| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -31/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο του υπεύθυνου του GFF: “Βλέποντας την τελευταία εικόνα του Χ.Α. υπάρχει ικανοποίηση. Αν έδινα πιθανότητες, θα έλεγα πιθανότητες 50-50% πως πάμε άμεσα για υψηλότερα επίπεδα. Μπορεί να ακουστούν περίεργα και απαισιόδοξα τα ποσοστά που δίνω. Γιατί ναι μεν δίνω 80-20% πως τους επόμενους μήνες (6+ μήνες) το Χ.Α. θα είναι ανοδικό, όχι μόνο φτάνοντας τις 1.380 μονάδες αλλά και διασπώντας αυτά τα επίπεδα μπαίνοντας σε ένα νέο ανοδικό trend. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα δε μπορώ να αποκλείσω ένα ξαφνικό άδειασμα της αγοράς. Ακόμη και ένα γύρισμα του Χ.Α. προς τις ισχυρές στηρίξεις προς τις 1.280 – 1.270 μονάδες. Ωστόσο με τις αναβαθμίσεις μπροστά μας, το 50-50% που είπα παραπάνω μπορεί τις επόμενες συνεδριάσεις να αυξηθεί”…..
 

 
Πάντως ο υπεύθυνος του GFF είπε και κάτι άλλο ενδιαφέρον, σε κάτι με το οποίο αναφερθήκαμε χθες: “Είδα κάτι τις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις που μου χτύπησε θετικά. Μου άρεσε πως κάποιοι μικροί, έστω σε ένα μικρό βαθμό βγήκαν πωλητές (σίγουρα δε βγήκαν αγοραστές) και πως οι ξένοι που πάντα βρίσκονται πίσω από τέτοιες ανόδους, πήραν χαρτιά και μάλιστα στα υψηλά της αγοράς. Πήρανε εντολές ακόμη και από πελάτες που είχανε βάλει μόνιμες πωλήσεις αισθητά υψηλότερα. Καλό αυτό. Είναι κάτι που αν συνεχίσουμε να το βλέπουμε τις επόμενες ημέρες, θα έχει χτυπήσει ένα καλό καμπανάκι πως πάμε για το θετικό σενάριο …. Σίγουρα αυτό που δε θέλουμε είναι να δούμε ξαφνικά ένα κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας ….
 

 
Φυσικά όλα τα βλέμματα σήμερα και κυρίως στις δημοπρασίες κλεισίματος θα είναι στραμμένα στις αλλαγές των δεικτών MSCI. Και αυτό δεν αφορά μόνο την  ΤΕΝΕΡΓ που  βγαίνει και την Πειραιώς που μπαίνει στον MSCI Standard Greece. Αλλά αφορά όλες σχεδόν τις εισηγμένες του FTSE 25. Και η εκτίμηση είναι πως στις δημοπρασίες (17:00 – 17:10) θα δούμε σπουδαία πράγματα και μεγάλες διακυμάνσεις, παρόμοιες και ίσως μεγαλύτερες από άλλες φορές … Πιθανές και κάποιες ευκαιρίες, είτε για τοποθετήσεις είτε όμως για πωλήσεις.
 

 
Θυμίζουμε ότι όπως είχε εκτιμήσει η Morgan Stanley μετά τις αλλαγές, θα υπάρξει αύξηση της βαρύτητας και της στάθμιση της ελληνικής αγοράς, με την ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard Greece και την μετάβαση της Τέρνα Ενεργειακή στον Small Cap Ελλάδος.
 
Όπως προβλέπουνε οι αναλυτές της Morgan Stanley, η προσθήκη Πειραιώς αναμένεται να αυξήσει τη στάθμιση της χώρας κατά 0,04% στον δείκτη MSCI των Αναδυόμενων Αγορών. Την ίδια ώρα, η υποβάθμιση της Τέρνα Ενεργειακή στον Small Cap θα μειώσει τη στάθμιση της χώρας στον βασικό δείκτη των Αναδυόμενων Αγορών κατά 0,01%.
 
Στη βάση αυτή, οι αναλυτές εκτιμούνε πως οι αλλαγές θα αυξήσουν τη στάθμιση της Ελλάδας στις αναδυόμενες αγορές στο 0,47% από 0,46% προηγουμένως, ενώ πιο σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση του "βάρους" της Ελλάδας στον δείκτη MSCI EMEA (Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής), καθώς "ανεβαίνει" στο 3,8% από 3,6% προηγουμένως.
 
 

 
Τώρα όσον αφορά τις δύο επίμαχες μετοχές. H MS έχει εκτιμήσει πως στην περίπτωση της Πειραιώς αναμένονται εισροές περίπου 168εκ δολαρίων και στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓ, εκροές ύψους 63 εκατ. δολαρίων. Βέβαια και όπως έχει φανεί, σε ένα βαθμό έστω, τις τελευταίες ημέρες. Και γενικά έχουμε δει στο παρελθόν. Συνήθως τις τελευταίες ημέρες αυτές οι αλλαγές είναι προεξοφλημένες, μέχρι και κάποιες φορές, την τελευταία ημέρα πριν τις αλλαγές, οι εμπλεκόμενες μετοχές να κάνουνε κίνηση αντίθετη της προβλεπόμενης λόγω της προεξόφλησης που έχει προηγηθεί. Χαρακτηριστικό πως χθες από τις πρώτες μετοχές σε άνοδο στον FTSE 25 ήτανε η ΤΕΝΕΡΓ και σε πτώση η ΠΕΙΡ. Και μόνο αυτό λέει πολλά.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum