| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Κυριακή, 22/01/2023

 

 

Τα τελευταία χρόνια είχε αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των εταιρειών στον χώρο των crypto που είχαν παρουσία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός.

 

 

Φέτος, όμως, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Με την κεφαλαιοποίηση του κλάδου να έχει μειωθεί 1,4 τρισ. δολάρια το 2022 και τα κανόνια να διαδέχονται το ένα το άλλο, πολλές εταιρείες που είχαν καταλάβει πέρυσι περίοπτες θέσεις στον κεντρικό δρόμο του ελβετικού θέρετρου στις ελβετικές Αλπεις, δεν έδωσαν το «παρών».

Η τελευταία σύνοδος στο Νταβός έγινε πέρυσι εκτάκτως τον Μάιο, λόγω του κορονοϊού, με την τιμή του bitcoin να κυμαίνεται περί τα 30.000 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 50% σε σχέση με το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 69.000 δολαρίων του Νοεμβρίου του 2021.

Από τότε, όμως, ο πόνος αυξήθηκε, με την τιμή να υποχωρεί κοντά στα 15.000 δολάρια στα τέλη του 2022 και να ανακάμπτει μετά την πρωτοχρονιά πάνω από τα 20.000 δολάρια.

Λίγες οι εταιρείες crypto στην Promenade

Ετσι, φέτος ήταν λίγες οι εταιρείες cryptoπου είχαν παρουσία στην Promenade, στον κεντρικό δρόμο στο Νταβός, όπου οι εταιρείες και κυβερνήσεις στήνουν φανταχτερές βιτρίνες την εβδομάδα που διαρκεί η σύνοδος του WEF. 

To κατάστημα μίας εταιρείας που πουλούσε NFT, δεν υπήρχε φέτος. Παρουσία είχαν μόνο κάποιες εταιρείες που επιβίωσαν από την κατρακύλα της αγοράς και θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές.

Βιτρίνες της Circle και της Casper Labs

Μία από αυτές ήταν η Circle που εκδίδει το stablecoin USDC, το οποίο συνδέεται με σταθερή ισοτιμία ένα προς ένα με το αμερικανικό δολάριο.

Η Casper Labs, μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει για χρήση από επιχειρήσεις, είχε βιτρίνα στην Promenade με τίτλο Blockchain Lab. Η Casper Labs είχε δώσει και πέρυσι το παρών στο Νταβός.

Ο Cliff Sarkin, επικεφαλής στρατηγικών σχέσεων στην Casper Labs, δήλωσε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει πιάσει πάτο.

«Είμαστε πάνω από ένα χρόνο σε bear market, οπότε νομίζω ότι το σοκ έχει απορροφηθεί για όσους από εμάς βρισκόμαστε στον χώρο εδώ και χρόνια ... αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η ώρα να χτίσουμε», δήλωσε ο Sarkin στο CNBC.

Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες crypto που ήταν και φέτος στο Νταβός αφορούν ουσιαστικά επενδυτικά σχέδια και πραγματικά deals σε αντιδιαστολή με τα NFT.

Στελέχη από τον χώρο της παραδοσιακής τραπεζικής, όπως ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth, καλωσόρισαν τη μικρότερη παρουσία εταιρειών crypto.

Πηγή: CNBC, Ημερησία

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum