| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 05/01/2023

 

 

Η Κύπρος και η Ελλάδα, δύο δημοκρατικές χώρες όπου οι πολίτες αποφασίζουν ελεύθερα για τους ηγέτες που θα τις κυβερνήσουν, θα έχουν εκλογές το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Η Κύπρος την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου και η Ελλάδα μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο το αργότερο. 

 

Εκλογές, υπό κανονικές συνθήκες, θα έχει και η Τουρκία. Αλλά το ερώτημα του εκατομμυρίου είναι αυτό: Θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας ο αυταρχικός ηγέτης της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν; 

Οι απόψεις διίστανται επειδή ο Τούρκος Πρόεδρος είναι αυτός που είναι. Αυταρχικός στα όρια του δικτατορικού, βρίσκεται 20 χρόνια στην εξουσία, η οποία θρέφει το εγώ του και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.  

Πως αυτός ο άνθρωπος, που κυριαρχείται από άκρατο ισλαμικό φανατισμό, θα δεχθεί μία ήττα, που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στην εξορία. Διότι δεν υπάρχει περίπτωση, όποιος και αν εκλεγεί Πρόεδρος στην Τουρκία, να μην τον οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για πολλά εγκλήματα, αλλά και για διαφθορά που τον έχει καταστήσει πολυεκατομμυριούχο, για να μην πούμε δισεκατομμυριούχο. 

Αυτό είναι το βασικό ζήτημα που συζητείται στις μεγάλες πρωτεύουσες και ειδικά στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, όπου οι γραφειοκράτες πιστεύουν ότι αν ηττηθεί ο Ερντογάν θα αλλάξουν τα πάντα όλα στις σχέσεις τους με την κατοχική δύναμη.  

Αυτό, βεβαίως, είναι λάθος, διότι οι αντίπαλοι του θα αργήσουν να ανατρέψουν τις επιλογές του, σε ότι αφορά τις νέες συμμαχίες της Τουρκίας. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, να συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές που θα υλοποιούν με διαφορετικό τρόπο, χωρίς συγκρούσεις δηλαδή, με την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Να συνεχίσουν να κρατούν δύο σχοινιά, και το δυτικό και το ρωσικό. 

Και οι πολίτες και οι πολιτικοί της Τουρκίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι αντιαμερικανοί επειδή πιστεύουν λανθασμένα ότι η Ουάσιγκτον είναι εναντίον της Τουρκίας, την οποία δήθεν θέλει να διαμελίσει.  

Οι Αμερικανοί, σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, χαϊδεύουν την Τουρκία και πάντα τη δικαιολογούν. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει μελετώντας τις αμερικανικές θέσεις. Η Τουρκία είναι μία παραβατική χώρα από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσιγκτον την σταμάτησε ποτέ και δεν το γνωρίζουμε; Από δηλώσεις χορτάσαμε. Από πράξεις μηδέν… 

Εν πάση περιπτώσει, το μεγάλο ζήτημα είναι ο Ερντογάν και τι θα πράξει μέχρι τον Ιούνιο. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.  

Εάν ο αυταρχικός Τούρκος ηγέτης πιστέψει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, θα προχωρήσει. Άλλωστε η νοθεία είναι το …«άθλημά» του! Εάν η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφουν οι δυτικές υπηρεσίες, τότε θα ακυρώσει τις εκλογές στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας». Ερντογάν είναι, μπορεί να φανταστεί και επίθεση από την Ελλάδα και την Κύπρο!!! Αλλά θα τις αναβάλει εάν πρόκειται να ηττηθεί. Και αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις. 

Καθώς οι σοβαροί Τούρκοι θα επιχειρήσουν «έξοδο» από την Τουρκία, στην περίπτωση που ο Ερντογάν οδηγήσει τη χώρα στη δικτατορία, την Ελλάδα θα χρησιμοποιήσουν για να σωθούν. Είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος δρόμος για να μην καταλήξουν στις φυλακές. Θα είναι όμως, και μια δικαιολογία για τον ισλαμιστή ηγέτη, να δημιουργήσει τις συνθήκες για να προκαλέσει κρίση με την Αθήνα. Όπως και να έχουν τα πράγματα, το 2023 δεν προβλέπεται μία ήσυχη χρονιά... 

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: Εύχομαι το νέο έτος να φέρει την πολυπόθητη είδηση που όλοι θέλουμε να ακούσουμε: Μία ελεύθερη Κύπρο χωρίς στρατούς και εγγυητές… 

Προς Υπουργό Εξωτερικών 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αληθεύει κύριε υπουργέ των Εξωτερικών; Ότι 45 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αποφασίζετε και διατάζετε και διορίζετε πρέσβεις και διπλωμάτες στο εξωτερικό, για να βολέψετε τα δικά σας «παιδιά»; Δεν πρέπει να παγώσετε τους διορισμούς και να αφήσετε να αποφασίσει ο νέος υπουργός Εξωτερικών;  

Δεν λέω… Μπορεί να κερδίσει ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και να μην αλλάξει τίποτα στο «αρτηριοσκληρωμένο» υπουργείο των Εξωτερικών. Αν, όμως, κερδίσει ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ή αν επικρατήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης; Δεν έχετε σκεφθεί ότι μπορεί να διορίσετε πρέσβεις και λοιπούς επιτετραμμένους, τους οποίους κάποιοι υποψήφιοι θεωρούν ανίκανους -από τέτοιους είναι γεμάτο το εν λόγω υπουργείο.  

Άστε που στη «σφηκοφωλιά» του υπουργείου διέπρεψαν και κάποιοι διπλωμάτες, οι οποίοι διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα σε μέσα ενημέρωσης που αφορούσαν συγκεκριμένο υποψήφιο. Σε άλλες χώρες, -εννοώ στα σοβαρά κράτη- η διαρροή απόρρητων εγγράφων τιμωρείται με φυλάκιση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης αποφάσισε να διορίσει, μεταξύ των άλλων, τους (προς το παρόν δεν δημοσιεύω τα ονόματα): 

Κ.Κ., ο οποίος ζήτησε να πάει στο Παρίσι.  

Κ.Κ., που επιθυμεί να πάει στο Λονδίνο. 

Α.Ι., που θα ήθελε να πάει στην Ουάσιγκτον. 

Ο στενός συνεργάτης του κ. Κασουλίδη, Δ.Δ. θα είναι ο νέος επιτετραμμένος στο Βέλγιο. 

Μας έδωσαν και άλλα ονόματα. Περιέργως όλοι -και το επαναλαμβάνω- έχουν ταχθεί εναντίον ενός συγκεκριμένου υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με εντολή του κ. Κασουλίδη. 

Αυτά προς το παρόν… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Από τα μηνύματα που έλαβα, μετά τη δημοσίευση της επιστολής της επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κυπριακή Δημοκρατία, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι αναγνώστες έχουν την ίδια απορία: Γιατί για το θέμα των δημοσιογράφων, που ταξιδεύουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, αντέδρασε άμεσα ο κ. Athanasios Athanasiou, που είναι Press Officer και Political Reporter της Κομισιόν… 

Και γιατί δεν αντιδρά, εδώ και πολλούς μήνες, για την καταγγελία ότι ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Επιτροπή, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ισχυρίστηκε ότι ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι άνθρωπος του Βλαδίμηρου Πούτιν, του αυταρχικού προέδρου της Ρωσίας και του εισβολέα της Ουκρανίας. 

Όπως αναφέραμε πολλές φορές, η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα ήθελαν ένα πρόεδρο που θα ελέγχεται από τη Μόσχα. Πως να το πούμε αλλιώς για να το καταλάβουν στις Βρυξέλλες. 

Στη στήλη αυτή, πριν από μερικές εβδομάδες θέσαμε τον κίνδυνο να αλωθεί η Εκκλησία της Κύπρου από τη Ρωσία. Αντέδρασαν κληρικοί και λαϊκοί. Δεχθήκαμε και ύβρεις. Αλλά η κυπριακή Εκκλησία ήταν πάντα πιστή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Τι δουλειά έχει η Εκκλησία της Κύπρου με τους Βλαδίμηρους και τους Κύριλλους. Η εκλογή του κ. Γεωργίου αποτελεί ήττα για όσους πραγματικά επιχείρησαν να αλώσουν την Εκκλησία στο όνομα της Μόσχας. 

Όμως, σε ότι αφορά τις προεδρικές εκλογές -σε αντίθεση με τις αρχιεπισκοπικές- ΔΕΝ βρίσκουμε ούτε ένα υποψήφιο που να αλληθωρίζει προς τον Πούτιν και τη Μόσχα. Εκείνη η δήλωση του κ. Σχοινά τροφοδοτεί ισχυρισμούς, που δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Υποβάλλουμε την ερώτηση δημόσια στην εδώ αντιπροσωπεία της Ε.Ε. 

Ας προσπαθήσει να τη διορθώσει τη δήλωση του κ. Σχοινά, ο κ. Athanasios Athanasiou, πρώην ανταποκριτής του Star Ελλάδος, που προφανώς επιβραβεύθηκε για την υποστήριξη του προς τα Μνημόνια που γονάτισαν τον ελληνικό λαό, αλλά και τους πολίτες της Κύπρου. Στώμεν καλώς…  

Μιχάλης Ιγνατίου (philenews.com)

 
 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum