| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 31/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Δε μπορεί να πάει υψηλότερα … Αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει”  …. Αυτό ήτανε το σχόλιο ανθρώπου της αγοράς. Χαρακτηριστικά είπε: “Συμφωνώ και εγώ μαζί σας πως σε αυτή τη χρονική στιγμή και αν δε γίνει κάτι πολύ απρόοπτο στις διεθνείς αγορές. Δύσκολα το Χ.Α. θα πάει πολύ χαμηλότερα. Το πιθανότερο είναι πως τις επόμενες εβδομάδες θα κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών, με χαμηλότερους σχετικά τζίρους. Στις αγορές τίποτα δεν αποκλείεται. Δεν πιστεύω πως αυτή η αγορά μπορεί να πάει πολύ υψηλότερα. Θεωρώ πως σε οποιαδήποτε υψηλότερη τιμή πάνω από επίπεδα δείκτη 1.060 – 1.070 άντε 1.080 – 1.090 μονάδες, συνολικά και ασχέτως επιμέρους μετοχών οι πωλητές θα υπερισχύουνε … Αλλά οκ … Είπαμε οι αγορές έχουνε τη δική τους λογική”.
 

 
Ποιό είναι το συμπέρασμα των παραπάνω και των όσων γράφουμε τον τελευταίο καιρό; Αυτό που χαρακτηριστικά αναφέρεται σε άλλες στήλες του GFF. Πως αν μείνει εδώ η αγορά να μην πέσει …. Όλα καλά …. Και μετά ότι καλύτερο έλθει 😊
 

 
Με αφορμή την τελευταία έκθεση της Goldman Sachs, η οποία θεωρεί πιθανό σενάριο να ανακτήσει η ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, κατά την αξιολόγηση της S&P, ασχέτως όπως σχολιάζεται, αν η χώρα βρίσκεται επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Μια αναφορά που και δικαιολογημένα θεωρείται πως βοήθησε τα μέγιστα μας, έχοντας μια καλή συνεδρίαση, αν και με χαμηλό τζίρο … Ψάξαμε αρκετά το ζήτημα. Ξέρετε που καταλήγουμε. Πως οι πιθανότητες είναι 70-30% υπέρ της αναβάθμισης…. Χθες είχαμε πει, αυθαίρετα, για να είμαστε ειλικρινείς, ένα μικρότερο ποσοστό. Καταλαβαίνεται λοιπόν πως αυτά που μάθαμε είναι κάπως αισιόδοξα.
 

 
Βέβαια όπως εύστοχα παρατήρησε χθες χρηματιστής. Και να μην αναβαθμιστεί η χώρα, κάτι το οποίο είναι θέμα χρόνου να συμβεί (όπως χαρακτηριστικά έχουμε σχολιάσει, μικρή σημασία έχει 2 ή 3 μήνες νωρίτερα ή αργότερα).  Το Χ.Α. πήρε μια σημαντική ένεση. Έβαλε στο κάδρο μια προσδοκία να παίξει, κάτι το οποίο βοηθάει τα μέγιστα να αναχαιτιστεί μέρους της ανησυχίας των επενδυτών για τις εκλογές. Κάπως έτσι θα φτάσουμε μέχρι τέλος Απριλίου και θα έχουμε κάτι να ελπίζουμε. Τώρα αν έλθει και η αναβάθμιση, κάτι αρκετά πιθανό όπως αναφέραμε. Ακόμη καλύτερα….
 

 
Στα 6,54 ευρώ έκλεισε χθες η ΕΥΔΑΠ, με χαμηλό ημέρας τα 6,46 ευρώ. Η μετοχή συνεχίζει να προβληματίζει, σημειώνοντας πως επί της ουσίας τα χθεσινά χαμηλά ημέρας ήτανε και χαμηλά 2 ετών… Έχοντας κατά καιρούς αναφερθεί στο ζήτημα. Θυμίζουμε πως μετά την ΜΗ υλοποίηση της αναφοράς της διοίκησης της εταιρείας για έκτακτη χρηματική διανομή στους μετόχους, η μετοχή εδώ και μήνες ταλαιπωρείται. Και δικαιολογημένα θα προσθέσουμε, λόγω του αυτογκόλ της διοίκησης της εισηγμένης, η οποία θα έπρεπε να εξετάσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum