| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 18/09/2023

 

 

Για κόλαση μίλησε ο Νεϊμαρ αναφερόμενος τόσο στη δική του παρουσία όσο και σε αυτή του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Και οι δυο τους έχουν φύγει για άλλες πολιτείες, αλλά μάλλον δεν πρέπει να… κλαψουρίζουν για το πέρασμά τους από το Παρίσι. Οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Μάλιστα, οι εταιρείες του Λέο Μέσι στην Ισπανία έκαναν κύκλο εργασιών σχεδόν 60 εκατομμύρια τη χρονιά που υπέγραψε στην PSG.

Η Limecu España 2010, η εταιρεία που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται τα επιχειρηματικά δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα εικόνας του ποδοσφαιριστή, έβγαλε θετικό πρόσημο 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία διευθύνεται από τον Rodrigo Martín Messi, αδερφό του διάσημου ποδοσφαιριστή, ο οποίος διαχειρίζεται μεγάλο μέρος της επιχείρησής του. Η εταιρεία περιλαμβάνει αρκετές από τις εταιρείες του Αργεντίνου άσοι και κύριος σκοπός της είναι η διαχείριση των τεράστιων δικαιωμάτων εικόνας του.

Ο Μέσι καταδικάστηκε το 2016 σε φυλάκιση 21 μηνών επειδή δεν τα είχε δηλώσει στην Ισπανία κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009 -τα μετέφερε σε εταιρείες που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους-, ποινή που επιβεβαιώθηκε τον Μάιο του 2017 από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Leo Messi Management, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα εικόνας του Αργεντινού αστέρα, σημείωσε κέρδη 6,58 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 και συνέβαλε περισσότερο από οποιαδήποτε εταιρεία στον τζίρο και τα κέρδη του ομίλου: Τα 48,5 εκατ. ευρώ, αποτελούσαν το 70% του τζίρου της επιχειρηματικής συμμετοχικής. Η δεύτερη επιχείρηση από το Ροζάριο που τιμολόγησε τα περισσότερα εκείνη τη χρονιά ήταν τα ξενοδοχεία, τα οποία ανέφεραν έσοδα 8,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου του Μέσι στην Ισπανία αποτελείται από τέσσερις εταιρείες, χωρίς να υπολογίζεται η μητρική εταιρεία, Limecu España 2010. Εκτός από τη Leo Messi Management, η οποία εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα εικόνας, υπάρχουν οι Los seis rosarinos XXI —αφιερωμένη σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης—, Explotaciones Rosotel, επικεντρώθηκε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αργεντινής, και το Edificio Rostower, το οποίο επικεντρώνεται στον τομέα των ακινήτων.

Η τελευταία έχει μισθώσει αρκετά ακίνητα στην Καταλονία και τις Βαλεαρίδες Νήσους, συμπεριλαμβανομένου ενός κτιρίου με το ίδιο όνομα, που βρίσκεται στη Βαρκελώνη, και αρκετά ξενοδοχεία, τα οποία μισθώνει από την εταιρεία του ομίλου που εκμεταλλεύεται την ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το 2021, μόνο η εταιρεία που διαχειρίζεται δικαιώματα εικόνας, με 6,5 εκατ. ευρώ, και αυτή που αφιερώθηκε στον ξενοδοχειακό κλάδο, που κέρδισε περισσότερα από 150.000 ευρώ, ήταν κερδοφόρες.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα και οι δραστηριότητές της στο leasing έχασαν περισσότερα από 880.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία αναπαλαίωσης επέστρεψε αρνητικά μεγέθη -30.380,12 ευρώ.

Ο όμιλος εταιρειών του ποδοσφαιριστή είχε, στο τέλος του 2021, καθαρή περιουσία άνω των 251 εκατομμυρίων ευρώ.

Άφησε 2,28 εκατ. ευρώ μισθούς για τους δέκα υπαλλήλους του και πλήρωσε 1,9 εκατ. ευρώ εταιρικό φόρο.

Δεν τα λες κι άσχημα. Τώρα στις ΗΠΑ ο Μέσι και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να ανθίζουν και σε άλλες πολιτείες. Είναι ένας σύγχρονος Μίδας εντός κι εκτός γηπέδων και με την επόμενη του μέρα να είναι εξασφαλισμένη τόσο για αυτόν όσο και για όλη την οικογένεια του ως και τα δισέγγονά του.

Γιώργος Μαζιάς (in.gr)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum