| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 03/02/2023

 

 

του Chris Taylor

Το Wall Street, το Margin Call και το Wolf of Wall Street είναι μερικές από τις ταινίες για το χρήμα που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του θείου Όσκαρ. Ποιες όμως είναι εκείνες που έχουν καταφέρει να χαραχτούν πραγματικά ανεξίτηλα στο συλλογικό υποσυνείδητο; Αποφασίσαμε να ρωτήσουμε μερικά κορυφαία στελέχη για τις ταινίες με χρηματοοικονομικό προσανατολισμό που βοήθησαν στη διαμόρφωση της ζωής και της καριέρας τους. Να τι είχαν να πουν.

 

 

Daymond John

Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, FUBU· αστέρας του Shark Tank του ABC

Αγαπημένη ταινία για το χρήμα: Trading Places (Πολυθρόνα για Δύο)

 «Αυτή η ταινία είναι τα πάντα. Την έχω δει πάνω από 50 φορές. Με κάνει να σκέφτομαι, με κάνει να γελάω.

Αγγίζει τους τιτάνες του κλάδου, τον καπιταλισμό στον πυρήνα του, τον φανατισμό και τα πλεονεκτήματα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι. Διδάσκει ότι έχουμε περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορές, είτε είσαι πόρνη, μπάτλερ, κάποιος από φτωχογειτονιά ή κάποιος που πήγε στο Χάρβαρντ.

Πάντα φοβόμουν αυτή τη διάσημη φράση στην ταινία: «Margin call, κύριοι!» Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ποτέ αυτές τις λέξεις. Στη συνέχεια ήρθε η πανδημία και ήταν η ώρα για margin calls, σε όλο τον κόσμο».

Ndamukong Suh

Αμυντικός, Philadelphia Eagles· ιδρυτής, Suh Family Foundation

Αγαπημένη ταινία για το χρήμα: The Big Short (Το Μεγάλο Σορτάρισμα)

 «Είναι μια φοβερή ταινία, ειδικά σε καιρούς σαν κι αυτούς. Δείχνει πώς φτάσαμε στο κραχ του real estate – τα λάθη που έκαναν οι άνθρωποι επειδή δεν καταλάβαιναν σε τι εμπλέκονταν, με αυτούς τους συγκεκριμένους τύπους στεγαστικών δανείων.

Αν δεν έχεις χρηματοοικονομικές γνώσεις, μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς σε μπελάδες και με υπερβολική μόχλευση. Αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εκμεταλλεύτηκαν τόσους πολλούς ανθρώπους – αλλά αν είσαι αρκετά μορφωμένος, δεν μπορούν να σε εκμεταλλευτούν».

Reid Hoffman

Συνιδρυτής, LinkedIn· συνεργάτης, Greylock

Αγαπημένη ταινία για το χρήμα: The Hudsucker Proxy (Ο Κύριος Χούλα Χουπ)

«Στην αρχή του The Hudsucker Proxy, ο Norville Barnes (που υποδύεται ο Tim Robbins) στέκεται στην είσοδο του ψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, κρατώντας αυτό που πιστεύει ότι είναι το εισιτήριό του για την κορυφή, ένα απλό σκίτσο ενός κύκλου πάνω στον οποίο δουλεύει ‘εδώ και δύο ή τρία χρόνια’.

Αποδεικνύεται ότι το σκίτσο του κύκλου του Norville είναι πραγματικά μια μεγάλη ιδέα – το Χούλα Χουπ. Η κυκλοφορία του οδηγεί σε κέρδη ρεκόρ τη Hudsucker και σε επιτυχία τον Norville, αλλά αναπόφευκτα έρχονται επιπλοκές και η πτώση του Norville.

Στο τέλος, η επιχειρηματική καινοτομία και η σύνεση θριαμβεύουν έναντι της οικονομικής χειραγώγησης και της απληστίας. Ο Norville διατηρεί τον έλεγχο της Hudsucker Industries. Παντρεύεται αυτή που αγαπά.

Είναι σίγουρα μια απλή ιστορία. Αλλά όπως αποδεικνύουν το Χούλα Χουπ και το φρίσμπι, μερικές φορές οι πιο απλές ιδέες είναι αυτές που είναι πιο δυνατές και πιο διασκεδαστικές».

Dan Chung

CEO & CIO, Alger

Αγαπημένη ταινία για το χρήμα: The Color of Money (Το Χρώμα του Χρήματος)

«Εξαιρετικό καστ, εξαιρετική μουσική, εξαιρετικός σκηνοθέτης. Ο Paul Newman είναι ο συνταξιούχος θρυλικός παίκτης μπιλιάρδου, ο οποίος περνά τη σοφία του στον Tom Cruise, τον εξαιρετικά ταλαντούχο (αλλά που δεν έχει ιδέα πώς να διοχετεύσει το ταλέντο του) νεαρό αθλητή.

Η διαχείριση επενδύσεων έχει αυτό το στοιχείο, καθώς απαιτούνται ταλέντο και εμπειρία για να εξασφαλισθούν εξαιρετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και να οικοδομηθεί μια εξαιρετική εταιρεία.

Είναι μια ιστορία της σημασίας του να κάνεις αυτό στο οποίο είσαι καλύτερος και αυτό που αγαπάς, για να είσαι πραγματικά ζωντανός».

Αγαπημένη ταινία με χρήματα: Joy

 «Ακολουθεί την ιστορία της πραγματικής επιχειρηματία Joy Mangano καθώς θέτει υψηλούς στόχους, ποντάρει στον εαυτό της, προσπαθεί να κρατήσει σε ισορροπία την οικογενειακή της ζωή και εργάζεται απίστευτα σκληρά για να πετύχει στο επιχειρείν.

Αυτές οι δεξιότητες ζωής είναι εκείνες στις οποίες εστιάζω καθημερινά στην καριέρα μου και, όπως η Joy, είναι εκείνες τις οποίες διδάσκω στους καθοδηγούμενους μου και στους επίδοξους επιχειρηματίες καθώς χτίζουν την καριέρα τους. Θα συνιστούσα σε κάθε εργαζόμενη μητέρα να παρακολουθήσει αυτήν την ταινία για μια ρεαλιστική υπενθύμιση ότι, αν και δεν είστε τέλεια, υπάρχουν μονοπάτια για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της καριέρας σας και την προσωπική ολοκλήρωση.

Ως μητέρα δίδυμων αγοριών, αναγκάστηκα γρήγορα να υιοθετήσω την ιδέα ότι η καριέρα μου είναι σαν αυτοκινητόδρομος. Στην ιδανική περίπτωση, οδηγώ στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας – αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν πιάσω μια πιο αργή λωρίδα για να διαχειρίζομαι όλη μου τη ζωή. Υπήρξαν μεγάλες περίοδοι στην καριέρα μου όπου η δουλειά μου είχε προτεραιότητα. Μόλις έκανα παιδιά και η οικογένειά μου άρχισε να γίνεται το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, μπόρεσα να αλλάζω λωρίδες όποτε χρειαζόταν.

Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα όπως η Joy είναι ένα master class στο να μην τα παρατάς, επιτρέποντας στον εαυτό σου να πετύχει όλους τους στόχους σου χωρίς να λες: ‘Πρέπει να απομακρυνθώ από την καριέρα μου για να γίνω καλός γονιός’».

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum