| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 22/11/2023

 

 

Στο ίδιο έργο θεατές… Η Κύπρος, η Πατρίδα μας, βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα. Και το λέω από την αρχή. Ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Ούτε ναι μεν αλλά… Το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα του τόπου, διέσυρε σε παγκόσμιο επίπεδο τη Μεγαλόνησο. Όσοι Ελληνοκύπριοι ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό και προχωρούν με την αξία τους, ντρέπονται για το κατάντημα της Κύπρου.

 

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε 50 σχεδόν χρόνια κατοχής. Δεν υποτάχθηκε στον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή. Αλλά κινδυνεύει να χαθεί εκ των έσω. Είναι τόσο διεφθαρμένη η χώρα που κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Νομίζετε ότι στη “Μητέρα Πατρίδα” είναι καλύτερα τα πράγματα; Όχι. Το ίδιο και το αυτό “κόρη” και “μάνα”…Εκτός εάν ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφασίσουν να δράσουν πραγματικά και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρέπει επιτέλους να λάβει αποφάσεις τώρα. Και οι αποφάσεις αυτές να είναι τέτοιες που θα στείλουν το μήνυμα σε κάθε διεφθαρμένο ότι το πάρτι τελείωσε. Εάν ο εκλεγμένος με τη ψήφο του λαού, Πρόεδρος της Κύπρου, δεν έχει τη δύναμη, την ισχύ αλλά και την αποφασιστικότητα να σαρώσει το σάπιο σύστημα, ας πάει σπίτι του.
Τα ψέματα τελείωσαν. Και για τον ίδιο, και για τους ανευθυνο-υπεύθυνους υπουργούς του. Για τους εισαγγελείς και τους …φαρισαίους της πολιτικής και της οικονομίας. Για τους τραπεζίτες που έχουν κάψει τον τόπο, και συνεχίζουν και σήμερα να κτυπούν όπως τα χταπόδια τους άμοιρους πολίτες, που έκαναν το λάθος να τους πιστέψουν και να φορτωθούν δάνεια ακόμα και για να αγοράσουν …μετοχές, που στην πραγματικότητα ήταν μόνο χαρτιά.

Προκαλεί θλίψη, αλλά και αγανάκτηση, το σκηνικό όπως εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Η Κύπρος είναι στα πρωτοσέλιδα για λάθος λόγους. Και είναι τόσο αρνητικά τα δημοσιεύματα, που πραγματικά δεν αντέχει ο αναγνώστης να φτάσει μέχρι το τέλος των κειμένων. Τα δημοσιεύματα είναι πάρα πολλά. Κάντε μία αναζήτηση. Ναι, σας προκαλώ. Δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας.

Ποιος φταίει λοιπόν για τούτη την πολύ δυσάρεστη κατάσταση; Ο καθένας, ανάλογα με την κομματική του τοποθέτηση, δείχνει τον αντίπαλο ως υπεύθυνο. Πρόκειται για αστείο, για ανέκδοτο. Κοιτάξτε τα κόμματα. Όλα έχουν λάβει μέρος σε κυβερνητικά σχήματα, εκτός του ακροδεξιού ΕΛΑΜ, το οποίο -αν είχε την ευκαιρία- θα έβαζε και αυτό το δάκτυλο στο μέλι. Φωνάζει εκ του ασφαλούς.
Πάμε στην Ελλάδα τώρα. Έχουν κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο Σύριζα. Ακόμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε σε κυβέρνηση όταν ήταν Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Και άλλοι πολιτικοί συμμετείχαν.Τι θέλω να πω; Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν έχουν καμία, μα καμία,

δικαιολογία να καμώνονται ότι δεν ξέρουν. Οι δύο χώρες είναι στις υψηλότερες θέσεις των παγκόσμιων καταλόγων για τη διαφθορά, διότι …φρόντισε γι’ αυτό το πολιτικό, το οικονομικό -μαζί με το τραπεζικό- σύστημα. Έχουν ευθύνες και θα έπρεπε ο νόμος να προβλέπει την τιμωρία τους. Αλλά έχουν “κατασκευάσει” με τέτοιο τρόπο τους νόμους για να αλληλοκαλύπτονται.
Από αυτή εδώ τη στήλη επέμενα τις τελευταίες εβδομάδες ότι έρχεται θύελλα και καλούσα τους ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας να τρέξουν. Να παρέμβουν …χθες. Αλλά, στη Λευκωσία και την Αθήνα, μας θεωρούν γραφικούς που επιμένουμε.

Και έπρεπε να έρθει ξανά μία ξένη δημοσιογραφική ομάδα για να ταρακουνηθεί το σύμπαν στην Κύπρο. Αρκετά από τα έγγραφα αφορούν και την Ελλάδα -με αναφορά στις παρακολουθήσεις. Και ναι, ακούω με προσοχή, τα “παράπονα” για τους ξένους δημοσιογράφους που επιμένουν να ασχολούνται με την Κύπρο. Δεν βλέπω να βρίσκονται πίσω τους Τούρκοι. Ηρεμήστε… Μην τρελαθούμε κιόλας. Να βρίσκουμε δικαιολογίες για την δική μας διαφθορά ότι δήθεν πίσω από τους ερευνητές είναι οι …Αττίλες; Έλεος!!!

Τι να πω και τι να ευχηθώ; Εξάντλησα όλη την υπομονή μου. Οι κυβερνώντες την Κύπρο και την Ελλάδα, οι προηγούμενοι τα τελευταία 40-50 χρόνια και οι σημερινοί, βλέπουν τα …τρένα να περνούν. Απλά δεν θέλουν να τα βάλουν με τη διαφθορά. Φοβούνται τους διεφθαρμένους. Τους τρέμουν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ΚΑΙ τους ελέγχουν. Διότι αν συμβαίνει το τελευταίο, να κλάψουμε για την Κύπρο και την Ελλάδα που γνωρίζαμε.

Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια: Δεν θα τιμωρηθεί κανείς για τη διαφθορά. Διότι, όπως σημείωσα παραπάνω οι νόμοι έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να σώζονται οι πολιτικοί. Ότι και να κάνουν… Στην Ελλάδα, έχουν χαθεί μεγάλες επενδύσεις λόγω της διαφθοράς. Γνωρίζω τουλάχιστον δύο μεγάλους επενδυτές που επέστρεψαν τρέχοντας στην Αμερική. Η χώρα έχασε μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας, που θα μπορούσαν να πάνε στους νέους. Μας ακούει ο Πρωθυπουργός; Στην Κύπρο είναι διαφορετική η διαφθορά. Γίνεται με όλους τους παράνομους του κόσμου. Στο “Νησί των Αγίων” τους νομιμοποιούν έναντι αδράς αμοιβής. Το ποσό το μοιράζονται δικηγόροι και λογιστές, οι οποίοι δίνουν και ένα κομμάτι ψωμί στους αρχιτέκτονες, στους μηχανικούς και στους διεφθαρμένους πολιτικούς. Για να καθαρίζουν τα εμπόδια.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, που έξω πάει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, επιτέλους να πάρει αποφάσεις τώρα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Επίσης πρέπει να απευθυνθεί στον τραυματισμένο λαό της Κύπρου και να ανακοινώσει σκληρά μέτρα γι’ αυτούς που μας έκαναν ρεζίλι σε όλο τον κόσμο…

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,και αφού αναφερομαστε στη διαφθορά και γενικά στον πολιτικό και τον άλλο υπόκο-

σμο, θα δώσει επιτέλους το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας το πόρισμα για τα ρατσιστικά επεισόδια

στη Λεμεσό και τη Χλώρακα; Εμείς, ούτε φοβόμαστε ούτε και σιωπούμε κ. Πρόεδρε της Κύπρου…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι:

Η υπόθεση της Πύλας έχει ήδη χαθεί. Ήταν από την αρχή μία λάθος συμφωνία. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ παραμένει φίλος της κατπχικής Τουρκίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ:

Τι θέλει και μιλά η Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του δεξιού ΔΗΣΥ; Μου λέτε; Αναφερόμενη στο

σκάνδαλο που αποκάλυψε η έρευνα του ICIJ “Cyprus Confidential”, αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα.

“Σήμερα”, δήλωσε, “προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να διεξαχθεί συλλογικά, πέρα από

μικροπολιτικές, μια καθολική και επισταμένη προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας

μας”.Το σπίτι καίγεται και η κ. Αννίτα Δημήτρίου ζητά μέτρα για να μην …καεί. Η Κύπρος έχει καταστεί το ανέκδοτο, με το οποίο γελούν οι πάντες σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δεν είναι σημερινή η κ. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ήταν βουλευτής και στέλεχος της Δεξιάς, του κόμματος που κυβερνούσε δέκα χρόνια το νησί.

Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα;

Μιχάλης Ιγνατίου (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum