| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 11/01/2023

 

 

Μήνες τώρα το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αναγνωρίσει το «λάθος» του (εμμέσως φυσικά, δεν βγήκε ποτέ να το βροντοφωνάξει), αλλά οι αγωνίες (ούτε αυτές ομολογούνται βέβαια) δεν καθησυχάζονται τόσο εύκολα. Η αρχική στρατηγική τού «άντε να κάψουμε την απλή αναλογική» (του ΣΥΡΙΖΑ) γιατί τα σοβαρά τα περιμένουμε στη δεύτερη αναμέτρηση με την ενισχυμένη αναλογική (το σύστημα ΝΔ) ακυρώθηκε άρον άρον και το Μαξίμου προσπαθεί εμφατικά να μιλά πότε για «μία εθνική κάλπη», πότε για «πρώτη κάλπη σαν τελική».

 

Κοινώς, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το στρατηγικό σχέδιο εστιάζεται πλέον στην πρώτη Κυριακή, ως αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα της δεύτερης. Και εδώ έρχονται οι αγωνίες, οι οποίες παραμένουν, αν δεν εντείνονται κιόλας όσο πλησιάζουν οι εκλογικές διαδικασίες «από τον Απρίλιο και μετά», καθώς, παρότι διορθώθηκε σε επικοινωνιακό επίπεδο εκείνο το παλιό «λάθος», στο γαλάζιο στρατόπεδο ανησυχούν ότι δεν έχουν ακόμη διορθώσει και τις παρενέργειές του.

Και τώρα πώς θα αποφευχθούν οι «πειραματισμοί», μια χαλαρή, πόσω μάλλον τιμωρητική, ψήφος; Πώς θα μείνουν θωρακισμένα τα δεξιά; Πώς θα πειστούν οι διαχρονικά δύσκολες για τη ΝΔ δεξαμενές και πώς θα κρατηθούν – προσεγγιστούν αποτελεσματικά οι κεντρώοι; Αυτά σκέφτονται ανήσυχοι οι γαλάζιοι και παρεμπιπτόντως, ενόψει αναμέτρησης, δεν έχουν πια διάθεση ούτε για την παραμικρή στήριξη σε περιπτώσεις «δικών τους», που με τις υποθέσεις τους ταράζουν την εσωτερική νηνεμία, κοστίζοντας τελικά συνολικά στο προφίλ της παράταξης. Το «θετικό αφήγημα» της ΝΔ, η «απειλή» επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η πρόκληση για στοχευμένα (πειστικά) μηνύματα προς επαγγελματικές, ηλικιακές, κοινωνικές κατηγορίες θα μείνουν ως το τέλος στην κορυφή της γαλάζιας στρατηγικής πρώτης κάλπης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γραμματέας της ΝΔ Π. Μαρινάκης έσπευσε να συμφωνήσει με την αποστροφή του Κουτσούμπα για τη «μούφα – καρικατούρα» της προσπάθειας του Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση. Εξυπηρετεί άλλωστε τον στόχο της ΝΔ να αναδεικνύει με κάθε τρόπο στους πολίτες ως πολιτικό «εφιάλτη – τερατογένεση» μια σύμπλευση Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη. Ούτε είναι τυχαίο το focus του Μητσοτάκη, μια μέρα μετά, στις πολιτικές για νέους και γυναίκες, με την πρώτη του για το 2023 ανάρτηση-ανασκόπηση εβδομάδας.

Ελένη Ευαγγελοδήμου (in.gr)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum