| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 28/12/2022

 

 

του Nicholas Gordon

 

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν ελαφρά άνοδο στις διαπραγματεύσεις μετά το πέρας του ωραρίου της Πέμπτης, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ υποσχέθηκε να μην πουλήσει άλλες μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

 

«Δεν θα πουλήσω μετοχές μέχρι, δεν ξέρω, πιθανώς δύο χρόνια από τώρα. Σίγουρα όχι την επόμενη χρονιά σε καμία περίπτωση, και πιθανότατα όχι την μεθεπόμενη χρονιά», είπε ο Μασκ σε μια συνομιλία στο Twitter Spaces το βράδυ της Πέμπτης.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει ισχυριστεί και στο παρελθόν ότι τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla. Τον Απρίλιο, αφού πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μασκ υποσχέθηκε ότι δεν θα πουλούσε άλλες μετοχές.

 

Μετά από αυτό, ο Μασκ πούλησε μετοχές άλλες τρεις φορές: μετοχές αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο, 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο και άλλων 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Νοέμβριο του 2021.

 

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο περίπου 1,2% στις συναλλαγές μετά το πέρας του ωραρίου, αφού ο Μασκ έκανε αυτή τη δέσμευσή, μειώνοντας τη βουτιά 8,9% που είχαν κάνει κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει περίπου 16,6% από το Σαββατοκύριακο.

 

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου έτους, όταν ήταν μια από τις λίγες εταιρείες που έσπασαν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 69,2% από την κορύφωσή τους τον Νοέμβριο του 2021 και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Exxon Mobil ξεπέρασε την Tesla σε χρηματιστηριακή αξία.

 

Οι μέτοχοι της Tesla υποστηρίζουν ότι μία αιτία για τη βουτιά των μετοχών είναι η ταυτόχρονη διοίκηση από τον Μασκ της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ο Μασκ διαφώνησε δημοσίως, κατηγορώντας αντ’ αυτού τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επειδή καθιστούν τα αυτοκίνητα λιγότερο προσιτά και δημιούργησαν μια πτωτική αγορά. (Ενώ ορισμένες μετοχές εταιρειών τεχνολογίας, όπως αυτές της Meta και της Amazon, έχουν υποχωρήσει το ίδιο όσο και η Tesla, η ευρύτερη αγορά δεν έχει υποχωρήσει.)

 

Στην συνομιλία στο Twitter Spaces, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε χάσει «καμία σημαντική συνάντηση της Tesla» από τότε που ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter. Υποστήριξε επίσης ότι η Tesla ήταν «ένα πολύ πιο περίπλοκο θηρίο» ως προς τη διοίκηση σε σχέση με το Twitter, υποδηλώνοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε μόνο το «10% της πολυπλοκότητας» της Tesla.

 

Αφού έχασε σε μια δημοσκόπηση όπου το 57,5% των ερωτηθέντων πρότεινε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, ο Μασκ είπε ότι θα παρέδιδε τη θέση μόλις βρει κάποιον αρκετά «ανόητο» για να αναλάβει τη δουλειά, ωστόσο είπε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στις ομάδες «λογισμικού και server».

 

Ο Μασκ άκουσε μερικά σχόλια στην συνομιλία στο Twitter Spaces. Αφού ένας συμμετέχων μοιράστηκε την ανησυχία του ότι οι πολιτικές απόψεις και η προσέγγιση του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla για την εποπτεία περιεχομένου στο Twitter μπορεί να βλάψουν το brand της Tesla, ο Μασκ είπε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα σχετικά με τις δημοσιεύσεις του.

 

«Δεν θα καταπνίξω τις απόψεις μου απλώς για να ενισχύσω την τιμή της μετοχής», είπε ο Μασκ.

 

Πηγή: Fortune.com

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum