| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 16/12/2022

 

 

Την… αποστασιοποίησή της από τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση Qatargate επιχειρεί η πλευρά της Εύας Καϊλή.

 

 

Η Ευρωβουλευτής επιχειρεί να υποστηρίξει την υπερασπιστική της γραμμή, η οποία βασίζεται στο ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι που διατηρεί με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

 

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστικού συμβούλιο την Τετάρτη.

 

Τα μοιραία λάθη

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον της, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, η ίδια προέβη σε κινήσεις που επιβάρυναν τη θέση της και τελικά προκάλεσαν την αυτόφωρη διαδικασία και τη σύλληψή της.

 

Πρώτον, όαν προσήχθη στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας και της ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις, η κυρία Καϊλή είπε ότι και στο παρελθόν είχε δει στο σπίτι κάποιες βαλίτσες με χρήματα.

 

Δεύτερον αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένο να ζητήσει από τον πατέρα της να μεταφέρει τα χρήματα από το σπίτι της οικογένειας σε κάποιο ασφαλές σημείο, καθώς δεν πρόβλεψε ότι παρακολουθούσε η βελγική αστυνομία. Αυτό προκάλεσε την αυτόφωρη διαδικασία και τη σύλληψή της.

 

Τρίτον, η Εύα Καϊλή έφτασε να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία δεν συμμετείχε καν. Όπως αποκαλύπτει έγγραφο που παρουσίασε το MEGA, η ψηφοφορία ήταν για την επιτροπή Libe στην οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν ήταν μέλος. Μάλιστα, η Εύα Καϊλή ψήφισε υπέρ της χώρας του Κόλπου την ίδια περίοδο που έκανε τη διαβόητη δήλωση ότι το «Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

 

Η Εύα Καϊλή διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. Κάθε κατηγορία από αυτές μπορεί να της κοστίσει έως και 5 έτη. Η εκτίμηση των δικηγόρων της είναι ότι αν δεχτεί να συνεργαστεί, μπορεί να της επιβληθεί 3-4 χρόνια φυλάκιση και ίσως με ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

Η ίδια πάντως επιμένει διά των δικηγόρων της στην αθωότητά της, υποστηρίζοντας ότι εκείνη δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που εντοπίστηκαν. Παρόλα αυτά τα ερωτήματα γύρω από το τι ήξερε, πώς λειτουργούσε, αλλά και πώς αντέδρασε όταν ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας έιναι πολλά.

 

Πώς ο Τζόρτζι επιχειρεί να αθωώσει την Εύα Καϊλή

 

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φέρεται να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για τα μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή του ζευγαριού, στο σπίτι τους, λέγοντας ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν είχε την παραμικρή γνώση για τις ενέργειές του.

 

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στο Βέλγιο, ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος μίας οργάνωσης που είχε παρασκηνιακές επαφές τόσο με το Κατάρ, όσο και με το Μαρόκο, με σκοπό να παρέμβουν σε ευρωπαϊκές υποθέσεις προς όφελός τους.

 

Ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται επίσης να έχει επιβεβαιώσει επίσης, ότι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών – S&D) Πιερ Αντόνι Παντζέρι (φωτό κάτω δεξιά), είναι όντως ο επικεφαλής του κυκλώματος. 

 

 

Σύμφωνα επίσης με τη La Repubblica, ο Τζόρτζι ομολόγησε για την υπόθεση διαφθοράς, αλλά υπερασπίστηκε την Εύα Καϊλή, ζητώντας από τις βελγικές αρχές να την αφήσουν ελεύθερη. «Πρέπει να είναι με την κόρη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την εφημερίδα. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση επέμεινε.

 

Ο Ιταλός φέρεται να εμπλέκει δυο ακόμα εν ενεργεία ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών: το Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα, το σπίτι του οποίου ερεύνησε η βελγική αστυνομία με την παρουσία της ίδιας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, στον οποίο εργαζόταν ως βοηθός ο Φ. Τζόρτζι. Ο ευρωβουλευτής Ταραμπέλα αρνείται κάθε κατηγορία.

 

Πηγή: Mega Channel, Ο.Τ.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum