| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 22/05/2024

 

 

Διατηρεί η διοίκηση της Jumbo την πρόβλεψη για ανάπτυξη 8-10% το 2024, με όρους κερδοφορίας και τζίρου, σενάριο που θεωρούσε απαισιόδοξο μέχρι πρόσφατα αλλά πλέον το ανάγει σε βασικό προσβλέποντας σε κάποιο καλό νέο αναφορικά με τον “τροφοδοτικό άξονα” του Σουέζ, καθώς το ρίσκο στο Ισραήλ φαίνεται διαχειρήσιμο, με τον τοπικό συνεργάτη να ετοιμάζει και 2ο κατάστημα.

 

 

Ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής του ομίλου Jumbo, δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει αύξηση τιμών στις παρούσες συνθήκες δεδομένης της πίεσης στο εισόδημα του καταναλωτή. «Αν μεταφέρουμε όλα τα κόστη στον καταναλωτή θα πάμε όλοι φούντο», σημείωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Jumbo.

Έκανε κριτική σε όσους δηλώνουν αισιόδοξοι τονίζοντας τη σημασία της αύξησης της παραγωγικότητας στη χώρα. Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα οι υπάλληλοι δουλεύουν λιγότερες ώρες και σύμφωνα με την κυβέρνηση προσδοκούμε και αύξηση μισθών. «Αλλά η αύξηση πρέπει να γίνει με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας. Δεν βάζουμε τον κ… μας κάτω να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αυξήσουμε το τζίρο… Ανησυχώ που πάμε σιγά ως οικονομία και από την “χαρά” που βλέπω γύρω μου… Εγώ δεν πουλάω αισιοδοξία πουλάω απαισιοδοξία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βακάκης και τόνισε ότι ένας πόλεμος δεν είναι αμελητέα εξέλιξη στη γειτονιά μας.

Ερωτηθής σχετικά με το πρόσφατο placement σημείωσε ότι έγινε στη μέση τιμή τριμήνου και δεν δόθηκε κάποιο discount. H ζήτηση ήταν πολλαπλάσια από την προσφορά, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη που αναφέρθηκε στα 14,5 εκατ. μετοχών της ζήτησης που οδήγησαν στον διπλασιασμό της προσφοράς σε 4 εκατ. μετοχές. Η κίνηση έχει γίνει 4 φορές και μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, πρόσθεσε, εάν δημιουργηθεί ευκαιρία (και η εταιρεία γίνει “ψωμεμένη”, όπως είπε χαρακτηριστικά).

Σχετικά με την επένδυση στην Trade Estates επανέλαβε ότι αποτελεί ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης. Δεν αναμένονται μεγάλα κέρδη από την επένδυση διότι τα επιτόκια είναι ακόμη υψηλά. Συνολικά, για τη διαχείριση των επενδύσεων της εταιρείας στόχος είναι η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου με μεγάλη διασπορά. “Όχι όλα τα χρήματα σε ένα καλάθι”.

Μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Jumbo ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ για μέρισμα 1 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή, δηλαδή διανομή του 45% των καθαρών κερδών του 2023. Θα καταβάλλεται από 16 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το 2023 η καθαρή κερδοφορία του ομίλου ανήλθε σε 303 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 21,9% και ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ με αύξηση 13,9%. Το 2024 διατηρείται η τάση, με τα προσωρινά στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο να δείχνουν ότι οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 8% περίπου. Όπως αναφέρθηκε, η διοίκηση διατηρεί εκτιμήσεις για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών φέτος 8-10%.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum