Για την
νέα αυξημένη τιμή στα
σουβλάκια μίλησε ο κ.
Δημήτρης Εικοσιδυός στην
«Κοινωνία Ώρα
MEGA». «Είμαστε σε μία
εποχή που ο προμηθευτής
αντί για 0,03 ευρώ
αύξηση, μας λέει πια για
0,50 ευρώ αύξηση στο
χοιρινό. Ανεβαίνουν
«περίεργα» τα προϊόντα.»
«Έχει
τύχει και κάθε μήνα. την
τελευταία περίοδο έχουν
ανέβει 3 φορές τα
χοιρινά. Πολλά μαγαζιά
απορροφήσαμε τις
αυξήσεις. Από το κακό
στο χειρότερο πάει η
κατάσταση», είπε
χαρακτηριστικά.
Η τιμή
του «ζαλίζει»
Τυλιχτό
στο χέρι (γύρο ή
καλαμάκι)
ΣΕΠΤ.
2023 3€ – 3,70€
ΣΕΠΤ.
2024 3,40€ – 4,20€
Το
κόστος του επιχειρηματία
για το σουβλάκι
Το
περίφημο σάντουιτς της
Θεσσαλονίκης
Μία
16άρα πίτα (με σουβλάκι
90-100 γρ. κρέας)
Με
αλοιφή, πατάτα, ντομάτα,
κρεμμύδι
Τιμή
πελάτη: 4,60€ (4,37€ το
κόστος του
επιχειρηματία)
Υλικά
Πίτα:
0,15€ – 0,20€ / τμχ (από
0,10€)
Κρέας:
+1€
Ντομάτα:
1,98€/κιλό (από 1,70€)
Πατάτες:
1€/κιλό (από 0,90€)
Τζατζίκι: 7€/κιλό (από
6,80€)
*Κάρβουνα: 1,10€ / κιλό
(από 0,70€)
*Αμπαλάζ
Λαδόκολλα φούρνου: 0,20€
Αλουμινοσακούλα: 13
λεπτά/ σακουλάκι
+Σακούλα νάιλον
μεταφοράς
+
Χαρτοπετσέτες
*Προμήθειες (ντελίβερι,
κάρτες)
*Λειτουργικά έξοδα
Ρεύμα:
2.500€ (από 1.000€)
Ενοίκια:
600€ -1.500€
Μισθοί
εργαζομένων
Δήμος
(κόστος
τραπεζοκαθισμάτων):
π.χ 503€ το μέτρο στη
Θεσσαλονίκη από 1.500€
-2.500€ /μήνα
Δείτε το
βίντεο
|