| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 20/11/2023

 

 

Κλείνει η πώληση της Telekom Romania Mobile (TRM) στην Ρουμανία. Ο ΟΤΕ που επί αρκετά χρόνια αναζητεί αγοραστή για τη ρουμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, εκτιμάται ότι φτάνει στο τέλος της αναζήτησής του, ευρισκόμενος κοντά σε συμφωνία με τη ρουμανική εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης CΜN (Clever Media Network).

 

 

Η τελευταία είναι μέλος του ρουμανικού ομίλου Clever Group που έχει δραστηριότητες στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους ρουμανικούς ομίλους media με ετήσιο τζίρο που φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δεν έχει δραστηριότητες στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, αλλά φαίνεται να εισέρχεται σε αυτή μέσω της θυγατρικής του ΟΤΕ. Στελέχη του ΟΤΕ δεν  θέλησαν να σχολιάσουν τη σχετική πληροφορία, αλλά περιορίσθηκαν να αναφέρουν ότι ο οργανισμός εξετάζει κάθε δυνατή αξιοποίηση του περιουσιακού του στοιχείου στη Ρουμανία.

Εφόσον συντελεστεί η πώληση της ρουμανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η κίνηση αυτή θα αποτελέσει τον κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου του ΟΤΕ που ξεκίνησε το 1997 με την εξαγορά της Telekom Srbija, και συνεχίστηκε με παρουσία στις αγορές της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Αρμενίας.

Πολλοί θεωρούσαν τον κύκλο αυτό των εξαγορών, ως όχημα επαύξησης της επιρροής της χώρας μας σε άλλες χώρες με οικονομικά μέσα, κάποιοι άλλοι θεώρησαν την επέκταση αυτή του ΟΤΕ στο εξωτερικό, ως όχημα εξαγωγής των εθνικών προμηθευτών του, με την αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ο κύκλος αυτός επέκτασης σταμάτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ειδικότερα το 2006 ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, προχώρησε στην πώληση της Armentel στην Αρμενία. Ο κύκλος αυτός των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ στο εξωτερικό, διευρύνθηκε μετά την είσοδο της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ και συγκεκριμένα στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης που ακολούθησε στη δεκαετία του 2010.

Ο ΟΤΕ, υπό την καθοδήγηση του σημερινού επικεφαλής του ομίλου Μιχάλη Τσαμάζ, στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και της μεγάλης πτώσης της μετοχής του ΟΤΕ, προχώρησε στην πώληση της Globul στη Βουλγαρία, της Telekom Srbija στη Σερβία, στην Telekom Albania Mobile (πρώην AMC) στην Αλβανία, της Cosmofon (πΓΔΜ) κ.ά.

Η Telekom Romania Mobile, πρώην Cosmorom είναι το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο του ΟΤΕ εκτός Ελλάδος και απ’ όσο φαίνεται πολύ σύντομα θα φύγει και αυτό.

Πηγή: The Power Game

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum