοράς, οι περισσότεροι αυτό πιστεύουνε. Και όσο και αν πιστεύουμε στην contrarian theory, δυστυχώς αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.
 

 
Παρακολουθώντας τώρα τη χθεσινή συνεδρίαση. Όχι ότι ο τζίρος ήτανε και τόσο μεγάλος. Ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε βλέποντας τις εντολές είναι πως σε αρκετά από τα χαρτιά του FTSE 25 έβγαιναν πωλητές. Όπως παρατηρούσαμε. Όποιος πελάτης έβαζε εντολή πρώτης αγοράς, τα έπαιρνε σχεδόν αμέσως. Αντίθετα, όποιος έμπαινε πωλητής, ή δεν τα έδινε ή περίμενε για ώρα για να πουλήσει, αν και ήτανε πρώτος πωλητής. Και οι πιο μυημένοι αμέσως καταλαβαίνουνε τι σημαίνει αυτό, τουλάχιστον μέχρι κάτι να συμβεί και να αλλάξει αυτό.
 

 
Είπαμε παραπάνω, πως αυτή τη φορά δίνουμε περισσότερες πιθανότητες αυτή τη φορά να είναι η 3η και φαρμακερή και να χαθούνε οι στηρίξεις. Που καταλήγουμε; ….. Πως μόνο με μια πολύ θετική είδηση θα σωθούν οι αγορές (και το Χ.Α. και οι διεθνείς αγορές που και αυτές είναι πάνω στις στηρίξεις) από έναν νέο κύκλο πτώσης. Μην πούμε την κλασσική ατάκα …. «Είδηση ΣΟΚ» … Ας πούμε, μια ουσιαστική πολύ θετική είδηση.
 

 
Είχαμε αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στην ΤΕΝΕΡΓ, με σχόλια χρηματιστών ….. Και βλέποντας και τη νέα χθεσινή πτώση (αν και με βάση την τεχνική ανάλυση, δικαιολογείται), η απορία μας για το τι γίνεται με το περιβόητο deal μεγαλώνει. Να πούμε πως η πορεία των μετοχών ΤΕΝΕΡΓ και Γεκτερνα στέλνει θετικά μηνύματα … Θα πούμε ψέματα….
 

 
Μας ζητήσατε να κάνουμε και ένα σχόλιο για την Αττικής. Εμείς λοιπόν θα κάνουμε δύο, το ένα πιο καυστικό από το άλλο. Το πρώτο σχόλιο είναι γιατί ένας επενδυτής να ασχολείται χρηματιστηριακά με την Αττικής; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Το δεύτερο σχόλιο μας θα είναι επίσης καυστικό. Αν λοιπόν η τράπεζα Αττικής καταφέρει να αποφύγει και αυτή τη φορά τα χειρότερα, προσωπικά θα μας εξέπληττε. Ειλικρινά θέλουμε να δούμε ποια λύση θα βρεθεί, αν φυσικά βρεθεί.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum