| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 12/01/2023

 

 

Η ψηφιακή οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής της Ευρώπης και το 2023, με την ατζέντα της Ένωσης να είναι εξόχως βαριά και για το νέο έτος. Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα κρυπτονομίσματα, η τεχνητή νοημοσύνη, οι ημιαγωγοί και η ανταλλαγή δεδομένων θα βρεθούν, για παράδειγμα, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν τη θέση τους σχετικά με τη θεσμοθέτηση ενός νομικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα ενισχύει την ευρωπαϊκή οικονομία και θα προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα. Στο επίκεντρο της νομοθεσίας βρίσκονται συγκεκριμένες εφαρμογές και πιθανοί κίνδυνοι, που ενεργοποιούνται από την ευρύτερη διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο μεταξύ, στην ατζέντα του Φεβρουαρίου θα βρεθούν κανόνες για τα κρυπτονομίσματα, που έχουν ως στόχο την προστασία των καταναλωτών και την καθιέρωση μέτρων προστασίας κατά της χειραγώγησης της αγοράς και του οικονομικού εγκλήματος.

Οι ευρωβουλευτές θα επεξεργαστούν, επίσης, την Πράξη για τα Δεδομένα για τη ρύθμιση της ανταλλαγής δεδομένων κατά τη χρήση συνδεδεμένων προϊόντων ή σχετικών υπηρεσιών. Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν αποτελεσματικά παρόχους υπηρεσιών επεξεργασίας δεδομένων στο υπολογιστικό νέφος και θεσπίζουν διασφαλίσεις κατά της παράνομης διαβίβασης δεδομένων.

Με το βλέμμα στους ημιαγωγούς

Κεφαλαιώδους σημασίας θέμα για την Ε.Ε. το 2023 συνιστά η βιομηχανία των ημιαγωγών. Δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, την οποία προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, το Κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί ως προς την Πράξη για τα Μικροκυκλώματα, η οποία στοχεύει να διασφαλίσει ότι η Ε.Ε. διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία, δεξιότητες και τεχνολογικές ικανότητες, ώστε να καταστεί πρωτοπόρος στον τομέα αυτόν.

Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής, η πρόληψη μελλοντικών διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού και η ενίσχυση της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης.

“gig workers”

Ένα εξίσου κομβικό θέμα στην ατζέντα της Ένωσης για το 2023 αποτελούν και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Στις αρχές του 2023, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν νέους κανόνες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των λεγόμενων "gig workers", που παρέχουν υπηρεσίες μέσω διαδικτυακών πλατφορμών στην Ε.Ε.

Οι σημερινοί εργασιακοί νόμοι δεν προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Η πρόταση αυξάνει τη διαφάνεια και επιδιώκει να διασφαλίσει ότι τα άτομα που εργάζονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών εργασίας λαμβάνουν το νόμιμο καθεστώς απασχόλησης που αντιστοιχεί στις πραγματικές ρυθμίσεις εργασίας τους.

Κυκλική Οικονομία

Στο πλαίσιο της μετάβασης της Ευρώπης προς μια κυκλική οικονομία, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει νέες απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού για συγκεκριμένες ομάδες προϊόντων, όπως οικιακές συσκευές, υπολογιστές και λάστιχα, καθιστώντας τες επαναχρησιμοποιήσιμες, ανθεκτικές και λιγότερο βλαβερές για το περιβάλλον.

Οι ευρωβουλευτές θα επεξεργαστούν, επίσης, μια νέα στρατηγική, που αποσκοπεί να καταστήσει τα υφάσματα επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα, να καταπολεμήσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία γρήγορης μόδας, τα απορρίμματα υφασμάτων και τη σπατάλη τροφίμων.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum