| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 22/05/2025

                 

 

 

Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, προειδοποιεί για τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Dimon υπογράμμισε: «Δεν θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ιδανική συγκυρία», εκφράζοντας την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) ακολουθεί ορθή στρατηγική, επιλέγοντας να διατηρήσει στάση αναμονής στη νομισματική πολιτική.

 

Παρά το ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αναμένοντας με προσοχή τις εξελίξεις στην κυβερνητική πολιτική – όπως η επιβολή δασμών – και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην οικονομία. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν ήδη επισημάνει τον αυξανόμενο κίνδυνο συνύπαρξης υψηλότερου πληθωρισμού και αυξημένης ανεργίας, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του στασιμοπληθωρισμού.

Αναφερόμενος από τη Σαγκάη στον εμπορικό ανταγωνισμό ΗΠΑ–Κίνας και τις διμερείς διαπραγματεύσεις, ο Dimon δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πρόθεση να αποκοπούν από την Κίνα. Ελπίζω να υπάρξει ένας δεύτερος, τρίτος ή και τέταρτος γύρος διαλόγου και να οδηγηθεί σε μια θετική κατάληξη».

Ο επικεφαλής της JP Morgan τόνισε ακόμη την ανάγκη οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων, σημειώνοντας ότι κατανοεί την προθυμία ορισμένων επενδυτών να περιορίσουν την έκθεσή τους σε περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια.

«Δεν με ανησυχούν οι βραχυπρόθεσμες μεταβολές στην ισοτιμία του δολαρίου», κατέληξε, «ωστόσο αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι επιλέγουν να μειώσουν την έκθεσή τους σε δολαριακά περιουσιακά στοιχεία».

 

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum