| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 11/01/2023

 

 

Την έναρξη ενός νέου κύκλου εξέλιξης, με στόχο την παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες της και την εμπέδωση της Αlpha Bank σε Τράπεζα αναφοράς για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σηματοδοτεί το 2023, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, σε επιστολή του που διανεμήθηκε σε όλους τους εργαζομένους για το νέο έτος.

 

 

Κάνοντας, αρχικώς, έναν σύντομο απολογισμό των σημαντικών επιτυχιών της Τράπεζας του πρώτου κύκλου μετασχηματισμού της Τράπεζας, από το 2019 έως και το 2022, ο κ. Ψάλτης δήλωσε «υπερήφανος για την εκπλήρωση όλων των στόχων μας και των θεμελιακών αλλαγών που είχαν σχεδιαστεί», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή την απαιτητική τριετή διαδρομή, δεν υπάρχει έργο που να ήταν μικρό ή ασήμαντο».

Ανέφερε, σε αυτό το πλαίσιο, σειρά επιτευγμάτων, όπως:

*Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «μειώνοντάς τα από το 44% του χαρτοφυλακίου μας το 2019, σε λιγότερο από 8% το 2022».

* Η επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου από Ευρώ 4 δισ., «καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

* Οι στρατηγικές συμπράξεις με κορυφαίους διεθνείς ομίλους, όπως η Generali και η Nexi.

* Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας, «όπου δώσαμε προτεραιότητα στο να τεθούν ισχυρά θεμέλια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Τράπεζας, την απλοποίηση των διαδικασιών και, βεβαίως, την ανάδειξη του ταλέντου των ανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

* Η σημαντική ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ – την πρώτη στον τραπεζικό τομέα μετά την πολυετή ελληνική κρίση – αλλά και μέσω εκδόσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ομολόγων Tier 2 ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Η ικανότητα για συνεχή αλλαγή και εξέλιξη γίνεται πλέον συνώνυμο της βιωσιμότητας. Αυτό όμως που πραγματικά αναδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας και της επιτυχίας όλων μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank στην επιστολή του, «είναι πως το έργο αυτό επιτεύχθηκε σε ένα διάστημα διαδοχικών και μεγάλων κρίσεων», συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες ο όρος “permacrisis” κυριάρχησε στην παγκόσμια κοινότητα για να περιγράψει μία μακρά περίοδο αστάθειας». «Σε αυτές τις συνθήκες», καταλήγει, «η ικανότητα για συνεχή αλλαγή και εξέλιξη γίνεται πλέον συνώνυμο της βιωσιμότητας».

Στην επιστολή του, ο κ. Ψάλτης κάνει μνεία του κύκλου επαφών που είχε όλους τους προηγούμενους μήνες με το Προσωπικό του Ομίλου στο Δίκτυο Καταστημάτων και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις όλης της Ελλάδας αλλά και στις θυγατρικές του Ομίλου στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι είναι κοινή η φιλοδοξία όλων για μία πιο λειτουργική, αποδοτική και κερδοφόρο τράπεζα. «Τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε τη μεθοδική προετοιμασία του προηγούμενου διαστήματος και να εγκαινιάσουμε, εντός του 2023, μία νέα περίοδο περαιτέρω αλλαγών», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας πως «οι αλλαγές αυτές είναι η δική μας απάντηση στο νέο περιβάλλον “διαρκούς κρίσης” και εντεινόμενου ανταγωνισμού, αλλά και στις υψηλές προσδοκίες των μετόχων μας για τη δημιουργία αξίας».

Δίνοντας στίγμα των προωθούμενων αλλαγών, ο κ. Ψάλτης αναφέρει πως «ο στόχος μας να παραμείνουμε η Τράπεζα αναφοράς για τους πελάτες μας, προϋποθέτει ότι το 2023 θα κινηθούμε αποφασιστικά προς δυο κατευθύνσεις: να παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες και να περιορίσουμε έτι περαιτέρω την εσωτερική γραφειοκρατία». Σύμφωνα με τον CEO, «το στρατηγικό πλάνο για την Alpha Bank της επόμενης μέρας δίνει έμφαση στην εξέλιξη του λειτουργικού μοντέλου της λιανικής μας τραπεζικής, απαντώντας στις ανάγκες των πελατών μας με ένα νέο τρόπο σχεδιασμού τραπεζικών υπηρεσιών και ψηφιακής εξυπηρέτησης».

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum