| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 22/05/2024

 

 

Παρά την εκδίκαση στο Λονδίνο της νομικής διαφοράς της JP Morgan (JPM) με την  WeRealize.com (WRL) σχετικά με την Viva Wallet, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται. Αυτό αποκαλύπτει η δικαστής Clare Moulder στην απόφαση της 14 Μαΐου 2024 που δημοσιοποιήθηκε μετά την εκδίκαση των προσφυγών που κατατέθηκαν ένθεν κακείθεν από τους διάδικους στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου (Business And Property Courts Of England And Wales, King’s Bench Division, Commercial Court).

 

 

Επίσης από την απόφαση της δικαστού, προκύπτει ότι η δίκη ακολουθεί ταχεία εκδίκαση καθώς την 1η Ιουλίου ξεκινά η δεύτερη περίοδος άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης (call option) της JPM για την εξαγορά του μεριδίου που ελέγχει η WRL στη Viva Wallet. Επομένως για να ασκηθεί το δικαίωμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση της εταιρείας Viva Wallet μέχρι τις 16 Ιουνίου, διάστημα πολύ περιορισμένο σε σχέση με την εξέλιξη της δίκης.

Η απόφαση της Βρετανίδας δικαστού με ημερομηνία 14 Μαΐου 2024, φυσικά δεν εκφέρει άποψη σχετικά με το ποιος έχει δίκαιο ή άδικο στη υπόθεση. Απλά ζητεί από τους διάδικους, μέχρι την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου από την WRL και τη Δευτέρα 20 Μαΐου από τη  JPM, να ετοιμάσουν τα υπομνήματά τους προκειμένου να γίνει η δεύτερη ακρόαση της υπόθεσης στο δικαστήριο. H ακρόαση αυτή με βάση της εντολή της δικαστού θα πρέπει να έγινε χθες.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον η τοποθέτησή της, ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται, παρά τις μεγάλες διαφορές που τους χωρίζουν. Συγκεκριμένα στη παράγραφο 54 της απόφασής της, η Dame Clare Moulder παραδέχεται ότι «από την αλληλογραφία προκύπτει ότι τα μέρη βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις για τη μορφή της συμφωνίας μεταβίβασης (σ.σ. των βασικών μετόχων της Viva Wallet προς την JPM), αν και η αλληλογραφία που ανέγνωσα υποδηλώνει ότι οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικές διαφωνίες».

Επίσης στην παράγραφο 57 αναγνωρίζει «ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία μεταβίβασης», και ότι «υπό όλες τις περιστάσεις, κατά την άποψή μου, δεν είναι προς προώθηση του πρωταρχικού στόχου να προστεθεί αυτό το ζήτημα σε αυτή τη συγκυρία στον κατάλογο των θεμάτων αυτής της ταχείας δίκης». Η δικαστής απορρίπτει αίτημα προσθήκης στην εκδίκαση της υπόθεσης της JPM, με στόχο να οδηγηθεί ταχύτερα σε απόφαση το δικαστήριο, κάτι που σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της φέρεται να επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Σημείο τριβής ωστόσο παραμένει εκτός από την αποτίμηση της επιχείρησης και τα αποτελέσματα του 2023. Η επαναληπτική ΓΣ που θα εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις του 2023 έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία μετόχων (Shareholder Agreement ή SHA) της 22ας  Ιανουαρίου 2022 βάσει τη οποίας πρέπει να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της WRL στην JPM, προβλέπει ότι «(α) Καθορίζεται με βάση τα εξής: … τις πραγματικές οικονομικές επιδόσεις της Viva και τις προβλεπόμενες οικονομικές επιδόσεις της με βάση το τρέχον επιχειρηματικό σχέδιο (όπως εγκρίθηκε από την JPM και την WRL σύμφωνα με την ρήτρα 9.1 του SHA ).

Η JPM δεν θέλει να αλλάξει το τρέχον επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης, κάτι που επιχειρεί να πράξει η WRL με τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετοχών για την απόφαση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου  της εταιρείας κατά 400 εκατ. ευρώ, τη συγχώνευση εταιρειών, την έκδοση δανείων κ.ά. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά κι εκεί είναι που επικεντρώνεται η μεγάλη σύγκρουση σχετικά με την αποτίμηση της εταιρείας.

Πηγή: The Power Game

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum