| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 29/12/2022

 

 

Η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι θλιβερή. Θυμίζουν εποχές σχεδόν «εμφυλιακές», εννοώ σε ότι αφορά το πολιτικό μίσος που κυριαρχεί μεταξύ των παρατάξεων και των κομμάτων.  

 

 

Και μην μου πει κανείς πως υπερβάλλω. Απλά παρακολουθείστε και σκεφθείτε: Σας αρέσει το σκηνικό στην Ελλάδα και στην Κύπρο; 

Στο νησί οι καταγγελίες, έωλες και μη, για τη διαφθορά και οι φήμες που φτάνουν εν ριπή οφθαλμού σε όλο το νησί, έχουν απαξιώσει τα λεγόμενα παραδοσιακά κόμματα (κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. Αντίθετα μάλιστα. Όταν εξαφανίζονται τα παλιά συστήματα, που στο πέρασμα τους καίνε τα πάντα, ανθίζουν τα λουλούδια). 

Στη Μητέρα Πατρίδα, οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις, που δεν έπρεπε να γίνονται, έχουν βρωμίσει την πολιτική ατμόσφαιρα. Οι συζητήσεις στη Βουλή έχουν υποβαθμίσει το Κοινοβούλιο. Η αντιπολίτευση έπρεπε ήδη να καταλάβει ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και να ξεκινήσει να εργάζεται για να αντιμετωπίσει το σημερινό Πρωθυπουργό με πολιτικές θέσεις για τα θέματα που ενδιαφέρουν και απασχολούν τους πολίτες. 

Στην Κύπρο, η διαφθορά έχει έντονο πολιτικό και οικονομικό χρώμα. Λόγω και του σκανδάλου των «Χρυσών Διαβατηρίων», αλλά και των δανείων των πολιτικών, που δεν πληρώθηκαν, αλλά και την υπόθεση του Συνεργατισμού, όταν φορτώθηκαν στους πολίτες μερικά δισεκατομμύρια, οι πολίτες πιστεύουν ότι ο πολιτικός και ο οικονομικός κόσμος είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά.  

Δεν νομίζω ότι πέφτουν και πολύ έξω. Όλη η Κύπρος ομιλεί για συγκεκριμένο πολιτικό, ότι δηλαδή χωρίς αυτόν κρατική «δουλειά δεν γίνεται». Όταν οι πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να «μιζάρουν» ακόμα και για απλά πράγματα είναι αναμενόμενες και οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον ΔΗΣΥ να καταρρέει και το ΑΚΕΛ να ψιλοσώζεται λόγω της προσωπικότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Γράφουμε και ξαναγράφουμε για τη διαφθορά και μερικοί νομίζουν ότι είμαστε γραφικοί. Κάνουν λάθος. Οι πολίτες και στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα απαντήσουν στις κάλπες. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι θα επανέλθουν στην Ελλάδα οι «Χρυσαυγίτες» με άλλο όνομα και θα αυξήσουν τα ποσοστά τους στα ξαδελφάκια τους, του ΕΛΑΜ στην Κύπρο. Και γι’ αυτό ευθύνονται οι λεγόμενοι «κλασικοί» πολιτικοί. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου η Δημοκρατία είχε εξαφανίσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. 

Στην Κύπρο κατηγορείται μέχρι και ο αρχηγός του κράτους. Βέβαια εξαρτάται ποιος είναι ο κατήγορος του, διότι πρόκειται για πρώην έμμισθο υπάλληλό του. Κάποιος θα έλεγε: άρα ξέρει. Κάποιος άλλος θα του απαντούσε και γιατί δεν μιλούσε; Ή γιατί μίλησε όταν έχασε τη δουλειά του, την οποία έτσι και αλλιώς την είχε λόγω του κ. Αναστασιάδη. 

Η Ελλάδα υποφέρει από μία διαφορετικού είδους διαφθορά. Την κρατική διαφθορά. Όποιος πολιτικός καταφέρει να την πολεμήσει θα μείνει για πάντα στην ιστορία της χώρας. 

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο γνωστός «συγγραφέας» για τον οποίο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ισχυρίστηκε ότι δημοσιεύει πληροφορίες «επιστημονικής φαντασίας» στα βιβλία του, απάντησε για την κατηγορία του Σωκράτη Ηλιάδη, γνωστού ως ταμία της ΕΟΚΑ Β’ και εκ των ηγετών της, ο οποίος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Γεωργίου Γρίβα. 

Θυμίζω ότι ο Ηλιάδης είπε, και παρουσίασε την μεταξύ τους συμφωνία, ότι ο «συγγραφέας» απολογήθηκε. Όπως έχω τονίσει, όταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά «αυτοκαταργούνται». Δεν ισχύουν, είναι «νεκρά». 

Ο «συγγραφέας» παραδέχεται το συμβιβασμό, τον οποίο προσπαθεί να τον δικαιολογήσει. Τέτοιοι συμβιβασμοί ΔΕΝ δικαιολογούνται. 

Στο έγγραφο που παρέδωσε ο Ηλιάδης, ανάμεσα στα άλλα αναφέρονται και τα εξής: Ο κ. Παπαπέτρου εκ μέρους του Μακάριου Δρουσιώτη έκαμε τις πιο κάτω τρεις απολογίες εκ μέρους του πελάτου του: 

ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΓΗ: Ο Μακάριος Δρουσιώτης συγγραφέας του βιβλίου «Η εισβολή της Χούντας στην Κύπρο» αποσύρει το περιεχόμενο στην σελ. 142 του πιο πάνω βιβλίου το οποίον αναφέρεται στον Σωκράτη Ηλιάδη, στον οποίο εκφράζει τη λύπη του. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΓΗ: Ο Μακάριος Δρουσιώτης συγγραφέας του βιβλίου «Το άγνωστο παρασκήνιο της εισβολής» αποσύρει το δημοσίευμα στην σελ. 234 του βιβλίου του που αναφέρεται στον Σωκράτη Ηλιάδη, και εκφράζει τη λύπη του. 

ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΓΗ: Ο Μακάριος Δρουσιώτης συγγραφέας του βιβλίου «ΕΟΚΑ Β’ και C.I.A.” αποσύρει το περιεχόμενο στη σελ. 147 του πιο πάνω βιβλίου, το οποίον αναφέρεται στον κ. Σωκράτη Ηλιάδη στον οποίον εκφράζει τη λύπη του. 

Όσον αφορά τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, αυτά ήταν δικά μας, και ήταν προϊόν της δικής μας δημοσιογραφικής έρευνας. Μάλιστα, με απόφαση του Δικαστηρίου, επέστρεψα δύο φορές στην Ουάσιγκτον για να επιβεβαιωθούν τα έγγραφα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη διαδικασία του «apostille», επειδή η πλευρά του Ηλιάδη τα αμφισβήτησε ως ψεύτικα και κατασκευασμένα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ήταν δικά του αποχαρακτηρισμένα έγγραφα. 

Τα υπόλοιπα που γράφει ο «συγγραφέας» είναι για γέλια. Σημασία έχει ότι ο Κώστας Βενιζέλος και ο υποφαινόμενος παλέψαμε στο δικαστήριο και κερδίσαμε τον Ηλιάδη, ενώ ο ίδιος λιποτάκτησε και απολογήθηκε στον πιο στενό συνεργάτη του Γρίβα, ταμία της ΕΟΚΑ Β’ και εκ των ηγετών της. 

Τον συμβουλεύω να απαντήσει πιο πειστικά στον κ. Νίκο Αναστασιάδη, για να σταματήσει να γελά όλη η Κύπρος. Ο εν λόγω ήταν έμμισθος στενός συνεργάτης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και -όπως λέει ο κ. Αναστασιάδης- όταν δεν ανανεώθηκε η θητεία του κ. Στυλιανίδη ως Επιτρόπου, και επειδή έχασε τους παχυλούς μισθούς του ο ίδιος και η σύζυγός του, γράφει βιβλία για να τον καταστρέψει. Βαριά, πολύ βαριά κατηγορία εκ μέρους του Κύπριου προέδρου. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κυπριακή Δημοκρατία, κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα, μία εξαιρετική διπλωμάτης, απάντησε σε σχόλιο μου για τις επισκέψεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. (Η επιστολή δημοσιεύεται στη σελίδα 41). 

Σεβαστές οι απόψεις της Πρέσβειρας, αλλά δεν θα συμφωνήσω ότι γίνονται σοφότεροι οι δημοσιογράφοι που μεταβαίνουν στα ευρωπαϊκά κέντρα με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, είναι ότι αν δουν κάτι στραβό, και επειδή τα ταξίδια καλύπτονται από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν θα βγάλουν τσιμουδιά. 

Πάντα στη διάθεση της κ. Ζαμπάρτα, η οποία όπως έχω πληροφορηθεί είναι μία εκ των καλύτερων διπλωματών που διαθέτει η Ε.Ε. 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Βλέπω ότι η δήλωση εστάλη από το ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο του κ. Athanasioυ Athanasiou, Press Officer, Political Reporter, της Κομισιόν. Φαντάζομαι ότι ο εν λόγω είναι ο πρώην ανταποκριτής του Σταρ Ελλάδος, που όταν διαφωνούσε με τους συναδέλφους του, τους έκανε μπλόκ στα κοινωνικά δίκτυα. Για το δημοσίευμα για τους δημοσιογράφους έσπευσε να στείλει απάντηση. Για τα fake news του Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, κάνει το βαρύ πεπόνι. Το ψάχνουμε και αλλιώς το θέμα, διότι πρέπει.  Εκτός των ψεμάτων για τον Κύπριο υποψήφιο, που δήθεν είναι στο τσεπάκι του Βλαδίμηρου Πούτιν, ο κ. Σχοινάς έχει με ακρίβεια κάνει τις ίδιες δηλώσεις με την Εύα Καϊλή για το Κατάρ, εκφράζοντας βεβαίως την πολιτική της Κομισιόν. Προσέξτε: Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. χαϊδεύουν τους Εμίρηδες για να τους δώσουν φυσικό αέριο, άρα γίνεται μία οικονομική συνδιαλλαγή εκατομμυρίων. Η «ιταλική μαφία» των Βρυξελλών, ικανοποιούσε, με τη σειρά της, τους Καταριανούς και πληρωνόταν. Βλέπετε πολλές διαφορές; Πολιτικές «εταίρες» είναι όλοι τους… 

Μιχάλης Ιγνατίου (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum