| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 29/12/2022

 

 

του Steve Mollman

 

Ο Mark Cuban, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, υπερασπίστηκε το Bitcoin αυτή την εβδομάδα, ενώ αμφισβήτησε την επένδυση σε χρυσό.

 

 

Σε ένα επεισόδιο του podcast Club Random που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ο παρουσιαστής Bill Maher είπε ότι είναι «κατά του Bitcoin» και πίστευε στην αξία του χρυσού.

 

Ο Cuban απάντησε: «Θέλω το Bitcoin να πέσει πολύ περισσότερο για να μπορώ να αγοράσω κι άλλα». Πρόσθεσε: «Αν έχεις χρυσό, είσαι χαζός όσο δεν πάει».

 

Ο Maher απάντησε ότι ο χρυσός «δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» και είναι «σαν εξασφάλιση ενάντια σε οτιδήποτε άλλο», στο οποίο ο Cuban απάντησε:

 

«Όχι, αλλά δεν είναι εξασφάλιση απέναντι σε κάτι, σωστά; Αυτό που έχεις, είναι η αποθηκευμένη αξία και δεν σου ανήκει ο χρυσός σα φυσικό αντικείμενο, έτσι δεν είναι… Ο χρυσός είναι μια αποθηκευμένη αξία και το ίδιο είναι και το Bitcoin».

 

Ο οικοδεσπότης του Shark Tank συνέχισε, «Είναι μια ψηφιακή συναλλαγή και είναι μια αποθηκευμένη αξία… Έτσι, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει αξία που σχετίζεται με τον χρυσό, ότι υπάρχει αξία που σχετίζεται με το Bitcoin».

 

Σημείωσε ότι η επένδυση σε χρυσό δεν σημαίνει γενικά ότι κατέχεις τον πραγματικό χρυσό. «Δεν σου ανήκει η ράβδος χρυσού και αν όλα πήγαιναν κατά διαόλου και είχες μια ράβδο χρυσού, ξέρεις τι θα γινόταν; Κάποιος θα σε χτυπούσε ή θα σε σκότωνε και θα σου έπαιρνε τη ράβδο χρυσού».

 

Ο Cuban έχει καταδικάσει στο παρελθόν τις επενδύσεις σε χρυσό. Το 2019, για παράδειγμα, είπε σε μια συνέντευξη στο Kitco News, «Μισώ τον χρυσό. Ο χρυσός είναι θρησκεία».

 

Ο Cuban επίσης στάθηκε πρόσφατα στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στον κλάδο και έχει προκαλέσει εκκλήσεις για θέσπιση κανόνων στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αναφερόμενος στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, είπε σε συνέντευξή του στο TMZ:

 

«Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αν ήμουν στη θέση του, θα φοβόμουν ότι μπορεί να πάω στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα ακούγεται άσχημο. Στην πραγματικότητα μίλησα με τον τύπο και νόμιζα ότι ήταν έξυπνος, αλλά δεν είχα ιδέα ότι θα έπαιρνε, ξέρεις, τα χρήματα των άλλων και θα τα έβαζε για προσωπική του χρήση. Ναι, σίγουρα… φαίνεται ότι συνέβη».

 

Παρά την κατάρρευση της FTX, ο Cuban είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων.

 

«Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη», πρότεινε. «Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έκαναν πολλά λάθη, αλλά αυτό δεν αλλάζει την υποκείμενη αξία».

 

Προσέθεσε στο podcast Club Random ότι «δεν λέει στους ανθρώπους να αγοράσουν Bitcoin», παρόλο που εξακολουθεί να το θεωρεί καλή επένδυση.

 

Ο Mark Mobius, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, προέβλεψε πρόσφατα ότι το Bitcoin θα πέσει στα 10.000 δολάρια το επόμενο έτος, από 16.800 δολάρια σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, είχε δίκιο για τη φετινή πτώση στα 20.000 δολάρια.

 

Πηγή: Fortune.com

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum