| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 29/08/2023

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών η προεκλογική περίοδος για την εκλογή του επόμενου προέδρου της χώρας το 2024 θα διεξαχθεί στις δικαστικές αίθουσες, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και οι γνωστές προκριματικές εκλογές. Και τούτο διότι τόσο ο ανεκδιήγητος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, που κατηγορείται τώρα (πέραν όλων των άλλων) ακόμη και για μαφιόζικες πρακτικές προκειμένου να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τζόρτζια, όσο και ο αμφιλεγόμενος υιος Μπάιντεν θα βρεθούν ταυτόχρονα στα δικαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του εκλογικού έτους και έως τον Νοέμβριο, οπότε και διεξάγονται οι εκλογές. Και το εύλογο ερώτημα είναι όχι μόνο πώς η πρωτοφανής αυτή κατάσταση θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τι θα σημάνει και για τον υπόλοιπο κόσμο, όταν όλα τα γνωστά τεράστια προβλήματα παραμένουν ανοικτά, χωρίς μάλιστα σοβαρή προοπτική για την επίλυσή τους.

 

 

Διότι εδώ δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε χώρα, όπου ενδεχομένως τα εσωτερικά της προβλήματα δεν επηρεάζουν το διεθνές σκηνικό, αλλά για την ισχυρότερη χώρα του κόσμου, όπου ο μεν ένας υποψήφιος αντιμετωπίζει θεωρητικά (σύμφωνα με τους υπολογισμούς της έγκυρης «Washington Post») συνολικά 640 (!) χρόνια φυλάκισης, ο δε άλλος, αν αποδειχθούν τελικά οι αμφίβολης νομιμότητας επιχερηματικές του δραστηριότητες, είναι επόμενο να πλήξει πολιτικά τον πατέρα του. Ο οποίος ούτως ή άλλως μάχεται για την πρώτη θέση με τον Τραμπ και θα είναι «μόλις» 82 ετών το 2024 και 86 (!) όταν θα τελειώνει τη θητεία του, αν έχει φυσικά εκλεγεί. Ενω εμφανίζεται ήδη εξαιρετικά κουρασμένος, χάνοντας συχνά τα λόγια του, παραπατώντας ή πέφτοντας όταν περπατάει. Αποφεύγει μάλιστα να αναφερθεί στην υπόθεση Τραμπ, φοβούμενος, προφανώς, την αντίδρασή του στο θέμα του γιου του. Καθώς μάλιστα οι Ρεπουμπλικανοί σκέπτονται αν πρέπει ή όχι να απαγγείλουν κατηγορία εναντίον του στο Κογκρέσο ότι γνώριζε τις ενέργειες του υιού του και προσπαθούσε να αποκρύψει την όλη ιστορία.

Αυτή είναι λοιπόν η θλιβερή εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα και το ερώτημα είναι αν μπορεί να αλλάξει. Η απάντηση είναι πως όχι. Πρώτον, διότι και αν ακόμη καταδικαστεί ο Τραμπ, αυτό δεν τον εμποδίζει να εκλεγεί πρόεδρος, οπότε θα είναι σε θέση να αμνηστεύσει τον εαυτό του! Ενώ το χειρότερο είναι ότι, εκμεταλλευόμενος πολιτικά τις διώξεις που αντιμετωπίζει, η δημοφιλία του αυξάνει, αποδεικνύοντας την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που υπήρξε ιστορικά ο στυλοβάτης της αμερικανικής δημοκρατίας. Ενώ ο Μπάιντεν, παραμένοντας στην εξουσία, ελπίζει ότι τελικά ο γιος του θα πέσει στα μαλακά. Αλλωστε, όπως έδειξε μια τελευταία δημοσκόπηση, μόνον το 17% των Αμερικανών απαντά πως «τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη» στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το ένα τρίτο δηλώνει ότι »δεν έχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη». Και αυτό τα λέει όλα.

Γιάννης Καρτάλης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum