| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 31/01/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Ολοκληρώνεται αύριο η δημόσια εγγραφή του ΕΛ. Βενιζέλος που σπάει τα κοντέρ…. Είχαμε μιλήσει για τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργεί στην αγορά ένα αρκετά μεγάλο IPO, ειδικά για τα δεδομένα της αγοράς μας …. Είχαμε επίσης πει πως επί της ουσίας και λαμβάνοντας το Τ+2 μέχρι χθες μπορούσε κάποιος να πουλήσει για να δημιουργήσει ρευστότητα …. Οκ για όλα αυτά και τα έχουμε γράψει …. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Όπως είδαμε και εμείς μέσα από χρηματιστηριακές …. Στην δημόσια εγγραφή του Δ.Α.Α. εμφανίστηκαν πάρα πολλά νέα χρήματα, σε πολλές περιπτώσεις από επενδυτές που δεν είναι ενεργοί. Για την ακρίβεια και παρά τις όποιες πωλήσεις, τα περισσότερα από τα χρήματα της εγγραφής είναι νέα χρήματα. Με δεδομένη λοιπόν τη μεγάλη υπέρ-κάλυψη, όλα δείχνουνε πως οι επενδυτές θα πάρουνε ένα μέρος της ζητούμενης ποσότητας, μην αποκλείοντας σε δεύτερο χρόνο κάποια από αυτά τα χρήματα να επενδυθούνε στο Χ.Α…
 

 
Τι εννοούμε με τα παραπάνω. Σας αναφέρουμε πραγματικό παράδειγμα επενδυτή που το ξέρουμε οι ίδιοι. Γράφθηκε για 10.000 ευρώ και γνωρίζοντας πως μάλλον θα ικανοποιηθεί το 1/4 ή και 1/5 της ζήτησης του, σε κάθε περίπτωση ένα μικρό μέρος από αυτό που ζητάει. Ο επενδυτής έδωσε εντολή, τα υπόλοιπα χρήματα που θα επιστραφούνε από τη δημόσια εγγραφή να αγοραστούνε σε άλλες μετοχές ….
 

 
Δε λέμε πως αυτό θα το κάνουνε όλοι οι επενδυτές …. Αλλά υπάρχει πιθανότητα ένας μέρος των χρημάτων που δε θα καλυφθούνε και θα είναι αρκετά …… Να επενδυθούνε τελικά στο Χ.Α. σε άλλες μετοχές ….. Και εκεί που προσφάτως μιλούσαμε και πραγματικά υπήρχανε κάποια προβλήματα ρευστότητας. Σε δεύτερο χρόνο, να μπούνε νέα χρήματα στο Χ.Α. και τελικά το άθροισμα να είναι θετικό…..
 

 
Κέρδη 1,11% στον τραπεζικό δείκτη χθες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 1.152 μονάδες. Δεν ασχολούνται και δεν αναφέρονται πολλοί Εμείς όμως το έχουμε χαρακτηρίσει ένα μεγάλο στοίχημα για όλο το χρηματιστήριο και εννοείται πρωτίστως για τις τραπεζικές μετοχές. Θυμίζοντας λοιπόν πως έχοντας μια σχετική απόσταση ασφαλείας από τις 1.080 – 1.070 και διασπώντας οριστικά τις αντιστάσεις στις 1.150 – 1.170 μονάδες, ο δείκτης μπορεί μπει σε ένα νέο ανοδικό trend, με μεγάλα περιθώρια ανόδου ….. Ίσως και μεγαλύτερα από αυτά που φαντάζονται κάποιοι αυτή τη στιγμή….
 

 
Τι συνηγορεί στο παραπάνω σενάριο … Το έχουμε γράψει …. Το είδαμε και πάλι χθες …. Κτλ …. Πως όλο και περισσότεροι μικροί επενδυτές πουλάνε …. Και χθες είδαμε μικροί επενδυτές να πουλάνε … Και όσο πουλάνε όλο και περισσότερο ή τέλος πάντων μειώνουνε θέσεις, τόσο υπάρχουνε πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου …. Είναι στη βάση της “contrarian theory”, ωστόσο έχουμε πει πως σχεδόν πάντα επιβεβαιώνεται …. Μακάρι λοιπόν οι πωλήσεις να συνεχιστούνε και όλα καλά….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum