| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 31/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Για να καταλάβει κανείς τη ζημία που κάνει στο Χ.Α. η διεθνής κρίση …. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε (επιβεβαιωμένα 100%!) πως την Παρασκευή πωλητής στο Χ.Α. ήτανε ένα από τα πιο σοβαρά μακροπρόθεσμα Fund που δραστηριοποιείται στην αγορά μας εδώ και χρόνια, με θέση σε αρκετές από τις λεγόμενες καλές μη – τραπεζικές μετοχές του FTSE 25. Και αυτός είναι ο λόγος που στις πρώτες θέσεις, με σημαντικές απώλειες ήτανε την Παρασκευή μετοχές όπως ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, ΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ κ.α. …. Και ο λόγος για αυτές τις πωλήσεις δεν ήτανε κάτι που έχει να κάνει με την αγορά και τη χώρα μας … Αλλά ότι σταθερά το συγκεκριμένο Fund μειώνει παγκοσμίως τις θέσεις του στις μετοχές. Και όταν μιλάμε για το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο, καταλαβαίνουμε και είδαμε όλοι, τι σημαίνουνε αυτές οι πωλήσεις …
 

 
Να θυμίσουμε πάντως μια βασική πρόβλεψη που είχε γίνει από το GFF για το 2022 …. Πως μέσα στη χρονιά θα έχουμε δύο – πολύ - μεγάλες βυθίσεις, η μια από τις οποίες θα γίνει κατά τους πρώτους μήνες του 2022 και η δεύτερη λίγο μετά τα μέσα, με τις αγορές, στο μεγαλύτερο βαθμό να ανακάμπτουνε και να κλείνουνε τη χρονιά με ελεγχόμενες απώλειες κατά μέσο όρο, σε μια κατά μέσο όρο χαμένη χρηματιστηριακή χρονιά. Και ας ευχηθούμε η πρώτη πτώση να είναι αυτή που ζήσαμε τον Ιανουάριο και σταδιακά να έχουμε ανάκαμψη, κάτι το οποίο θα επίτρεπε στο Χ.Α. να πάει υψηλότερα ….
 

 
Με αφορμή τώρα τις νέες συμφωνίες της ΛΑΜΔΑ για το ελληνικό .. Συμφωνίες που δεν υπάρχει αμφιβολία πως σταδιακά θα είναι όλο και περισσότερες μέσα στο 2022, σε ένα project, το μέγεθος του οποίου λίγοι έχουνε αντιληφθεί. Συζητούσαμε με τον υπεύθυνο του GFF για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ και μας είπε χαρακτηριστικά πως αν και υπάρχουνε μεγάλες ενδείξεις πως βραχυπρόθεσμα η ταλαιπωρία για τη μετοχή θα συνεχιστεί ….. Είναι σχεδόν εξόφθαλμο πως η μετοχή στις τρέχουσες αποτιμήσεις είναι υποτιμημένη. Ουσιαστικά σε αυτές τις τιμές απομιμούνται μόνο τα εμπορικά κέντρα, στο φυσιολογικό μάλιστα σενάριο και όχι το αισιόδοξο …. Όπως είπε το «Boss», η μετοχή λογικά βραχυπρόθεσμα θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται …. «Πιστεύω πως σε αυτό το Χ.Α. η τιμή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 8,5 με 9,00 ευρώ, με το Fair Value της εισηγμένης να είναι σημαντικά υψηλότερα» μας είπε χαρακτηριστικά και συμφωνούμε.
 

 
Υπάρχει πάντως και ένα παράπονο για τη ΛΑΜΔΑ, πάντα από το “BOSS” του GFF …. Πως καθυστερεί περισσότερο από ότι θα έπρεπε η διαδικασία για την είσοδο στο Χ.Α. της ΛΑΜΔΑ Malls. Και θυμηθήκαμε μια βασική εκτίμηση του, πως αυτό θα μπορούσε να είναι η διαδικασία που θα ξυπνήσει τη μετοχή, οδηγώντας με την ανακοίνωση του spin off και μέχρι την εισαγωγή της μετοχής στο Χ.Α. σε ένα ράλι της τιμής ….
 

 
Και με πολύ από ΛΑΜΔΑ σήμερα, θα επαναλάβουμε και κάτι άλλο το οποίο είχαμε γράψει …. Πως τα 320εκ ευρώ που είχε βγάλει κέρδη από αποτίμηση ακινήτων στο 6 - 9μηνο του 2021 η ΛΑΜΔΑ … Δεν είναι αυτό που λέμε με την παραδοσιακή έννοια έκτακτα κέρδη ….. One off κέρδη ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε. Ουσιαστικά θα πρέπει να λογίζονται ως κανονικά κέρδη …. Κέρδη που θα υπάρχουνε σχεδόν κάθε χρόνο, για πάρα πολλά χρόνια. Και μόνο με τα 320εκ ευρώ, στις τρέχουσες τιμές, το P/E Ratio της εισηγμένης είναι 3,9Χ ……. Ξέρουμε πως η εταιρεία – κλάδος έχει ιδιαιτερότητες … Αλλά εισηγμένη με ένα τέτοιο εξασφαλισμένο P/E Ratio για αρκετά χρόνια και χωρίς να είναι μοχλευμένη, δεν ξέρουμε πολλές ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum