| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Συμφωνώ με τα όσα σχολιάζετε τις τελευταίες ημέρες. Ελπίζω να δώσουνε οι αγορές μια αντίδραση, για ακόμη μια φορά το Χ.Α. στις γνωστές στηρίξεις στις 790 – 780 μονάδες …. Αλλά και εγώ φοβάμαι πως αυτή τη φορά …. Και εκεί που οι αγορές δείχνουνε να το παλεύουνε, θα φύγουνε σημαντικά χαμηλότερα. Χαμηλότερα από τα προηγούμενα χαμηλά και φεύγοντας χαμηλότερα των 780 μονάδων» ….   Με αυτό το όχι και τόσο ευχάριστο σχόλιο χρηματιστή θα ξεκινήσουμε, αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε όλοι ….
 

 
Δυστυχώς λοιπόν αυτή τη φορά θεωρούμε πιθανότερο το αρνητικό σενάριο. Ωστόσο επειδή είμαστε και contrarians. Κρατάμε τα όσα έγραψε σε ένα από τα τελευταία της Report η Citi. Η μαζική έξοδος των επενδυτών από τις ευρωπαϊκές μετοχές φέτος ισοφαρίζει εκείνη της κρίσης χρέους της ευρωζώνης το 2011/2012, όπου αποτέλεσαν ένα σημαντικό αγοραστικό σήμα, καθώς οι αγορές κατέγραψαν ράλι στη συνέχεια, όπως σημειώνει η Citigroup. Είναι πιθανόν λοιπόν και τώρα να αποτελέσουν επενδυτική ευκαιρία, αν και η "εξαίρεση" του sell-off που καταγράφηκε κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την ισχυρή ύφεση διεθνώς δεν πρέπει να αγνοηθεί.
 
Με απλά λόγια, αυτό που απλοϊκά γράφουμε και εμείς. Όσο οι επενδυτές είναι πωλητές και περιμένουνε το κάτω … Τόσο ελπίζουμε για μια αντίδραση στις αγορές….

 

 
Περιμένουμε σήμερα να δούμε τα αποτελέσματα 6μηνου του ΟΛΠ. Βλέπαμε όμως και κάτι άλλο που πραγματικά μας προβλημάτισε. Ρίχναμε μια ματιά στις κεφαλαιοποιήσεις και δυστυχώς δίνουμε αυξημένες πιθανότητες (άνω του 50%), η μετοχή στην επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών να βρεθεί εκτός FTSE 25. Φυσικά αυτή θα ήτανε μια αρκετά αρνητική εξέλιξη, τουλάχιστον για την άμεση πορεία της μετοχής. Μάλιστα δεν αποκλείουμε η τελευταία κακή εικόνα να συνδέεται με αυτό. Σε κάθε περίπτωση και λόγω της φτηνής αποτίμησης της εισηγμένης, δεν αποκλείουμε να είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις στη μετοχή.
 

 
Είπαμε πως θα περιμένουμε τα αποτελέσματα 6μηνου του ΟΛΠ σήμερα. Αν πάντως επιβεβαιωθεί η πρώτη μας εκτίμηση πως ο ΟΛΠ μπορεί να βρεθεί εκτός FTSE 25. Για να πούμε και το καρφί μας, θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τον επιχειρηματία που ακούγεται εδώ και καιρό πως θέλει και μάλλον διακριτικά τοποθετείται στη μετοχή. Εννοούμε φυσικά τον κ. Μαρινάκη.
 

 
Να κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό από τις διεθνείς αγορές. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, για πρώτη φορά, τα Αμερικανικά Ομόλογα 1,2,3,5,7 ετών βρέθηκαν με απόδοση άνω του 4%. Πότε συνέβη αυτό τελευταία φορά; Τον Οκτώβριο του 2007. Τι επακολούθησε τους επόμενους μήνες; Μια πραγματικά πολύ μεγάλη οικονομική κρίση

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum