| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Σάββατο, 24/12/2022

 

 

Η αύξηση των εταιρικών κερδών αναμένεται να επιβραδυνθεί το επόμενο έτος σε πολλές χώρες, καθώς ο υψηλότερος πληθωρισμός και τα κλιμακούμενα επιτόκια ασκούν ακόμη επιρροή σε αυτά, ενώ από πλευράς τους οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας ύφεσης. Οι δε αμερικανικές εταιρείες προβλέπεται να έχουν την πιο αργή αύξηση κερδών για ολόκληρο το έτος από το 2020 και την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

Όπως αναφέρει το Reuters:

 

Ορισμένοι κορυφαίοι αναλυτές στρατηγικής μετοχών προβλέπουν μη αύξηση των κερδών ή ακόμη και μείωσή τους. Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, παρακολουθούν τις εκτιμήσεις να αναθεωρούνται προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες. Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2022 των ομίλων που συναπαρτίζουν τον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 αναμένεται τώρα να ελαττωθούν κατά 1,1% σε ετήσια βάση, κάτι που συνιστά την πρώτη τριμηνιαία πτώση από το τρίτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της IBES της Refinitiv.

 

Αναφορικά με αυτόν τον δείκτη, οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση κερδών για ολόκληρο το έτος 2023 κατά 4,7% μετά την εκτιμώμενη αύξηση 5,7% για όλο το 2022, με βάση τα στοιχεία της Refinitiv. Ο Τζόναθαν Γκόλαμπ, διευθυντής στρατηγικής μετοχών των ομίλων των ΗΠΑ στην Credit Suisse Securities στη Νέα Υόρκη, αναθεώρησε πρόσφατα την πρόβλεψή του για τα κέρδη και αναμένει περιστολή των κερδών του S&P 500 σε ετήσια βάση το 2023. «Τα πάντα αφορούν τον πληθωρισμό», είπε. «Η τιμολογιακή ισχύς των εταιρειών αφορά τον πληθωρισμό και το κόστος των μισθών τους είναι πληθωρισμός».

 

Την περασμένη Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, και ο πρόεδρός της Ζερόμ Πάουελ προέβλεψε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ακόμη και όταν η οικονομία θα διολισθαίνει προς μια πιθανή ύφεση. Ο S&P 500 υποχωρεί περίπου 20% φέτος. Η δε αναλογία τιμής προς κέρδη 12 μηνών του S&P 500 έχει υποχωρήσει σε περίπου 17 από 22 στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, αλλά παραμένει πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του περίπου 16, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Αναφορικά με τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών, αυτά προβλέπεται να έχουν απότομη επιβράδυνση το 2023 έπειτα από δύο δυναμικά χρόνια. Πολλές εταιρείες εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 μπόρεσαν να μετακυλίσουν τα υψηλότερα κόστη μέσω των αυξήσεων τιμών. Ωστόσο, οποιαδήποτε παγκόσμια ύφεση εκδηλωθεί θα ασκήσει πίεση στους καταναλωτές και η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πρόκλησης για τις επιχειρήσεις. Τέλος, ο επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών των ευρωπαϊκών ομίλων στην Barclays, Εμάνουελ Κάου, αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να μειώνονται κατά 12%.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum