| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 22/12/2022

 

 

Στη Νέα Υόρκη έφτασε ο ιδρυτής της FTXΣαμ Μπάνκμαν Φριντ, ο οποίος κρατείτο στις Μπαχάμες, προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη, που σχετίζονται με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Την ίδια ώρα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι δύο από τους πρώην συνεργάτες του παραδέχθηκαν της ενοχή τους για παρόμοιες κατηγορίες και ήταν τώρα συνεργάζονται με την κυβέρνηση.

 

 

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντάμιαν Γουίλιαμς,  δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η Καρολάιν Έλισον, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, και ο Γκάρι Γουάνγκ, συνιδρυτής της FTX, παραδέχθηκαν την ενοχή τους για εξαπάτηση επενδυτών στην πλατφόρμα συναλλαγών. 

 

Η αποκάλυψη ότι δύο από τους στενότερους πρώην συνεργάτες του Bankman-Fried αποφάσισαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ενισχύει σημαντικά την πίεση στον πρώην δισεκατομμυριούχο.

 

Ο Ουίλιαμς είπε ότι ο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ βρίσκεται τώρα υπό κράτηση από το FBI και προέτρεψε και άλλους εμπλεκόμενους στην απάτη να εμφανιστούν.

 

«Αν συμμετείχατε σε κάποιες ανάρμοστες ενέργειες στο FTX ή στην Alameda, τώρα είναι η ώρα να το προλάβετε», είπε ο Γουίλιαμς. «Προχωράμε γρήγορα και η υπομονή μας δεν είναι αιώνια».

 

«Είπα επίσης ότι η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας δεν θα ήταν η τελευταία μας, και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής για άλλη μια φορά, ούτε και η σημερινή», πρόσθεσε.

 

Κατηγορίες

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σε ξεχωριστή δήλωση το βράδυ της Τετάρτης ανέφερε ότι η Έλισον και ο Γουάνγκ εμπλέκονται σε ένα πολυετές σχέδιο για την εξαπάτηση των επενδυτών της FTX.

 

Η Επιτροπή Εμπορίας Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι είχε καταθέσει κατηγορίες για απάτη κατά των δυο τους.

 

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησαν τον Σαμ Μπάνκμα-Φριντ για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία πελατών FTX για να καλύψει τις απώλειες στο hedge fund του, Alameda Research, σε αυτό που ο Γουίλιαμς αποκάλεσε «μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην αμερικανική ιστορία».

 

Ο 30χρονος μεγιστάνας κρυπτονομισμάτων έχει αναγνωρίσει αποτυχίες διαχείρισης κινδύνου στην FTX, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι έχει ποινική ευθύνη.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum