| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 
 

 

00:01 - 03/11/25
 

Μάζεψε αρκετές από τις απώλειες και έκλεισε με πτώση 0,50% το Χ.Α. την Παρασκευή, στις 1.995,19 μονάδες (συνολικός τζίρος 346εκ ευρώ) …. Εβδομαδιαίες απώλειες 0,81% για ΓΔ … Στο -2,38% οι Τράπεζες …. Ένα συνολικό μείον λοιπόν για την τελευταία πτώση και βλέπουμε έχοντας σημάνει συναγερμός να μη χαθούνε οι κρίσιμες στηρίξεις στις 2.000 – 1.990 μονάδες….
 

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τα μεγαλύτερα κέρδη από το πρωί η Metlen (44 ευρώ, +3,29%), με μεγάλο στοίχημα να επιτευχθεί το επόμενο διάστημα μια καθοριστικής σημασίας επιστροφή. Αυτής υψηλότερα των 44,00 – 44,50 ευρώ, μια επιστροφή που επαναφέρει την τάση σε θετική, μετά από μια μεγάλη διόρθωση που έχει συντελεστεί εδώ και καιρό. Στη χειρότερη περίπτωση να κρατηθεί η επαφή με αυτά τα επίπεδα, για να μην έχουμε επιστροφή των προβλημάτων.
 

Με σημαντικά κέρδη και η ΕΛΧΑ (3,20 ευρώ, +2,24%), με κλειδί την παραμονή υψηλότερα των πρώτων ισχυρών στηρίξεων στα 3,00 – 2,95 ευρώ, μια παραμονή που μας κάνει να μιλάμε για πλήρως θετική τάση.

Στα 8,04 ευρώ, +1,13% η Optima, που δεν πρέπει να χάσει την επαφή με τα 8,10 – 8,20 ευρώ και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν υψηλότερα τους. Σε αντίθετη περίπτωση εύκολα πάμε για μια διόρθωση ενός ευρώ.

Κέρδη και για BIO (8,49 ευρώ, +1,07%), πάντα με πλήρως θετική τάση και σε ένα ξεκάθαρο ανοδικό trend εδώ και καιρό, που δικαιολογεί απόλυτα η μετοχή μετά τα αποτελέσματα 6μήνου που είχαν δημοσιευτεί το καλοκαίρι. Στα 7,70 – 7,60 και 7,50 – 7,40 ευρώ οι πρώτες ισχυρές στηρίξεις.

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε η ΛΑΜΔΑ (7,40 ευρώ, +0,54%) που ψάχνει τη διάσπαση των 7,40 – 7,50, με επόμενο στόχο τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 7,80 – 8,00 ευρώ.

Τέλος, με μικρά κέρδη και η ΕΤΕ (12,745 ευρώ, +0,51%), που όπως πάντως αναφέρουμε στο αναλυτικό σχόλιο στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών έχει σημάνει συναγερμός με ανάγκη άμεσης ανάκτησης κρίσιμων στηρίξεων.

 
Στα μείον τώρα. Θα βάλουμε ένα συνολικό και για την πτώση της Παρασκευής και την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

Με πτώση 1,92% έκλεισε ο Οκτώβριος ….. Βάζοντας τέλος σε ένα ιστορικό ρεκόρ 11 σερί ανοδικών μηνών !!! …. Μηνιαίες απώλειες 2% για Τράπεζες ….. Ένα λοιπόν συνολικό μείον και σε αυτό.

Με πτώση πρώτη στον FTSE 25 λόγω placement η μετοχή των ΕΛΠΕ (7,64 ευρώ, -5,68%). Μια πτώση που φέρνει και τεχνικό συναγερμό με ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής υψηλότερα των 7,90 – 8,00 ευρώ. Τις πλέον κρίσιμες στηρίξεις η απώλεια των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές περιπέτειες και νέα πτώση, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα 7,45 – 7,40 ευρώ.

Με απώλειες και η ΕΥΡΩΒ (3,261 ευρώ, -2,45%), στην 3η σερί πτωτική συνεδρίαση και με φανερό πως σε ένα μέρος των επενδυτών, τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου. Αν και καλά, δείχνουνε κουρασμένα. Διαγραμματικά, ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής υψηλότερα των 3,35 – 3,45 ευρώ. Απώλεια της επαφής με αυτά τα επίπεδα οδηγεί σε νέο κύκλο πτώσης, πιθανόν μέχρι τις κρίσιμες στηρίξεις στα 3,00 – 2,95 ευρώ.

Πτώση και για ΑΛΦΑ (3,40 ευρώ, -2,16%), στην 5η σερί πτωτική συνεδρίαση με ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής υψηλότερα των 3,50 – 3,60 ευρώ. Παραμένοντας χαμηλότερα και χάνοντας και την επαφή εύκολα πάμε για ένα νέο κύκλο πτώσης που μπορεί να φέρει τη μετοχή χαμηλότερα των 3,00 ευρώ.

Στα 7,98 ευρώ, -1,48% η Τράπεζα Κύπρου που όσο μένει υψηλότερα των πρώτων ισχυρών στηρίξεων στα 7,80 – 7,70 ευρώ πλήρως θετική η τάση.

Μετά το πρόσφατο ράλι, δεύτερη σερί πτωτική συνεδρίαση για Τιτάνα (38,90 ευρώ, -1,02%) με μεγάλο στοίχημα για τις επόμενες εβδομάδες την παραμονή υψηλότερα των 37,70 – 37,50 ευρώ.

Τέλος, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο ΟΠΑΠ (17,95 ευρώ, -0,88%), που σήμερα θα είναι κομμένος για το μέρισμα. Όσο μένει χαμηλότερα των 18,60 – 18,80 ευρώ πολύ αρνητική εξέλιξη.
 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 © 2016-2025 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....