| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 29/05/2024

 

 

Για τη σημασία εξαγοράς της «Ευρώπη Ασφαλιστική» μίλησε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Intracom Holdings, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη βελτίωση των αποτελεσμάτων που θα επέλθει. Αποκάλυψε επίσης πως υπάρχει σχέδιο που στοχεύει η εταιρεία να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο μέσα στο 2024.

 

 

Παρουσία του Νικόλαου Α. Μακρόπουλου, ιδιοκτήτη της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της Intracom Holdings, σημείωσε πως στόχος είναι η Ευρώπη Ασφαλιστική να αποτελέσει έναν από τους ισχυρούς παίκτες της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς και στάθηκε στο κύμα εξαγορών ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέες κινήσεις στο μέλλον.

Η ελληνική οικονομία, σημείωσε, έχει ανάγκη από ενίσχυση της παρουσίας των εγχώριων εταιρειών στον κλάδο. Για να προσθέσει πως είναι ένας κλάδος που έχει μια μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες στο εξωτερικό και την Ευρώπη και διαθέτει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη ασφαλιστική συνείδηση όπως στην υπόλοιπη ΕΕ, επισημαίνοντας πως δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις πλέον να καλύπτουν τις ζημιές που προκαλούν οι νέες κλιματικές συνθήκες και για αυτό, η κυβέρνηση επιλέγει να στρέψει τους πολίτες προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Η επόμενη μέρα

Για ένα νέο κεφάλαιο που ξεκινάει ύστερα από 40 χρόνια σταδιοδρομίας στο χώρο της ασφάλειας μίλησε από την πλευρά του ο κ. Μακρόπουλος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Κόκκαλη ενώ ξεκαθάρισε πως θα είναι κοντά στην νέα εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά θα μείνει και με ποσοστό στο νέο σχήμα.

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι με την είσοδο του ομίλου Intracom, η Ευρώπη θα πετύχει ακόμη υψηλότερους στόχους, λέγοντας πως η επόμενη ημέρα θα δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό όμιλο.

Η συμφωνία

Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 46,55 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, σε μια πολύπλοκη συμφωνία, η Intracom Holdings, η οποία είναι και μοναδική μέτοχος της Intracom Properties, αλλά και μέτοχος στην Κλουκίνας – Λάππας (ΚΛΜ) δρομολογεί την τμηματική εξαγορά του 100% της Ευρώπη Ασφαλιστική από την Intarcom Properties.

Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει τη συγχώνευση της Intacom Properties με την ΚΛΜ και την μετονομασία της ΚΛΜ σε Ευρώπη Holdings, την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο στο νέο σχήμα.

Η έγκριση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εξαμήνου.

Επικεφαλής του σχήματος θα είναι τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης όσο και ο Νίκος Μακρόπουλος. Ο μεν Κόκκαλης θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και ο δε Μακρόπουλος θα οριστεί διευθύνων σύμβουλος.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum