| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/10/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Σας έχουμε τώρα ένα σενάριο για το πώς θα πάει το Χ.Α. …. Μια εκτίμηση αναλυτή … Ενδιαφέρουσα θα λέγαμε … Έχουμε λοιπόν και λέμε … Η αγορά κάνει (λόγω και ΔΕΗ) μια μικρή διόρθωση 1,5 με 2%. Δε χάνει οριστικά στηρίξεις κλειδί … Ανακάμπτει την αμέσως επόμενη μιας ημερήσιας διόρθωσης και μετά ξεκινάει μίνι ράλι και πάμε προς τις 950 μονάδες …..

 

Ευχόμαστε βέβαια αυτή η ιστορία να μην τελειώνει … και μετά ξυπνήσαμε J… Πάντως κακά τα ψέματα είναι αλήθεια πως μετά από μήνες consolidation, υπάρχουνε ενδείξεις πως η αγορά ετοιμάζεται για κάτι καλό… Και ευχόμαστε να μη συμβεί πάλι κάτι και χαλάσει αυτό!!

 

 

Πάμε τώρα στη ΔΕΗ …. Με τις τελευταίες ειδήσεις με τη συμμετοχή του CVC ως Cornerstone investor είναι φυσικά θετικές … Ωστόσο εμείς επιμένουμε πως θα περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις και πως πάντα φοβόμαστε μήπως βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις με την ΑΜΚ της ΔΕΗ και ένα μεγαλύτερο discount …. Δε λέμε πως θα συμβεί … Αλλά πάντα το φοβόμαστε … αν και άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα …. Ήτανε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρος … «Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο …» …. «Η τιμή της ΑΜΚ θα διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα» … Προσωπικά πάντως, εμείς θα συνεχίσουμε να περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις …. Έτσι για παν ενδεχόμενο που λέει και ο λαός ….

 
 

Τώρα όσον αφορά τη συμμαχία Μυτιληναίου – ΤΕΡΝΑ στον διαγωνισμό για το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη, συνεργασία την οποία κάποιοι χαρακτήρισαν έκπληξη …. Άνθρωποι που γνωρίζουνε πρόσωπα και πράγματα, λένε πως αυτή είναι μόνο η αρχή μιας διευρυμένης συνεργασίας, με φόντο το πλήθος των μεγάλων έργων που θα δημοπρατηθούνε τα επόμενα χρόνια, στα πλαίσια και του προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας …

 
 

Και για τα λέμε όλα ….. όταν συνεργάζονται Μυτιληναίος – Περιστέρης η αλήθεια είναι πως για τους ανταγωνιστές τα πράγματα γίνονται δύσκολα … Για την ακρίβεια πάρα πολύ δύσκολα …. Γιατί και οι εταιρείες είναι σοβαρές (αν και χρηματιστηριακά εμείς προτιμάμε πολύ περισσότερο τη Μυτιληναίος) … Και εννοείται πως οι δύο επιχειρηματίες είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί και πάνω από όλα εξαιρετικά σοβαροί….

 

 

Και κλείνοντας με τη Motor Oil, που στο GFF την έχουμε από τις αρχές του χρόνου (βρίσκεται στο +26%) στις πρώτες επιλογές, παίζοντας κανείς και το τέλος της πανδημίας. Μαθαίνουμε πως οι αγορές που είχε ξεκινήσει ξένο fund εδώ και εβδομάδες και σας το είχαμε αναφέρει, συνεχίζονται και στα τρέχοντα επίπεδα, που υπάρχουνε και ισχυρές αντιστάσεις (με βάση την τεχνική ανάλυση). Και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ερώτημα είναι το ίδιο. Αν το Fund γνωρίζει κάτι ή απλώς πιστεύει στις προοπτικές και επενδύει στην εισηγμένη.

 

Οι ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum