| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/06/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Ανέλπιστο δώρο η χθεσινή συνεδρίαση …. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι ….. Πλήρως θετική τάση κτλ … κτλ …. Αλλά οι επόμενες συνεδριάσεις είναι πολύ – πολύ ενδιαφέρουσες για έναν επιπρόσθετο λόγο … Γιατί μετά το +4,5% της χθεσινής ημέρας, ο τραπεζικός δείκτης ψάχνει μια ακόμη μεγάλη υπέρβαση. Ο δείκτης έκλεισε στις 1.020 μονάδες και κυνηγάει για ακόμη μια φορά να αφήσει οριστικά πίσω τις 1.020 – 1.000 μονάδες και εν συνεχεία να διασπάσει τις 1.040 – 1.050 μονάδες. Κινήσεις που βάζουνε τις τραπεζικές μετοχές σε ένα νέο ανοδικό κανάλι με καλά περιθώρια ανόδου. Για την ακρίβεια πολύ καλά περιθώρια ανόδου ” … Αυτά σχολίαζε χθες τεχνικός αναλυτής ...
 

 
Θα μείνουμε λίγο περισσότερο σε θέματα τιμών…. Παράλληλα με τον τραπεζικό δείκτη, μετά το χθεσινό +2,66% πολύ ενδιαφέρονται γίνονται τα πράγματα και στον FTSE 25. Ο δείκτης βρίσκεται στις 3.097 μονάδες και να το αφήσει οριστικά πίσω ο δείκτης τα επίπεδα των 3.080 – 3.070 μονάδων πυροδοτεί ένα ουσιαστικό νέο bull trend  ….
 

 
Για να καταλάβετε τι εννοούμε, πάντα με τη βοήθεια των πιο αρμοδίων σε θέματα τεχνικής ανάλυσης…. Αφήνοντας οριστικά πίσω αυτά τα επίπεδα, εύκολα ο δείκτης μπορεί να βρεθεί 300 μονάδες υψηλότερα, προς τις 3.400 και κυρίως 3.450 μονάδες !!!
 

 
¨Όχι επειδή γράψαμε αυτά που γράψαμε χθες. Όχι δηλαδή από εγωισμό (😊). Αν και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη μέσο – μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς τους επόμενους μήνες, βλέποντας αισθητά υψηλότερες τιμές. Παρά τη χθεσινή συνεδρίαση και τις ενδείξεις που υπάρχουνε από τα διαγράμματα. Συνεχίζουμε βραχυπρόθεσμα να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί. Θα συστήσουμε στους επενδυτές να είναι λίγο προσεκτικοί, χωρίς να λέμε πως πρέπει ένας επενδυτής να πουλήσει επιθετικά. Θα μας πείτε τώρα, πως το λέμε αυτό μετά από μια συνεδρίαση όπως η χθεσινή. Αλλά οκ, αυτό νιώθουμε - πιστεύουμε για την αγορά και το λέμε ….. Όσο και αν ακούγεται περίεργο και όσο και αν δε φαίνεται, ειδικά μετά από μια συνεδρίαση όπως αυτήν την Πέμπτης. Μια απότομη βραχυπρόθεσμη προσγείωσε δε θα μας εξέπληττε.
 

 
Εννοείται πως αν επιβεβαιωνόντουσαν τα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας για την επενδυτική βαθμίδα τόσο άμεσα, θα μπορούσε κάπως να αλλάξει το σκηνικό. Αλλά προσωπικά δεν είμαστε τόσο σίγουροι πως αυτά που είπε ο κ. Στουρνάρας ισχύουνε. Θα μας πείτε πως τα είπε ο διοικητής της ΤτΕ,  έχοντας πει τις τελευταίες ημέρες στο GFF πως υπάρχουνε κάποιες πληροφορίες για κάποια έκτακτη αναβάθμιση. Αλλά ακόμη και σε αυτό το σενάριο, απορούμε πως ο κ. Στουρνάρας έφτασε στο σημείο να το οριοθετήσει χρονικά τόσο άμεσα. Απορούμε σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρουμε μήπως έχει γίνει και κάποιο λάθος – παρανόηση κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξης. Η επενδυτική βαθμίδα σίγουρα θα έλθει. Αλλά δεν ξέρουμε αν θα έλθει τόσο άμεσα, αφού προσωπικά συνεχίζουμε να τη βλέπουμε για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και όχι στις επόμενες εβδομάδες, πόσο μάλλον ημέρες!! Και ας τα είπε αυτά ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum