| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/10/21

 

"Μας ακούνε..."

 

«Ότι ήτανε να πουληθεί – πουλήθηκε ….Τα έχουνε βρει πλέον τα λεφτά» αυτό ήτανε το σχόλιο χρηματιστηριακών κύκλων (κοντά στη ΔΕΗ) στο ερώτημα αν θα υπάρξουνε κάποιες νέες πωλήσεις στα υπόλοιπα χαρτιά λόγω ΑΜΚ της ΔΕΗ (δηλαδή κάποιους ξένους επενδυτές να πουλάνε και να δημιουργούνε ρευστότητα) ….

 

Anyway, όπως έχουμε γράψει στο GFF, είναι αλήθεια πως ήδη έχει περάσει καιρός από τις ανακοινώσεις και πιθανόν όσοι ήτανε να πουλήσουνε, να έχουνε ήδη πουλήσει …. Ωστόσο ποτέ κανείς δε μπορεί να ξέρει ….

 

 

Πάντως να μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Ότι θα δοθεί και η δυνατότητα προνομιακής εγγραφής για τους παλαιούς επενδυτές, αρκετοί από τους οποίους είναι μικροί (συνολικά μαζεύεται ένα αξιοπρεπής ποσό). Και σας διαβεβαιώνουμε πως κατά την ΑΜΚ της ΑΛΦΑ, υπήρχαν περιπτώσεις επενδυτών που πουλούσανε κάποιες άλλες μετοχές για να εγγραφούνε …. Οι περισσότεροι θα σχολιάσουνε και πόσες να είναι αυτές …. Τι ποσό μπορεί να μαζευτεί; … Είναι αλήθεια αυτό, ωστόσο η όλη συζήτηση γίνεται επειδή μιλάμε για ένα αρκετά ρηχό χρηματιστήριο ….

 
 

Ποιό είναι πάντως το βασικό – βασικό συμπέρασμα του GFF …. Πως υπάρξουνε δεν υπάρξουνε κάποια μικρά προβλήματα λόγω ΔΕΗ … Η αγορά από εδώ και πέρα και στο τελευταίο δίμηνο του χρόνου, έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει την υπέρβαση ….. Και ότι αυτό που έχει κυρίως να φοβηθεί το Χ.Α. είναι μια ξαφνική κρίση στα παγκόσμια χρηματιστήρια …. Εφόσον λοιπόν δε συμβεί κάποιο απρόοπτο .. όλα δείχνουνε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες να φύγουμε για υψηλότερα επίπεδα…

 
 

Τώρα στα της ΜΟΗ …. Που είχε την Τετάρτη μια σχετικά καλή συνεδρίαση (14,88 ευρώ, +0,88%), πλησιάζοντας και πάλι τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 15,00 – 15,20 ευρώ. Νομίζουμε πως αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως αυτό που θέλει τώρα η μετοχή για να διασπάσει αυτές τις αντιστάσεις …. Είναι η πολυπόθητη ανακοίνωση για ένα προμέρισμα …. Ένα προμέρισμα που όλα δείχνουνε πως θα έλθει το Νοέμβριο ..

 

 

Είχαμε και μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση, κάτι το οποίο μπορεί να είναι και τυχαίο, αν και μάλλον όχι …. Οι πρώτες λοιπόν μετοχές του FTSE 25 στην πτώση της Τρίτης ήτανε οι ενεργειακές μετοχές (ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, ακόμη και η ΜΟΗ, αν και αυτή με μικρότερες απώλειες). Και την Τετάρτη το σκηνικό άλλαξε τελείως, με τις ενεργειακές (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ) αυτή τη φορά να είναι οι πρώτες τρείς σε άνοδο. Είπαμε πως μάλλον αυτό είναι τυχαίο, αν και λαμβάνοντας υπόψη πως βρισκόμαστε σε περίοδο Αμκ της ΔΕΗ, μάλλον όχι.

 

Οι ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum