| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 18/04/2022

 

 

Στο 35% υπολογίζει η Goldman Sachs τις πιθανότητες να βυθιστεί σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του επενδυτικού οίκου, Jan Jatzius, η Federal Reserve θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο καθώς θα προσπαθεί να συσφίξει τη νομισματική πολιτική της αρκετά ώστε να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό, όμως χωρίς να προκαλέσει ύφεση. 

 

 

Η βασική πρόκληση της Fed θα είναι να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους και να επιβραδύνει την αύξηση των μισθών σε ρυθμό που να συμβαδίζει με τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Στόχος της θα είναι να συσφίξει τις νομισματικές συνθήκες αρκετά ώστε να μειωθούν οι ανοικτές θέσεις εργασίας χωρίς να αυξηθεί απότομα η ανεργία. 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι 11 από τους 14 κύκλους σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ακολουθήθηκαν από ύφεση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά μόνο 8 από αυτές οφείλονται έστω και μερικώς στις κινήσεις της Fed, σημειώνει ο Hatzius. 

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, οι πιθανότητες ύφεσης στους επόμενους 12 μήνες είναι περίπου 15%. 

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum