| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Την περιμέναμε και την έκανε την αντίδραση και το Χ.Α. και γενικά οι διεθνείς αγορές κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν κρύβουμε πως νιώθουμε ικανοποίηση για αυτό, κυρίως γιατί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, απομακρύνθηκε ο κίνδυνος ενός νέου κύκλου σημαντικής πτώσης. Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σχόλια του GFF, εδώ αρχίζουνε τα δύσκολα. Οι αγορές αντέδρασαν από τα χαμηλά, αλλά εδώ θέλουνε καύσιμα. Όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει θέλουμε αυτό που θα λέγαμε θετική είδηση «ΣΟΚ». Και αν πηγαίνει κάπου το μυαλό όλων μας, αυτό θα ήτανε μια μορφή συμφωνίας για το τέλος του πολέμου. Μια είδηση που θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά στην υπέρβαση και στα πρόσφατα υψηλά των 950μονάδων. Και όλα αυτά με τους μικρούς επενδυτές να απέχουνε και να παρακολουθούνε την άνοδο». Με αυτό το σχόλιο θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα..
 

 
Το βασικό συμπέρασμα του παραπάνω σχολίου; Πως δυστυχώς κάπου εδώ (σε λίγο υψηλότερα επίπεδα, 900 – 910 μονάδες για το ΓΔ και αν…) θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η αντίδραση και να αρχίσει το κάτω σε όλες τις αγορές, εκτός, όπως γράψαμε, αν έλθουνε οι πολύ θετικές ειδήσεις (εννοείται πως δεν αποκλείεται αυτό). Και είναι χαρακτηριστικό πως μεγάλοι  μακροπρόθεσμοι – θεσμικοί βρήκανε την ευκαιρία κατά την τελευταία αντίδραση για να μειώσουνε θέσεις!! Το έκαναν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουνε να το κάνουνε, με τις αγορές δυστυχώς να βρίσκονται σε πλάγιο-καθοδική τάση …. Επαναλαμβάνοντας πως χρειαζόμαστε μερικές πολύ καλές ειδήσεις για να έχουμε πραγματικά αλλαγή σκηνικού. Βέβαια ως κλασσικοί contrarian, δεν το θεωρούμε αυτό ως το πιθανότερο σενάριο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το αποκλείουμε….
 

 
Πάμε τώρα στο σχόλιο ανθρώπου της αγοράς για τη ΔΕΗ και τα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου. «Προσωπικά ήμουνα και παραπάνω αρνητικός για τη ΔΕΗ, ακόμη και μετά από μια τόσο μεγάλη διόρθωση την οποία έχει κάνει από τα υψηλά της. Τα αποτελέσματα προσωπικά τα βρήκα από πολύ μέτρια ως άσχημα. Και θα πω κάτι το οποίο έχω πει και άλλες φορές. Πως κατά την άποψη μου η ΔΕΗ μέσα στην επόμενη διετία θα χρειαστεί και άλλη ΑΜΚ. Μιλάμε για έναν όμιλο με 14,5δις ευρώ υποχρεώσεις, οι οποίες προσωπικά πιστεύω πως είναι αρκετά δύσκολο να μειωθούνε, ενώ οι πιέσεις στα περιθώρια κέρδους θα διατηρηθούνε και οι δείκτες μόχλευσης θα επιδεινωθούνε και άλλο».
 

 
Είχαμε όμως και σχόλιο για την Ιντραλότ ….  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο έχουνε γίνει κάποιες προσπάθειες, κυρίως θα έλεγα οι συμφωνίες με τους ομολογιούχους. Και σίγουρα είναι θετική εξέλιξη ότι πάμε για ΑΜΚ 130εκ ευρώ, αν και θα πρέπει να περιμένουμε τους τελικούς όρους και κυρίως την τιμή της ΑΜΚ. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος με δεδομένα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας μπορεί να είναι και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας. Οκ, η εισηγμένη θα κάνει ΑΜΚ 130εκ ευρώ, την ώρα που στο τέλος του Α΄ τριμήνου είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά 128εκ ευρώ, με τις συνολικές υποχρεώσεις στο εντυπωσιακό νούμερο των 703εκ ευρώ!!!! Παράλληλα, παρά τις όποιες προσπάθειες, η εισηγμένη συνεχίζει να παράγει ζημίες …. Πως δηλαδή γίνεται κάποιος να είναι αισιόδοξος και θετικός για αυτήν την εταιρεία και τη μετοχή της;» …..
 

 
Το παραπάνω σχόλιο είχε συνέχεια: «Δε λέω πως ντε και καλά η μετοχή της Ιντραλότ είναι χαμένη υπόθεση. Θεωρητικά στα χρηματιστήρια ποτέ κανείς δεν ξέρει. Αυτό που λέω είναι πως με το που βλέπεις τέτοια νούμερα, δεν ασχολείσαι χρηματιστηριακά. Να θυμάστε κάτι βασικό. Κάτι που έχει επιβεβαιωθεί εδώ και πάνω από 2 δεκαετίες. Πως μεταξύ των εισηγμένων με τέτοια νούμερα και μια φορά να γίνει turnaround story, 9 στις 10 φορές στο τέλος χάνονται όλα τα χρήματα. Είμαι σίγουρος πως ο επενδυτής που θα επιλέξει την Ιντραλό, είναι δεδομένο πως θα επιλέξει και άλλες περιπτώσεις εισηγμένων με κακά νούμερα και αργά ή γρήγορα θα χάσει τα χρήματα του. Το επαναλαμβάνω. Με τέτοια νούμερα δε γίνεται να επενδύσεις σε μια εισηγμένη, όποια και αν είναι αυτή. Απλά δεν ασχολείσαι και ας γίνει ότι θέλει!! O πρώτος βασικός κανόνας στις αγορές είναι ότι με τίποτα δεν πρέπει να ρισκάρουμε σε τέτοιο βαθμό τα κεφάλαια μας … και μετά ότι καλύτερο έλθει….»
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum