| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Σάββατο, 31/12/2022

 

 

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι ένα και μόνο ξενοδοχείο μπορεί να βαθμολογηθεί με τρία, τέσσερα ή και πέντε αστέρια από διαφορετικές εταιρίες. Ωστόσο αν υπάρχουν διαφορετικές βαθμολογίες, τι πρέπει εν τέλει να πιστέψουν οι πελάτες; 

 

 

Παραδείγματος χάριν διαφορετικές βαθμολογίες έχει λάβει το εμβληματικό Μαρίνα Μπέι Σαντς της Σιγκαπούρης, το οποίο βαθμολογείται με πέντε αστέρια στο Booking.com, τέσσερα αστέρια στον ταξιδιωτικό οδηγό Forbes και τρία αστέρια στο Frommer’s.

«Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν ίδια κριτήρια σε όλες τις εταιρείες που βαθμολογούν ξενοδοχεία», δήλωσε ο Yngvar Stray, γενικός διευθυντής του Capella Singapore.

Ειδικότερα, η Booking.com δήλωσε ότι τα αστέρια της ορίζονται από τα ίδια τα ξενοδοχεία. Το Forbes Travel Guide, ωστόσο, χρησιμοποιεί επαγγελματίες, ανώνυμους επιθεωρητές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Από την πλευρά του ο ιστότοπος του Frommer’s αναφέρει ότι η βαθμολογία του φτάνει μέχρι τα τρία αστέρα. Το ένα αστέρι σημαίνει πως συνίσταται κάποιος να πάει, το τρία υποδηλώνουν πως το ξενοδοχείο είναι εξαιρετικό.

Ωστόσο όπως αναφέρει το CNBC, πλέον το ότι υπάρχουν τόσες πολλές εταιρίες που βαθμολογούν ξενοδοχεία είναι προβληματικό και προκαλεί σύγχυση στους πελάτες.

Πριν από δεκαετίες, λίγες εταιρείες μοίραζαν αστέρια, αλλά τώρα αμέτρητα περιοδικά, οδηγοί και ιστότοποι κάνουν το ίδιο.

Μάλιστα σε μέρη όπως η Αυστραλία, η Ινδία και το Ντουμπάι, τα ξενοδοχεία βαθμολογούνται και από τις κυβερνήσεις καθώς και τις τουριστικές επιτροπές.

Μπορεί όμως να υπάρξει μία κοινή πολιτική;

Ορισμένοι οργανισμοί σίγουρα προσπαθούν.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Hotelstars Union στοχεύει στη συγκέντρωση των αξιολογήσεων και στη δημιουργία μίας κοινής γραμμής για τα αστέρια σε όλη την Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, 20 χώρες έχουν υπογράψει και περισσότερα από 22.000 ξενοδοχεία έχουν βαθμολογηθεί.

Ωστόσο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία- δεν είναι μεταξύ των χωρών μελών επειδή η καθεμία έχει τα δικά της συστήματα αξιολόγησης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο οργανισμοί απονέμουν αστέρια με τα ίδια κριτήρια. Εμφανίζουν επίσης τις αξιολογήσεις τους σε έναν ιστότοπο, το (RatedTrips.com).

Έχουν ακόμα σημασία τα αστέρια των ξενοδοχείων;

Ο Τιμ ΧεντσελCEO της εταιρείας HotelPlanner θεωρεί πως έχουν.

«Στην πραγματικότητα θεωρούμε ότι οι αξιολογήσεις είναι αρκετά πολύτιμες για τους πελάτες μας», δήλωσε προσθέτοντας πως οι περισσότεροι διαλέγουν στο φίλτρο με τις αναζητήσεις το κουτάκι που γράφει «αξιολογήσεις».

Επίσης ο Χέντσελ δηλώνει πως η βαθμολογία στα ξενοδοχεία είναι σημαντική καθώς καθορίζουν τη σχέση ποιότητας και τιμής που ψάχνει ένας πελάτης.

«Κάποιος πρέπει να ορίσει ποιες είναι αυτές οι προσδοκίες. Στη συνέχεια ο ρόλος των πελατών σε όλο αυτό είναι να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους και τις κριτικές τους για να πουν [αν τα ξενοδοχεία] ανταποκρίνονται σε αυτές τις προσδοκίες», ανέφερε.

Η σημασία των κριτικών για ένα ξενοδοχείο

Σε μια παγκόσμια έρευνα σε περισσότερους από 23.000 χρήστες του Tripadvisor, το 86% δήλωσε ότι οι διαδικτυακές κριτικές τους έκαναν να αισθάνονται πιο σίγουροι για να κάνουν κράτηση. Οι χρήστες διαβάζουν κατά μέσο όρο εννέα κριτικές πριν λάβουν μια απόφαση, λέγοντας ότι οι πρόσφατες κριτικές έχουν μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτούς.

Παρ΄όλο που πολλοί τονίζουν πως οι βαθμολογήσεις των πελατών στο διαδίκτυο έχουν «κουκουλώσει» τις αξιολογήσεις με αστέρια στα ξενοδοχεία, ο Χέντσελ λέει πως αυτά τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται.

Πώς θα βρεις ένα 5στερο ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ

Ο Χέντσελ δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι «σπάνια» και «μοναδικά» από κάθε άποψη, ενώ περιλαμβάνουν ανέσεις όπως πολυτελή κλινοσκεπάσματα, υπερμεγέθη μαρμάρινα μπάνια κατασκευασμένα από γρανίτη και μάρμαρο και πρωτότυπα έργα τέχνης.

Τα περισσότερα διαθέτουν «υπηρεσίες μπάτλερ, παρκαδόρους, γκουρμέ εστιατόρια, πολυτελή σπα, γυμναστήρια πλήρους εξυπηρέτησης και προσωπικούς γυμναστές», είπε.

Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Capella Singapore δήλωσε ότι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων ορίζεται από τρία διακριτά χαρακτηριστικά.

«Αν θέλετε να είστε ένα πραγματικό, πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων και υψηλών προδιαγραφών, το κάθε σας προϊόν πρέπει να είναι άψογο», είπε.

Δεύτερον, ένα πραγματικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων πρέπει να απασχολεί ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι «όλα περιστρέφονται γύρω από τον επισκέπτη», είπε.

«Δεν είναι εύκολο να εργάζεσαι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, δήλωσε ο Στρέι προσθέτοντας πως «αυτό που κάνει τους πελάτες να θυμούνται το ξενοδοχείο είναι όταν συνδέονται συναισθηματικά με αυτό».

Πάντως στα σκαριά είναι και μία επιπλέον απαίτηση καθώς στο κοντινό μέλλον τα ξενοδοχεία θα πρέπει να ακολουθούν και πολιτική βιωσιμότητας.

«Αυτή η απαίτηση στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι μελλοντικό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο CEO του Capella Singapore.

Πηγή: Money Review

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum