| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/07/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Αν και στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι είναι στις παραλίες, καθημερινά έχουμε συζητήσεις με χρηματιστές κτλ για την πορεία της αγοράς. Δεν πιστεύουμε πως αυτή η αγορά μπορεί να κάνει την υπέρβαση …. Μάλιστα φοβόμαστε πως μετά από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες διάσπασης των 840 – 850 μονάδων, η αγορά θα γυρίσει και πάλι. Υπάρχει όμως κάτι που μας κάνει κάπως αισιόδοξους. Ίσως και το μοναδικό!! Πως κανείς δεν ασχολείται με την αγορά …. Κανείς δεν πιστεύει σε συνέχιση της ανόδου. Κανείς δεν αγοράζει, για την ακρίβεια γίνεται το ανάποδο. Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές σε αντίστοιχα σχόλια …. Η εμπειρία έχει δείξει πως όταν αυτό συμβαίνει. Τελείως αθόρυβα η αγορά μας μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Είπαμε πως δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Αλλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν πιστεύει στην άνοδο είναι το μοναδικό θετικό…. Το πιο θετικό!
 

 
Επίσης όπως έχουμε γράψει σε αντίστοιχα σχόλια κατά το παρελθόν …. Όχι μόνο η πλειοψηφία των επενδυτών δεν πιστεύει σε συνέχιση της ανόδου. Αλλά όπως μαθαίνουμε απευθείας από τις χρηματιστηριακές, σε κάθε σκαλοπάτι ανόδου, περισσότεροι μικροί είναι αυτοί που πουλάνε, παρά αυξάνουνε θέσεις. Δε θέλουμε να κουράζουμε. Δεν πιστεύουμε πως το θετικό σενάριο είναι το πιθανότερο. Αλλά όλα τα παραπάνω είναι κάτι που το κρατάμε, αγαπώντας ως γνωστών και την Contrarian Theory 😊
 

 
Ξέρετε τι άλλο κρατάμε από τη χθεσινή ειδησεογραφία; Τις αναφορές της διοίκησης της ΕΤΕ για μέρισμα το 2023, σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων ανακοινώσεων και από τις υπόλοιπες τράπεζες, τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε σχολιάσει και άλλες φορές … Πως όπως και αν το δει κανείς. Και αν και πάντα οι τράπεζες έχουνε το δικό τους αυξημένο ρίσκο. Η κατάσταση των τραπεζών δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Όπως και αν το δει κανείς … Και μόνο που συζητάμε για μέρισμα μετά από περίπου 13 -14 χρόνια τα λέει όλα,  όσο και αν όπως είπαμε, ο τραπεζικός κλάδος είναι πάντα ο πιο ευαίσθητος στις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, με κίνδυνο νέας γενιάς νέων κόκκινων δανείων και πιέσεις στην έτσι και αλλιώς αδύναμη κερδοφορία.
 

 
Πάντως εδώ και καιρό, εμείς έχουμε βάλει στοίχημα ποια τράπεζα θα είναι η πρώτη που θα δώσει μέρισμα. Όσο σημασία έχει, η πρόβλεψη μας είναι η Eurobank!! 
 

 
Κλείνοντας και πάλι από τις τράπεζες. Ενδιαφέρον έχει να θυμηθούμε τους βασικούς μετόχους των τραπεζών, μένοντας στο ποσοστό του ΤΧΣ, αλλά και στον επενδυτή Paulson.

 

Τράπεζα

Μέτοχος

Ποσοστό

Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)

ΤΧΣ

40,39%

 

 

 

Alpha Bank (ΑΛΦΑ)

ΤΧΣ

9,00%

 

PAULSON JOHN

7,32%

 

 

 

Eurobank (ΕΥΡΩΒ)

FAIRFAX FINANCIAL GROUP

33,47%

 

THE CAPITAL GROUP 

5,14%

 

 

 

Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ)

ΤΧΣ

27,00%

 

PAULSON JOHN

18,62%

 

HELIKON INVESTMENTS LTD

8,47%

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum